Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаквайте в "ДНЕС" на 11 септември

Снимка: Петя Генова

Каква е готовността на детските градини и училищата в община Шумен за началото на учебната година? Могат ли всички ученици да преминат на едносменен режим?

Защо кметът на Русе Пенчо Милков обжалва новата методика за определяне на "такса смет"? Какви са аргументите, че общините нямат готовност да я приложат от 2025г.?

Как доброволците от БЧК могат да се включат в помощ на населението при бедствия? Какво се случва на националното обучение в местността „Кирека“ край Каспичан?

С какво ще се включат представителите на Дневния център за пълнолетни с увреждания “Подай ръка“ в Разград в есенния панаир, който започва от днес лудогорския град?

Отговорите на тези и други въпроси ще получите в лятното издание на предаването „ДНЕС“ на Радио Шумен.

Репортерите на Радио Шумен, музикалните редактори Славчо Славчев и Бояна Петрова и водещата Мина Денева ви каним да бъдем заедно от 14 до 17 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приятно утро в понеделник с Радио Шумен

  И през новата седмица бъдете с Радио Шумен! Още от сутринта ще ви накараме да се чувствате приятно от с много музика и полезна информация. Екипът на предаването ,,Оттука започва денят" в понеделник: водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Данаил Денчев. Стартираме след новините в 6 часа и продължаваме до 10 с новини от..

публикувано на 14.10.24 в 05:44

Интересна събота с Радио Шумен

Започнете съботния ден в компанията на Радио Шумен - след новините в 7 часа с вас ще бъдем Цветелина Георгиева и Пламена Бръчкова. До 10 часа ще обиколим най-интересните места в Североизтока. Днес е Денят на българската община, а ние избрахме  да ви отведем в едно търговищко село с хубавото име Здравец. След 8 часа ще научите какво ще правят днес..

публикувано на 12.10.24 в 02:05

„Днес“ в следобеда на 11 октомври

130 курсанти положиха военна клетва в Шумен, а 30 абсолвенти от специалност „медицинска сестра“ и 17 от специалност „акушерка“ на Медицинския факултет получиха дипломите си в „Арена Шумен“. Как община Русе ще подпомага профилактика и превенция на здравето на хората и как ще подпомага младите семейства? Кои са важните теми от седмицата?..

публикувано на 11.10.24 в 10:05

В предаването „ДНЕС“ на 10 октомври очаквайте:

В предаването „ДНЕС“ на 10 октомври очаквайте:   Специализирана полицейска акция срещу изборна търговия с гласове се провежда днес в Шуменска област. До момента са извършени проверки на два адреса в Шумен, задържани са двама. Очакваме репортажа на Здравка Русева Какви са нагласите на хората от Шумен и селата от общината за подмяна на..

публикувано на 10.10.24 в 12:15

Оттука започва четвъртък сутрин

в "Оттука започва денят" на 10 октомври веднага след новините в 6 часа "добро утро" ще ви пожелаят музикалният редактор и звукорежисьор Данаил Денчев и водещата Людмила Борисова.  Ето и накратко част от акцентите в предаването: - След скандала с източване на средства от Министерството на културата, вече много от директорите на театри в страната..

публикувано на 09.10.24 в 13:27
Чаша чай край зимното море

В първите часове на 9-ти октомври

Очаквайте усмихнатия екип на Радио Шумен Розалина Чернева и Бояна Петрова   точно в 6,00 след първите новини за деня. Ние ще ви предложим да започнете деня с усмивка и да се радвате на всеки слънчев лъч и добра новина. До 10,00  ви обещаваме полезна информация за здравето на големи и малки, напомняне за срокове, които изтичат и..

публикувано на 08.10.24 в 15:05

„Днес“ в следобеда на 7 октомври

Как полицията в Шумен ще опита да отучи шофьорите да използват мобилните си телефони, докато управляват автомобилите си? Moгат ли да бъдат задържани младите хора в Шумен и как тийнейджърите от десетия град оценяват средата, в която живеят, и връстниците си, с които общуват? Пътуваща изложба, организирана от Държавен архив, гостува в..

публикувано на 07.10.24 в 12:43