Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявявят два пъти избирателна активност

Снимка: БНР

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще информира на интернет страницата си два пъти през изборния ден за активността на гласуване. Това гласи оперативният план за организацията на работата на комисията в деня на изборите за Народно събрание и Европейски парламент - 9 юни. Публикуваната информация ще се отнася първо за активността до 12:00 ч. и после - до 17:00 ч.

Според плана, на 9 юни общинските администрации събират информация от секционните избирателни комисии за откриването на изборния ден, както и за избирателната активност, като посочват броя на гласувалите по вид избор, включително за края на гласуването.


По публикацията работи: Миглена Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Готови за вота

Всички дейности по подготовката на изборите са извършени при пълна прозрачност и в срок. Това отчетоха пред премиера Димитър Главчев министрите, имащи отговорности по организацията на предстоящия вот в неделя. Министър-председателят свика работна среща. Няма забавяне в нито един от сроковете, посочи министърът на транспорта и съобщенията Георги..

публикувано на 07.06.24 в 14:38

"Арена Русе" ще приема протоколи

Подготовката на многофункционалната спортна зала „Арена Русе” за приемането на протоколите от секционните избирателни комисии е в ход, съобщават от Областната администрация.  Очаква се протоколите от секциите за гласуване да започнат да идват в „Арена Русе“ около час след края на изборния ден. По закон гласуването приключва в 20:00 ч., освен..

публикувано на 07.06.24 в 13:42

Пристигнаха ролките за машинен вот

1002 броя ролки със специализирана хартия за бюлетини от машинно гласуване, предназначени за Русенския изборен район, пристигнаха в Областната администрация с полицейски ескорт.  Ролките, които са опаковани, имат и номера, ще могат да бъдат отваряни в деня на изборите само от председателя и от секретаря на секционната избирателна комисия, в която има..

публикувано на 07.06.24 в 11:23

Галъп: ГЕРБ-СДС води убедително

Към началото на юни сигурността на гласуване за Народното събрание е 40,2%. От всички гласуващи 3,5% твърдят, че ще гласуват с "Не подкрепям никого".  За европейските избори декларативната активност е очаквано по-ниска – 37,7%, като трябва да се имат предвид нюансите в изборните списъци, неяснотата доколко декларативната активност ще се..

публикувано на 07.06.24 в 10:54

Доброволци "осиновяват" секции

„Обединение за честни избори“ ще наблюдава рисковите изборни секции тази неделя. Доброволци на Платформата за борба срещу изборните измами, купуването на гласове и контролирания вот ще следят работата на секционните комисии както на място, така и с доброволци пред екраните. От организацията призовават активни граждани да си „осиновят“ секция и да..

публикувано на 07.06.24 в 08:22

Приключва предизборната кампания

В полунощ приключва предизборната кампания. Утре е ден за размисъл и агитацията е забранена.  20 партии и 11 коалиции ще се борят за гласовете на избирателите за попълване на 240 места в Народното събрание и 17 в Европейския парламент.  12 898 избирателни секции ще отворят врати в цялата страна на 9 юни. В 9346 ще може да се гласува с машини. 322 ще..

публикувано на 07.06.24 в 08:10
Община Търговище

Промени в движението

Въвежда се временна организация на движението по някои улици в централната част на Търговище заради предстоящите избори на 9 юни, съобщават от полицията. Забраната за движение на моторни превозни средства важи з а времето от 10:00 часа до 18:00 часа на 8 юни – събота и от 18:00 часа на 9 юни до окончателното предаване на протоколите от гласуването и на..

публикувано на 06.06.24 в 15:05