Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sipas Komisionit Evropian papunësia në Bullgari do të arrijë 7 për qind

Foto: pixabay.com

Papunësia në Bullgari do të jetë 7 për qind gjatë vitit 2020 sipas parashikimit ekonomik të Komisionit Evropian. Të papunët do të jenë kryesisht nga sektorë si tregtia me pakicë, transporti, turizmi, të cilët do të shfrytëzojnë vetëm 40 për qind nga kapaciteti i tyre. Komisionari evropian për ekonominë Paolo Xhentilioni pret që deficiti buxhetor i Bullgarisë të jetë nën 6 për qind nga produkti i brendshëm bruto. Komisioni parashikon rritjen e borxhit shtetëror deri në 25,5 për qind nga produkti i brendshëm bruto në vitin 2020.

Më shumë nga rubrika

Nënpresidenti: Së bashku - bullgarët në Bullgari dhe jashtë, do të arrijmë ndryshimin

Ilijana Jotova dekoroi fituesit e konkurseve për fëmijë dhe adoleshentë të Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit. “Deklarata se ata që jetojnë jashtë nuk janë të interesuar për Bullgarinë nuk është e vërtetë. Kontaktet me..

botuar më 21-07-29 7.31.MD
Krum Zarkov

ITN dhe socialistët janë unanim mbi reformën në drejtësi

“Ka një popull të tillë” (ITN) dhe “BSP për Bullgarinë” kanë një përkim të plotë të programeve të tyre në fushën e reformës gjyqësore. Kjo u konstatua në një takim midis dy formacioneve, pjesë e një serie bisedimesh në parlament që kërkojnë..

botuar më 21-07-29 6.43.MD
Kirill Petkov

Deljan Peevski nuk ka marrë hua nga Banka Bullgare e Zhvillimit si person fizik

Banka Bullgare e Zhvillimit po analizon lidhjet ekonomike në kreditë e dhëna prej saj për shkak të sanksionit të Deljan Peevski nën aktin global “Magnitski”. Kjo u njoftua nga Ministri i Ekonomisë Kirill Petkov gjatë një seance në Parlament. Kur u..

botuar më 21-07-29 6.23.MD