Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готови за вота

Всички дейности по подготовката на изборите са извършени при пълна прозрачност и в срок. Това отчетоха пред премиера Димитър Главчев министрите, имащи отговорности по организацията на предстоящия вот в неделя. Министър-председателят свика работна среща.

Няма забавяне в нито един от сроковете, посочи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, на който правителството възложи координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изтъкна допълнителните мерки, които ведомството е въвело за максимална прозрачност по удостоверяването на машините за вота. Министърът добави, че устройствата за видеонаблюдение вече са по места.

По публикацията работи: Радослав Генчев

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Арена Русе" ще приема протоколи

Подготовката на многофункционалната спортна зала „Арена Русе” за приемането на протоколите от секционните избирателни комисии е в ход, съобщават от Областната администрация.  Очаква се протоколите от секциите за гласуване да започнат да идват в „Арена Русе“ около час след края на изборния ден. По закон гласуването приключва в 20:00 ч., освен..

публикувано на 07.06.24 в 13:42

Пристигнаха ролките за машинен вот

1002 броя ролки със специализирана хартия за бюлетини от машинно гласуване, предназначени за Русенския изборен район, пристигнаха в Областната администрация с полицейски ескорт.  Ролките, които са опаковани, имат и номера, ще могат да бъдат отваряни в деня на изборите само от председателя и от секретаря на секционната избирателна комисия, в която има..

публикувано на 07.06.24 в 11:23

Галъп: ГЕРБ-СДС води убедително

Към началото на юни сигурността на гласуване за Народното събрание е 40,2%. От всички гласуващи 3,5% твърдят, че ще гласуват с "Не подкрепям никого".  За европейските избори декларативната активност е очаквано по-ниска – 37,7%, като трябва да се имат предвид нюансите в изборните списъци, неяснотата доколко декларативната активност ще се..

публикувано на 07.06.24 в 10:54

Обявявят два пъти избирателна активност

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще информира на интернет страницата си два пъти през изборния ден за активността на гласуване. Това гласи оперативният план за организацията на работата на комисията в деня на изборите за Народно събрание и Европейски парламент - 9 юни. Публикуваната информация ще се отнася първо за активността до 12:00 ч. и..

публикувано на 07.06.24 в 08:38

Доброволци "осиновяват" секции

„Обединение за честни избори“ ще наблюдава рисковите изборни секции тази неделя. Доброволци на Платформата за борба срещу изборните измами, купуването на гласове и контролирания вот ще следят работата на секционните комисии както на място, така и с доброволци пред екраните. От организацията призовават активни граждани да си „осиновят“ секция и да..

публикувано на 07.06.24 в 08:22

Приключва предизборната кампания

В полунощ приключва предизборната кампания. Утре е ден за размисъл и агитацията е забранена.  20 партии и 11 коалиции ще се борят за гласовете на избирателите за попълване на 240 места в Народното събрание и 17 в Европейския парламент.  12 898 избирателни секции ще отворят врати в цялата страна на 9 юни. В 9346 ще може да се гласува с машини. 322 ще..

публикувано на 07.06.24 в 08:10
Община Търговище

Промени в движението

Въвежда се временна организация на движението по някои улици в централната част на Търговище заради предстоящите избори на 9 юни, съобщават от полицията. Забраната за движение на моторни превозни средства важи з а времето от 10:00 часа до 18:00 часа на 8 юни – събота и от 18:00 часа на 9 юни до окончателното предаване на протоколите от гласуването и на..

публикувано на 06.06.24 в 15:05