Щура събота

Some Details

Колко щур ще е следобедът на 26 май?

За синоптиците съботата ще е дъждовна, за мнозина шуменци все още е безводна, а за всички нас ще е щура. В търговишко организират състезание с охлюви, в Шумен отваря врати бонсай градина, а във Велики Преслав пускат хиляди малки пъстърви в река Голяма..

публикувано на 26.05.18 в 14:21

"Щура събота" на 19 май

Изобилие от любопитни събития с национален характер ни провокират да ги споделим с вас в предпоследната събота на май. Ще гостуваме на  Националния фестивал на алтернативното кино "Мини-филм" в Попово, където се състезават дори филми от 1 минута. Ще..

публикувано на 18.05.18 в 18:14
Захари Бахаров

"Щура събота" с Милентин Койнов

  Преодолени ли са споровете около легитимността на Изпълнителното бюро на БСП в Шумен? Това стана ясно след приключване на Общинската конференция на партията днес.    В края на научната конференци във Велики Преслав „Българите в основата..

публикувано на 12.05.18 в 14:12

Звездна "Щура събота"

Световноизвестният маг Астор, повелителят на животните от десетки български и холивудски  игрални филми - Стоян Лазаров,  Мис и Мистър "Русенски университет"- 2018 - всички те са гости в "Щура събота" днес от 15 часа. Все още ли номерът със свалянето на..

публикувано на 21.04.18 в 13:57

На Конски Великден в "Щура събота"

Паради, конски кушии и хиляди празнуващи името си -това е денят 24 -ти на февруари. Поздравете своите близки и приятели в "Щура събота", където ще усетите и настроението от събитията в този ден. Репортаж от шуменския Хиподрум и всичко свързано с Конския..

публикувано на 23.02.18 в 19:10
„плача от смях“

Щура събота с Милентин Койнов

  В „Щура събота” на 17 февруари ще разберем как е протекъл и кои са наградените от „Винария” - традиционния конкурс за домашни вина в Тутракан.     Ще се пренесем след в пробните за тоалети където трескаво върви подготовката за баловете и..

публикувано на 19.02.18 в 20:43

Танци и вино поддържат щурото съботно настроение

В съботния следобед ще подсилим щурото настроение в ефира на Радио Шумен с разговори за танци, които могат да изведат формациите „Феникс“ (Разград) и „Емоушън“ (Шумен) на световната сцена. Ще уважим празненствата, посветени на виното, в Осмар. Включваме се..

публикувано на 26.01.18 в 15:26

"Щура събота" с Милентин Койнов

  На Йордановден репортажи ще ни пренсат на местата, където днес спасяваха богоявленския кръст.   Днес най-старата църква в света – арменската, отбелязва едновременно Рождество Христово и Богоявление.От Русе ще разберем защо арменците..

публикувано на 06.01.18 в 17:07

Иде Коледа

  „ ЩУРА СЪБОТА ”    на 23.12.2017 с Милентин Койнов   Големият траколог и археолог проф. Иван Венедиков за корените на коледно-новогодишните празници у нас.   Марина Бенова разказа с репортаж запостните..

публикувано на 25.12.17 в 19:46

Пътеводител за съботно настроение

И за "Шушана" ще стане дума в "Щура събота" в усилие за малък анализ на музикалната ни култура. Водещите теми обаче са други, а едната е новият живот на вечната песен "Ако си дал" на Емил Димитров. На кого и защо му хрумна да я запише с талантливи деца от 4..

публикувано на 09.12.17 в 11:50