Programi i ditës

Instituti Diplomatik në Ministrinë e Punëve të Jashtme prezanton studime të reja për marrëdhëniet bullgaro-rumune

Instituti Diplomatik pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme prezanton rezultatet e projektit kërkimor "Politika e jashtme e Rumanisë në një kontekst gjeopolitik dhe Bullgaria". Në një botë ku politika rajonale do të jetë gjithnjë e më e rëndësishme,..

botuar më 23-11-12 12.15.MD

Ngjarjet me adresë ballkanike

U zgjat regjistrimi kombëtar i popullsisë në Shqipëri Sipas informacioneve të top-channel.tv ka presion në regjistrimin kombëtar në lidhje me pakicat etnike në një numër rajonesh shqiptare. Regjistrimi i popullsisë dhe i banesave në Shqipëri ka..

botuar më 23-11-10 1.03.MD

Mospjesëmarrja në zgjedhje - rezistenca pasive e 60 për qind të bullgarëve

Zgjedhjet lokale që përfunduan pak ditë më parë në Bullgari treguan nivele të reja, ndonjëherë tronditëse, apatie në lidhje me mjetin kryesor me të cilin qytetarët mund të ndikojnë në proceset politike në vend - të drejtën e tyre për të votuar sipas..

botuar më 23-11-09 2.55.MD
Kryetarët e rinj të Sofjes dhe Varnës – Vasill Terziev dhe Bllagomir Kocev

Ndryshim në menaxhimin e dy prej tre qyteteve më të mëdha në Bullgari

Pas 18 vitesh dominim të GERB-it, në krye të kryeqytetit do të qëndrojë një person nga një forcë tjetër politike. Megjithatë, raundi i dytë i votimit në Sofje përfundon me një dallim shumë të vogël mes dy kandidatëve, ose thënë me fjalë të tjera, vetëm..

botuar më 23-11-06 4.43.MD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Në Serbi e shpërndanë parlamentin para afatit, po përgatiten për zgjedhje Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, shpërndau Asamblenë Kombëtar dhe caktoi zgjedhje të parakohshme parlamentare për 17 dhjetor, njoftoi televizioni kombëtar serb..

botuar më 23-11-03 1.51.MD

Kryebashkiakët mazhoritarë do të qeverisin me këshilla të llojllojshëm bashkiakë

Dy çështje kryesore u ngritën lidhur me raundin e parë të zgjedhjeve për pushtetin vendor. A do të çojë heqja e votimit me makina në prag të votimit në një mobilizim të votuesve për shkak të dyshimeve për një përpjekje për të ndryshuar votën e..

botuar më 23-10-30 4.59.MD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Për maqedonasit, Bullgaria është një kërcënim dhe Serbia është një mik 48% e qytetarëve të Maqedonisë së Veriut besojnë se ekziston një kërcënim për vendin. 46% janë përgjigjur “jo”. 79 për qind e atyre që perceptojnë një kërcënim janë..

botuar më 23-10-27 5.32.MD

Gallup: Pothuajse 45% e votuesve pritet të votojnë

Në zgjedhjet vendore të 29 tetorit pritet që 44.8% e qytetarëve me të drejtë vote të dalin në votime. 2.5% e tyre ka gjasa të votojnë me “Unë nuk mbështes askënd”. Këtë e tregojnë të dhënat e një studimi të Gallup International Balkan të porositur..

botuar më 23-10-27 3.40.MD
Hristina Karageorgieva

Hristina Karageorgieva nga Holanda: Luftërat na detyruan nga jashtë të rishqyrtojmë atë që nuk është bërë në 30 vitet e fundit

Më 29 tetor në Bullgari do të mbahen zgjedhjet e radhës lokale, në të cilat bullgarët do të zgjedhin kryebashkiakët dhe këshilltarët bashkiakë për vendbanimet e tyre. A do të konsolidojë rezultati përfundimtar i këtyre zgjedhjeve situatën ekzistuese..

botuar më 23-10-25 1.07.MD
Vasill Terziev (majtas), Anton Hekimjan dhe Vanja Grigorova

Një javë para votimit lokal, vetëm 42% janë gati të votojnë në Sofje

Kandidati për kryetar bashkie të Sofjes nga “Po e vazhdojmë ndryshimin-Bullgaria Demokratike-Shpëto Sofjen” Vasill Terziev ka mbështetjen e 32,9% në kryeqytet. Anton Hekimjan i nominuar nga GERB-SDS ka 22.9%, Vanja Grigorova e mbështetur nga Partia..

botuar më 23-10-24 11.46.PD