Gjatë muajit tetor fillon votimi për “Iluministin e Vitit”

10 janë finalistët në fushatën kombëtare “Iluministi i Vitit”, organizuar nga Radioja Kombëtare Bullgare (BNR). Tashmë 7 vjet nëpërmjet votimit caktohen njerëzit, të cilët sot na inspirojnë, krijojnë ndryshimin dhe bëjnë të mira. Juria i zgjodhi..

botuar më 20-09-21 4.14.MD

Për herë të tretë organizohet Festivali Ndërkombëtar i Kinemasë Dokumentare Historike në qytetin Burgas

“Të fotografosh errësirën”, “Gjermanët e vegjël”, “Procesi”, “Në buzë”, “Trumpi - anatomia e një burri” - janë një pjesë nga titujt, e përfshirë  në afishen e Festivalit të Kinemsë Dokumentare Historike DOCK`2020, mikpritës i të cilit është qyteti..

botuar më 20-09-20 6.00.PD

Piktori Stoill Mirçev – me ekspozitë jubile në Sofje

Krijuesi Stoill Mirçev punon në fushën e grafikës së aplikuar, të pikturës dhe të plastikës së vogël. Krijimet, e prezantuara në ekspozitën e tij, të renditur në galerinë e Lidhjes së Piktorëve Bullgarë, në rrugën e kryeqytetit “Shipka”6, janë..

botuar më 20-09-19 5.40.PD

Një shëtitje në të kaluarën e kryeqytetit tregon nëse e njohim qytetin tonë

Që nga kohërat antike Sofja ka qenë një qendër e kulturave,е popujve dhe е etnosevetë ndryshme, kurse shkaku më i rëndësishëm për këtë është pozicioni i saj strategjik-në udhëkryq midis Evropës Perëndimore dhe Lindjes së Afërt. Transformimi global i..

botuar më 20-09-17 3.36.MD

“Tanda” - një film bullgar për dashuri dhe vetmi është ndër favoritët për Oskarët Studentorë

Tanda është një term në tango, i cili do të thotë 4 pjesë të vallëzuara me të njëjtin partner. Kështu titullohet dhe filmi dokumentar i Teodora-Kosara Popovas - studente në Akademinë Kombëtare të Arteve  Teatrale dhe të Kinemasë, që ka të gjitha..

botuar më 20-09-16 12.13.MD

Përsëri së bashku në qytetin e Plovdivit për Festat e Qytetit të Vjetër

Pas kufizimeve të gjata, për shkak të pandemisë nga Covid-19, sikurse muzetë dhe galeritë u hapën për një jetë të re në mjedisin e dashur kulturor në Qytetin e Vjetër-Plovdiv. Bukuritë arkitekturore të restauruara me shumë mjeshtëri, të cilat kanë..

botuar më 20-09-14 10.58.PD

Festivali “Skenë në udhëkryq” me nderim ndaj Stefan Danaillovit

Më 11 shtator fillon Festivali i 24 Ndërkombëtar Teatral Vjeshtor “Skenë në udhëkryq”. Festivali do të vazhdojë  deri më 21 shtator 2020 , ku organizatorë të tij janë Ministria e Kulturës dhe Bashkia e qytetit Plovdiv. Në mënyrë të pritur mjaft..

botuar më 20-09-11 7.38.PD

Filloi ekspozita e librit në kryeqytet

Në pjesën këmbësore të bulevardit “Vitosha” në Sofje paraqiten titujt e 100 shtëpive botuese. Ekspozita e librit zhvillohet nga 7 deri në 13 shtator me pjesëmarrjen e mbi 30 autorëve bullgarë. Më 8 shtator, në Ditën Ndërkombëtare të..

botuar më 20-09-07 12.58.MD

Në qytetin Plovdiv fillon Festivali për arte rrugore

Dhe sivjet festivali TheatAir gëzon publikun e vet. Kjo ngjarje e shkëlqyer dhe të shumëpritur nga banuesit e qytetit Plovdiv dhe miqtë e tij e përmbush në fund të verës qytetin me një sjellje të mirë shpirtërore, muzikë dhe bukuri. TheatAir do të..

botuar më 20-09-04 5.30.PD

Influencerë dhe vloggerë takohen në Burgas

Disa nga personat më të njohur dhe të preferuar mes adoleshentëve nga rrjeti social mbërrijnë në qytetin Burgas më 4 dhe 5 shtator për “ Teen Boom Fest “ - i pari për nga lloji i vet tek ne.Vloggerë, influencerë të preferuar nga adoleshentët,..

botuar më 20-09-04 5.10.PD