Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаквайте „Днес“ на 19 септември

Снимка: БГНЕС

На кръстопът ли са избирателите на ДПС в Шуменско? Кого ще подкрепият, след като разцеплението в монолитната партия е факт? 

Как се живее без капчица вода? Пример за устойчивост е село Костена река, в което от чешмите не тече вода от месец юли. Не може да се въведе режим, защото във водоизточника няма вода. 

Какво свърши властта за 35 години, защото безводие имаше преди, има и сега. Този проблем беше ли във фокуса на управленските решения? Очевидно не, щом десетки села са без вода. А като обърнем поглед назад, не виждаме властта дори да мисли за нови водоизточници. 

Ще има ли недостиг на дърва за отопление? Успяха ли горските стопанства да изпълнят заявките за дърво? Има ли браконерство? Въпроси, които задаваме преди началото на зимата. 

В Русе питат учените кои са дърветата, които да садят, за да са устойчиви в променящите се климатични условия. 

В Шумен започва дарителска кампания за събиране на средства за възстановяване на паметника на Седми преславски полк?

В рубриката "Без рамки" ще ви разкажем за Стефан Топалов, акордьор на пиана. Занаятът той е учил в Германия. 

Това са акцентите в предаването, което започва в 13 часа и продължава до 17 часа. Изберете ни и този път. Здравка Русева, Виктория Стефанова и Славчо Славчев са екипът на този следобед.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

С "Щура събота" за добро настроение

Защо в едно часовникарско ателие часовниците показват 12:05 ч. Може да кажете, че така е по-лесно, да не ги навиват всеки ден. Не, отговорът е много романтичен.  "Кресливият орел" пожела да разбере как се случва магията радио. 30 млади хора и 10 водичи влязоха в студията и останаха очаровани как от една кутия излиза този звук, който омайва..

публикувано на 19.10.24 в 12:58

„Днес“ в следобеда на 18 октомври

Какви иновации се представят по време на технологичния форум „BEST 2024“ в Шумен?  С какви събития ще бъде отпразнувана кръглата годишнина от основаването на Педагогическия факултет в Шумен?  Защо община Русе не пуска представителен ансамбъл от крайдунавския град на престижен форум в столицата? Какви са темите, по които не се говори в училище и..

публикувано на 18.10.24 в 12:43

С Радио Шумен и в понеделник

    Още от сутринта ще ви накараме да се чувствате приятно с много музика и полезна информация. И   в утрото на 21 октомври бъдете с екипа на предаването ,,Оттука започва денят“. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Бояна Петрова. Стартираме след новините в 6 часа и продължаваме до 10 с новини от целия Североизток. Може..

публикувано на 18.10.24 в 11:10

Отново заедно в утрото на 18-ти октомври

Ще припомним как да се грижим за безопасността на децата и кои от играчките, са подходящи за различни възрасти. Така заедно с гостуването ни в Дулово добруването на най-малките ще стане водеща тема на новото утро. Защо децата на града садиха дръвчетата и как станаха осиновители на зелени площи ще разкажем в петъчното утро. Покана да споделим..

публикувано на 17.10.24 в 16:33
Съвременен Свищов

Темите на "ДНЕС" НА 16 октомври

В предаването "ДНЕС" на 16 октомври очаквайте:  В Община Шумен днес бе представен новия зам.-кмет „Строителство и благоустройство“ – инж. Андреан Вань о в. Инж. Ваньов е назначен от днес на мястото на досегашния зам.-кмет инж. Лиляна Гайдаржиева. Всъщност Инж. Ваньов  е третият по ред на този пост от началото на мандата на кмета проф...

публикувано на 16.10.24 в 12:01

С Радио Шумен и в утрото на 17 октомври!

   Още от сутринта ще ви накараме да се чувствате приятно с много музика и полезна информация от ефира. И   в четвъртък бъдете с екипа на предаването ,,Оттука започва денят“. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Славчо Славчев. Стартираме след новините в 6 часа и продължаваме до 10. Може да ни слушате и онлайн от сайта..

публикувано на 16.10.24 в 10:56

Започнете деня с Радио Шумен

Цветелина Георгиева и музикалният редактор Данаил Денчев ви обявяват среща точно в 6 часа в ефира на Радио Шумен. Ще бъдем заедно до 10 часа с интересни теми и събеседници, с които ще ни срещнат репортерите на медията. Днес е Международният ден на шефа.  Може да поздравите началника си, ако ви е научил на занаят и е бил справедлив с вас. Освен това,..

публикувано на 16.10.24 в 02:45