Bullgaria i dërgoi Shqipërisë 12 inxhinierë për të vlerësuar gjendjen e godinave pas tërmetit

Sot Bullgaria i ka dërguar Shqipërisë 12 inxhinierë që të ndihmojnë në vlerësimin e godinave të dëmtuara gjatë tërmetit. Këtë e deklaroi Zëvendëskryeministrja bullgare dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva para Ministrit në detyrë për..

botuar më 19-12-05 8.38.MD
Këshilli për Mediat Elektronike

Shtatë janë kandidatët për drejtor të përgjithshëm të BNR-së

Shtatë janë kandidatët për postin e drejtorit të përgjithshëm të Radios Kombëtare Bullgare. Ata janë Zheni Gaxhallova, drejtori aktual, i cili është në këtë post përkohësisht Anton Mitov, Andon Balltakov, Mitko Dimitrov, Daniella Manollova dhe dy..

botuar më 19-12-05 7.32.MD

Partia Socialiste Bullgare propozon që financimi i mediave publike të lidhet me produktin e brendshëm bruto

24 milion euro për Radion Kombëtare Bullgare dhe 36 milion euro për Televizionin Kombëtar Bullgar – ato janë shumat e parashikuara për mediat publike në buxhetin shtetëror për vitin 2020. Partia Socialiste Bullgare propozoi një model të ri të..

botuar më 19-12-05 6.11.MD

Rumen Radev: Bullgaria është ende ndër novatorët modestë në Evropë

Inovacionet janë instrumenti kyç për pasqyrimin e ambicieve kombëtare për të ardhmen. Këtë e tha Presidenti Rumen Radev gjatë hapjes së forumit të XV-të kombëtar “Inovacionet dhe rritja ekonomike”. Sipas fjalëve të tij Evropa mbetet prapa liderëve..

botuar më 19-12-05 4.44.MD

Mbi 100 tonë mish pule me salmonelë nga Polonia ka në tregun bullgar

Mbi 100 tonë mish pule i kontaminuar me salmonelë nga Polonia kanë ardhur në tregun tonë, pohojnë nga Agjencia e Ushqimeve. Një pjesë prej këtij mishi është konfiskuar dhe nuk ka të dhëna për konsumatorë të prekur nga sëmundja. Doktoresha..

botuar më 19-12-05 3.36.MD
Ministri Ananiev (i treti nga e djathta në të majtë) është për vizitë në Maqedoni

Ministri bullgar i shëndetësisë është për vizitë në Maqedoni

Ministri i shëndetësisë i bullgarisë Kirill Ananiev merr pjesë në hapjen e qendrës së intervencionit të hershëm dhe të terapisë së fëmijëve autistë në Ohër. Qendra u ndërtua me mjete të siguruara nga Bullgaria. Para pesë vitesh prapë me mjete nga Bullgaria..

botuar më 19-12-05 1.38.MD

Bullgaria është vendi më i mirë në Ballkan për punë për të huajt

Bullgaria është vendi më i mirë në Ballkan për jetë dhe punë për të huajt. Sipas këtij treguesi ajo radhitet në vendin e 11-të në botë. Të dhënat janë nga anketimi „InterNations  Expats“ i bërë ndër 20 mijë të huaj që punojnë në 60 shtete. Analistët bëjnë..

botuar më 19-12-05 1.06.MD

Më se 68 për qind nga produkti i brendshëm bruto i Bullgarisë u shfrytëzua për konsum përfundimtar

Sipas të dhënave paraprake të Institutit Kombëtar Statistikor produkti i brendshëm bruto i Bullgarisë gjatë tremujorit të tretë të vitit 2019 arriti 16 241 milion euro, ose 31 746 milion leva, gjë që do të thotë 2 323 euro ose 4 544 leva për frymë të..

botuar më 19-12-05 12.03.MD

Rusia dëboi sekretarin e parë të Ambasadës Bullgare në Moskë

Ambasadori i Bullgarisë në Moskë Atanas Krëstin u thirr në Ministrinë e Jashtme Ruse, ku iu dorëzuan një notë, me të cilën sekretari i parë i misionit bullgar në Moskë shpallen person non grata. Ai disponon 24 orë për të braktisur vendin, njoftoi Ministria..

botuar më 19-12-05 10.57.PD

Kryqi i Kuq i Bullgarisë shënon Ditën Botërore të Vullnetarit

Në vitin 1985 OKB-ja e shpalli 5 dhjetorin Ditë Ndërkombëtare të Vullnetarit. Sivjet Kryqi i Kuq i Bullgarisë e shënon atë me demonstrimin e shpëtimit në rast zjarri. Merr pjesë një ekip i Drejtorisë së Kryeqytetit “Siguri Zjarrfikëse dhe Mbrojtja e..

botuar më 19-12-05 10.38.PD