Щура събота

Some Details

"Щура събота" днес

За жълти стотинки зареждат днес гориво шуменци, като поредна форма на недоволство - репортаж от протеста в Шумен днес, очаквайте в първите минути на "Щура събота". Като щрих на условията за живот е срещата с млад фризьор от Шумен, който получи диплома си и..

публикувано на 17.11.18 в 14:10

25 шахматен турнир за купа "Абритус"

  В „Щура събота”ни предстои днес среща с новия гросмайстор по шахмат Ивайло Енчев от Разград / от 7 г. български шахматист не е покривал норматгива на ФИДЕ/ Днес Енчев ще участва в 25-ия международен турнир за купа „Абритус“, затова ще чуем..

публикувано на 10.11.18 в 14:37

"Щура събота" с Милентин Койнов

„В Щура събота“ днес след 15 ч . ще разберем кои са носителите на тиквени медали от празника в Кочово, как се гледа сърна в домашни условия, какво разбират чужденците от българския израз „на баба ти хвърчилото“ и как се постига световна титла по..

публикувано на 27.10.18 в 14:23

Щура октомврийска събота

Докато кметът на едно силистренско село записа албум, общински кмет се изявява като мома Петрана в спектакъл. Кои са те - ще научите в Щура събота днес - 13 октомври.  Само в това предаване  ще чуете носителите на награди в Международния конкурс за камерно..

публикувано на 13.10.18 в 13:24

"Щура събота" в празничния 22 септември

Отбелязваме Деня на българската независимост и  в следобедната ни програма, като ви направим съпричастни на всичко най-интересно, което ще допринесе за празничното ви настроение до края на съботния ден. Как празнуват русенци, колко шуменци и гости събра..

публикувано на 21.09.18 в 16:52

С "Щура събота" в следобеда на 15 септември

Щуро ли е да чистиш навън, провокиран от национална кампания? След загрявката с метлата – в Шумен може и да побягате. В съботния следобед ще научите и кои са победителите в Третото издание на единствения в България Конкурс за ретро автомобили „Дръстър“ в..

публикувано на 15.09.18 в 14:52

С "Щура събота" в следобеда на 11 август

Щуро ли е да излезеш на ринга в чужда държава и да се изправиш срещу представителка на домакините – при това без каквито и да е протектори? Това ще ни каже Полина Гоалинова, която преди дни се завърна от Кипър с първата си професионална кикбокс победа. Как..

публикувано на 11.08.18 в 15:10

Първата "Щура събота" за август ...не е за изпускане!

Велосипед, самолет, автомобил, дори подводница - така пътешества през 32 държави Станимир Станев, който не се прибира у дома 2 години, 6 месеца и 18 дни. Как се осъществява финансово това пътешествие, кои и къде са най-емоционалните му преживявания и срещи..

публикувано на 04.08.18 в 13:24

"Щура събота" на 28 юли

В последното за юли издание на „Щура събота“ ще проследим визитата на премиера Бойко Борисов в Нови пазар. Ще посетим фестивала на турския фолклор край Руйно. Ще матираме няколко състезатели, участващи в Международния турнир по ускорен шах Мемориал..

публикувано на 28.07.18 в 12:15

Щура събота на 7 юли

Щурото съботно настроение в ефира на Радио Шумен е гарантирано и днес. Ще преодолеем трудни терени по време на първият офроуд събор в България. 4х4 машините търкат гуми край шуменското село Лозево. Ще посетим и етнофолклорния фестивал „Черга“ в Плиска...

публикувано на 07.07.18 в 15:12