Vasko Vasilev mbushi 50 vjeç: “E dua publikun dhe kolegët e mi, ëndërroj që të kthehemi nëpër salla!"

Ai e ka filluar karrierën e vet kur ka qenë vetëm 10 vjeç si një fëmijë-çudi. Vaskoja është një nga interpretuesit më karizmatik, të cilët skena bashkëkohore njeh. Koncertet e tij gjithmonë shkaktojnë një interes të madh, për të cilat ai shpërblehet me..

botuar më 20-10-14 2.29.MD

Cvetanka Varimezova u dekorua me shenjën e nderit të Presidentit të Republikës

Interpretuesja e njohur popullore bullgare, pedagoge dhe dirigjente Cvetanka Varimezova u dekorua me shenjën e nderit të Presidentit me rastin e përvjetorit të saj të 60-të. Dekoroata jepet për kontribut në ruajtjen dhe popullarizimin e artit dhe..

botuar më 20-10-12 8.12.MD

Tituj bullgarë dhe premiera në Operën e Sofjes

Stina e re e Operës së Sofjes i është kushtuar 130 vjetorit nga krijimi i trupës së parë të operës tek ne. Viti është 1890, pak pas Çlirimit, kur në Bullgari akoma nuk ka as arsim profesional muzikor, as mjaft bullgarë - instrumentistë dhe këngëtarë...

botuar më 20-10-09 6.05.PD

Hodhën poshtë kuotat për muzikë bullgare në eter

Komisioni për Mbrojtjen e Konkurrencës hodhi poshtë vendosjen e kuotave për muzikë bullgare në eter për arsye se kjo kufizon konkurrencën. Propozimi për ndryshime në Ligjin për Radion dhe Televizionin u paraqit nga VMRO. Kuotat për muzikë..

botuar më 20-10-06 8.18.MD
DJ Delightfull

DJ-i bullgar Delightfull – Deljan Ljuckanov fitoi në një kampionat botëror

DJ-i bullgar Delightfull – Deljan Ljuckanov u bë fitues në kampionatin 2020 Cut2Cut World Championships, bëri të ditur sajti trud.bg. DJ-I 27 vjeçar nga Sofja, i cili banon në Vjenë, u klasifikua në vend të parë në kategorinë turntable..

botuar më 20-10-05 6.08.MD

Piano Extravaganza – muzikë për adhuruesit e muzikës klasike

Festivali Piano Extravaganës është një nga ngjarjet më fine muzikore në kryeqytet. Programimi i edicionit të ardhshëm të dhjetë pati një farë ndryshimesh, por në situatën e tanishme kjo është e paevitueshme. Për shkak të situatës jo stabile, organizatorët..

botuar më 20-10-02 1.29.MD

Agjencia për Bullgarët Jashtë Shtetit zhvilloi konkursin “Ljubka Rondova”

Fëmijë nga Taraklia e Moldavisë u dalluan nga Agjencia për Bullgarët Jashtë Shtetit. Në edicionin e 11 të konkursit për fëmijë dhe adoleshentë të agjencisë për këndim “ Ljubka Rondova ” morën pjesë 72 interpretime të 39 pjesëmarrësve individualë..

botuar më 20-10-02 12.58.MD
Radio-kori bullgar i fëmijëve bashkë me dirigjenten e tyre Venecija Karamanova

Radio-kori bullgar i fëmijëve i BNR-së me famë botërore feston jubileun e vet të 60-të

Me rastin e përvjetorit të 60 të Korit të Fëmijëve të Radios Kombëtare Bullgare para Muzeut Regjional Historik në Sofje do të validojnë një kartë të posaçme postare dhe një vulë. Janë ftuar fëmijët e korit, dirigjentja Venecija Karamanova, drejtori..

botuar më 20-10-01 11.38.PD

1 tetori - festa profesionale e këngëtarëve dhe muzikantëve bullgarë

Dita Ndërkombëtare e Muzikës 1 tetor u themelua nga UNESKO-ja në vitin 1973. Për herë të parë ajo u shënua në vitin 1975 me iniciativë të violinistit të njohur Yehudi Menuhin, i cili në atë kohë ishte presidenti i Këshillit Ndërkombëtar të Muzikës..

botuar më 20-10-01 5.25.PD

“Zërat magjikë...” të Nina Nikolinës me premierë

“Tradita” nuk është një koncert i rëndomtë, por një spektakël, në të cilin tregohet historia e traditës bullgare të të kënduarit - që nga lashtësia deri në ditët tona” - tregon Nina Nikolina, këngëtare, producente muzikore dhe dirigjente e “Zërave..

botuar më 20-09-29 12.41.MD