Kartëmonedhat prej letre me vlerë dy leva dalin nga qarkullimi

Që nga data 1 janar 2021 kartëmonedhat prej letre me vlerë dy leva dalin nga qarkullimi . Vendimi është i Këshillit Drejtues të Bankës Popullore Bullgare, njoftoi reporterja Marta Mlladenova. Aktualisht janë në qarkullim emisionet e 1999-ës..

botuar më 20-09-29 6.10.MD
Vëllezërit e Shenjtë Kril dhe Metodi

Në Sofje u hap një qendër për studimin e veprës së vëllezërve Kirill dhe Metodij

Në Akademinë Bullgare të Shkencave u hap qendra “Kirillometodikon” për studimin e veprës së vëllezërve Kirill dhe Metodij. Atje studiuesit do të paraqesin informacion të specializuar për veprën e vëllezërve të shenjtë Kirill dhe Metodij për qëllime..

botuar më 20-09-29 4.37.MD
Ilijana Jotova

Nënpresidentja Jotova shpalli iniciativën “Bullgaria e zgjuar”

Nënpresidentja Ilijana Jotova shpalli iniciativën “Bullgaria e zgjuar”. Qëllimi i saj është të inkurajojë bullgarët e diasporave jashtë shtetit pavarësisht nga mosha të shprehin lidhjen e tyre me Bullgarinë, me të kaluarën dhe të ardhmen e saj. Ata..

botuar më 20-09-29 2.06.MD
Teodora Zareva

80% e kryeqytetasve duan të marrin pjesë aktive në marrjen e vendimeve për qytetin

Pavarësisht nga përmirësimet e shumta në mjedisin qytetar të cilat janë bërë gjatë viteve të fundit, jeta në kryeqytetin bullgar po vazhdon t’i drejtojë qytetarët përpara problemeve të shumta, të cilat kërkojnë ndërhyrjen e institucioneve të ndryshme...

botuar më 20-09-29 12.36.MD

29 shtatori – Dita Botërore e Zemrës

Me iniciativë të Organizatës Botërore të Shëndetësisë më 29 shënohet Dita Botërore e Zemrës.   Sipas statistikës sëmundjet kardiovaskulare janë shkaku për mortalitetin e parakohshëm – më se 90 për qind nga vdekjet në botë dhe më se nga 50 për qind..

botuar më 20-09-29 11.24.PD

Ulet besimi i bullgarëve tek qeveria, por rritet tek Bashkimi Evropian

Që nga prilli deri në korrik në Bullgari është rritur besimi ndaj BE-së 4.0 deri në 4.5 sipas shkallës prej 10 pikësh. Mirëpo qytetarët bullgarë i kanë dhënë qeverisë një vlerësim shumë të keq për periudhën e krizës – nga 3.3 gjatë prillit deri në..

botuar më 20-09-28 12.27.MD

Çengene Skele po kthehet në një territor për atraksione dhe ekspozita

Filloi ndërtimi i kompleksit kulturor-historik  “Çengene Skele” pranë qytezës së peshkatarëve me të njëjtin emër në afërsi të lagjes së qytetit Burgas Krajmorie. Parashikohet ndarja e një hapësire me një qasje të gjerë publike, qëllimi i së cilës..

botuar më 20-09-27 6.05.PD

“Të larguar, por më afër” – Festivali i Dhjetë i Shkencës në Sofje

Cilat janë mitet dhe cilat janë të vërtetat në të ushqyerit? Për lojën e gjeneve dhe si të plakemi më me ngadalë? Cilat janë sfidat  përpara intelektit artificial? Çfarë gjëje të përbashkët kanë fizika dhe muzika? Përgjigjet e këtyre pyetjeve..

botuar më 20-09-26 7.00.PD

Akuzuan ish-nëpunës të Agjencisë për Bullgarët Jashtë Shtetit

Prokuroria e Specializuar parashtroi në Gjykatën e Specializuar akuza kundër ish-Kryetarit të Agjencisë për Bullgarët Jashtë Shtetit Petër Harallampiev, ish-kryesekretarit të Agjencisë Krasimir Tomov dhe akoma dy nëpunësve të tjerë. Ata në..

botuar më 20-09-25 5.19.MD

Studentët e komunitetit shqiptar të diasporës në Bullgari me mundësi për bursa studimi në Shqipëri

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Bullgari informon se me vendim të Qeverisë shqiptare jepen 2 bursa studimi për 2 studentë bullgarë, shtetas bullgarë, me origjinë shqiptare për vitin akademik 2020-2021. Bursa e studimit përfshin mbulim..

botuar më 20-09-23 8.37.PD