*0v,ld(r"Ǥ"Ǥx"Ǥ Ǥ𚴤H"Ǥ/blagoevgrad/Idei_Interesi_Biznes/broadcasts){H retu"Ǥx"Ǥ"Ǥ"Ǥ8ɤ"ǤЗдравен компасargUϣ:݌& if"Ǥ"ǤP#Ǥx"Ǥ(#Ǥ/blagoevgrad/zdraven-kompas/broadcastsUX t.srh#ǤP#Ǥ#Ǥ"Ǥ#ǤАз, Буки, Ведиdocume_71. 'ht#Ǥ#Ǥ $ǤP#ǤDcͤ$Ǥ/blagoevgrad/Az_Buki/broadcastm! 'Pa8$Ǥ $Ǥ$Ǥ#Ǥh$ǤПриемна в ефирhttpE/4^&book$Ǥ$Ǥ$Ǥ $Ǥ$Ǥ/blagoevgrad/priemna-v-efir/broadcastc냻+func%Ǥ$Ǥp%Ǥ$Ǥ@%Ǥ/var/www/html/bnr/app/BNR/View/header.html.creW ));t.%Ǥp%Ǥ%Ǥ$Ǥ%Ǥe8ce14eb45298d8e5afcb83a4c2fb06162d3a16f.inser68!; &Ǥ%ǤX&Ǥp%Ǥ0&Ǥ3312865406601367c919c09-33414459site="sq" >
Programi i ditës

Për Levski

Në këtë rubrikë ju njohim me jetën dhe veprën e heroit kombëtar të Bullgarisë, Vasill Levski. Këtu do të zbuloni se kush është dhe pse ne /bullgarët/ përulemi para tij? Iniciativa është pjesë e programit kombëtar me të cilin Bullgaria shënon 150 vjet nga vdekja e Apostullit të Lirisë Bullgare. Ky projekt është realizuar me mbështetjen financiare të Ministrisë së Kulturës. 

Vizitë në shkollën e së dielës "Vasill Levski" në Leeds

Nuk ka statistika të sakta për numrin e bullgarëve në qytetin anglez Leeds. Mirëpo, ne e dimë se atje, si dhe në qytete të tjera të Britanisë së Madhe, ekziston një shkollë e së dielës që mban emrin “Vasill Levski”. E themeluar në vitin 2016, sot ajo..

botuar më 24-02-19 5.05.PD
Foto: Liceu Teorik Bullgar „Vasill Levski“

Fëmijët bullgarë në Kishinau vet zgjodhën që shkolla e tyre të mbajë emrin e revolucionarit bullgar Vasill Levskin

Në vitin 1996, në Kishinau u krijua një shkollë me mësimdhënien e zgjeruar të gjuhës bullgare. "Kështu u realizua ëndrra e brezave të tëra bullgarësh nga Kishinau - kryeqyteti i Moldavisë, për të pasur një shkollë ku fëmijët e tyre të mësojnë gjuhën..

botuar më 24-01-05 7.30.PD
Foto: bgschoolvasillevski.nl

Nxënësit e shkollës të së dielës "Vasill Levski" në Hagë jetojnë me përulje për punën e Levskit

Në kryeqytetin administrativ të Holandës ndodhet edhe një Bullgari e vogël, e bashkuar rreth dy shkollave bullgare të së dielës në qytet. Po ju tregojmë për shkollën më të re prej tyre, ku patron është Apostulli i lirisë bullgare Vasill Levski. “Për ne..

botuar më 23-12-28 7.20.PD
Festimi i përbashkët i 150 vjetorit të vdekjes së Apostullit

Vasill Levski është patron i shkollës më të vjetër bullgare në Paris

Shkolla e së dielës "Vasill Levski" është themeluar në vitin 2006 dhe është më e vjetra nga 5 shkollat ​​bullgare në kryeqytetin francez. Edhe kur e kalojnë për herë të parë pragun e saj, fëmijët mësojnë se kush është Apostulli i Lirisë, sepse portreti i..

botuar më 23-12-14 7.30.PD
Foto: Shkolla bullgare

Radio Bullgaria prezanton imazhin e Vasill Levskit përmes syve të bullgarëve në mbarë botën

Biri më i dashur i Bullgarisë, Apostulli i Lirisë Vasill Levski, është një frymëzim për brezat e bullgarëve. Këtë vit Radio Bullgaria ftoi fëmijë nga shkollat bullgare jashtë vendit, mbrojtës i të cilëve është Vasill Levski, të regjistrojnë ose xhirojnë..

botuar më 23-12-13 1.15.MD

Personaliteti i Dhjakut është burim frymëzimi për fëmijët e shkollës “Vasill Levski” në Saarbrjuken

Saarbrjuken është një qytet universitar në Gjermani dhe kryeqytet i provincës Saarland. Këtu jetojnë shumë bashkatdhetarë tanë që kanë ardhur për të kërkuar kësmetin e tyre larg Bullgarisë. Megjithatë, shumë prej tyre nuk e kanë shkëputur lidhjen me..

botuar më 23-09-09 12.15.MD

Shkolla bullgare "Vasill Levski" në Barking sjell frymën e Apostullit të lirisë në shekullin XXI

Viti është 1864, Pashkë. Dhjaku Vasill Ivanov Kunçev hoqi rason e tij, preu flokët dhe hoqi dorë nga përkushtimi si murg në emër të lirisë së popullit të tij. Në ditën e Shën Gjergjit të të njëjtit vit, ai filloi punën si mësues i parë në fshatin..

botuar më 23-07-18 12.23.MD

Shtëpia e vizituar nga Vasill Levski në Sofje është e hapur për vizitorët

Në shkurt të këtij viti u mbushën 150 vjet nga vdekja e njërit prej bullgarëve më të mëdhenj, i cili e sakrifikoi jetën për lirinë e atdheut - Vasill Levski. Dhe sot, më 18 korrik, kur kremtojmë lindjen e tij, përsëri gjejmë arsye të mendojmë nëse..

botuar më 23-07-18 6.15.PD

Bullgarët e vegjël në Southampton shkruan një mendim të Apostullit me shkrimin e tij

Shkolla bullgare në Southampton të Britanisë së Madhe mban emrin e revolucionarit Vasill Levski, i cili iu përkushtua misionit të popullit për çlirimin e Atdheut. Me rastin e festimit të 150-vjetorit nga vdekja e Apostullit të Lirisë, nxënësit u..

botuar më 23-06-06 7.15.PD
Foto: Shkolla „Vasill Levski“ në Zaragoza

Shkolla "Vasill Levski" në Zaragoza ka 14 vjet që ruan të gjallë kujtimin e Bullgarisë dhe heronjve tanë

Imazhi dhe vepra e Apostullit të Lirisë lind në mendjen e çdo bullgari kur duhet të thotë emrin e një heroi kombëtar. Dhe pavarësisht se historianët debatojnë për disa momente nga jeta e tij, ai ze një vend të rëndësishëm në zemrat e popullit të..

botuar më 23-05-07 9.35.PD