Kultura tradicionale bullgare është e gjallë në qytetin e vjetër të Zllatogradit

Qyteza e malit të Rodopeve Zllatograd është një nga vendet e pakta ku vizituesi mund ta “prekë” drejtpërsëdrejti kulturën tradicionale të bullgarit dhe ta “shijojë” atë. Shumë afër plazheve me rërë të Greqisë dhe 300 kilometra larg kryeqytetit..

botuar më 20-02-23 9.25.PD

Turizmi ka nevojë për standarde të qëndrueshme dhe produkte tërheqëse

Vendpushimet detare dhe malore në Bullgari janë destinacione të preferuara për turistët si nga shtetet  ballkanike fqinje, ashtu dhe nga vendet-anëtare të Bashkimit Evropian. Por që të mund të ruhet kjo tendencë tek ne janë të domosdoshme..

botuar më 20-02-18 2.52.MD

“Stoli i dashurisë” afër qytetit Drjanovo - një vend për ndjenja të ndara mes natyrës

T ek ne ka vende romantike, të cilat vizitohen gjatë gjithë vitit nga çiftet e dashuruara dhe bile nga familje të tëra , vende, të cilat janë kthyer në simbol dhe shenjë  të dëshirave të fshehura njerëzore. Askush nuk mban mend se që kur një stol i..

botuar më 20-02-17 4.03.MD

Udhëtimi me tren në linjën më trase të ngushtë në Rodope – në krye të një klasifikimi britanik për udhëtime më piktoreske me tren në Evropë

Një prej atraksioneve, të cilat u bëjnë përshtypje të madhe turistëve bullgarë e të huaj te ne është udhëtimi me tren në linjën me trase të ngushtë mes qyteteve Septemvri dhe Dobrinishte. Udhëtimi me tren nëpër labirintet malore është një aventurë e..

botuar më 20-02-09 10.35.PD

Petriç Kale – thesari arkitekturor, që u bën përshtypje arkeologëve dhe turistëve

Kalaja Romake Petriç – e panjohur madje për arkeologët, së shpejti do të shndërrohet në një atraksion të ri turistik. Ajo gjendet në një drejtim të kundërt të qytetit me të njëjtin emër Petriç (Bullgari Jugperëndimore). Petriç Kale është afër kryeqytetit..

botuar më 20-02-02 10.10.PD

“Aqua Calide” – një atraksion modern i mbështetur te trashëgimia historike afër Burgasit

Një kënd i posaçëm për fëmijët, si “një LEGO gjigante”, ku vogëlushit do të mund të ndërtojnë kështjella të ndryshme romake, do të mund të vishen me rroba nga kohëra të kaluara, të qëllojnë me hark dhe shigjeta, të njihen me teknikat e vjetra të..

botuar më 20-01-28 2.21.MD

Francez popullarizon Bullgarinë me enoturizmin

Itineraret për frekuentimin e kantinave dhe për degustimin e verës janë një shans që Bullgari a të tërheqë turistë me mundësi më të mëdha. Krahas kësaj kjo mund të ndihmojë që vendi të mos pranohet më si një destinacion i lirë i turizmit..

botuar më 20-01-20 3.34.MD

Kisha bullgare në Stamboll është vizituar prej 300 mijë vetave për 2 vjet

Mbi 300 mijë veta kanë vizituar  Kishën e Hekurt bullgare “Shën Stefani” në Stamboll gjatë 2 vjetëve të fundit. Sipas të dhënave të kryetarit të Fondacionit të Кishave Bullgare në Stamboll Vasill Ljaze, të paktën gjysma e vizituesve të kishës janë..

botuar më 20-01-18 11.20.PD

Mënyra e vjetër e jetesës në qytetit Dupnica prezantohet në hapësirën virtuale

Një platformë online do të zbulojë mënyrën e vjetër të jetesës në qytetin Dupnica dhe në rajon. Platforma është pjesë e programit për bashkëpunim transkufitar midis qytetit bullgar Dupnica dhe bashkisë Kumanova në Maqedoninë e Veriut. Bashkë me..

botuar më 20-01-05 10.35.PD

Në vjeshtën e vitit 2020 do të hapet një muze i artit iluzionist në fshatin Momçillovci të rrethit të Smoljanit

Aktori dhe iluzionisti bullgar Nenço Illçev, i cili ka lindur në fshatin e Rodopeve Momçillovci, do të krijojë një muze të artit iluzionist atje. Ky do të jetë muzeu i parë i këtij lloji te ne dhe pritet të shndërrohet në një prej atraksioneve në fshatin..

botuar më 19-12-22 1.25.MD