Toka bujqësore është më e lirë në lindje dhe më e shtrenjtë në veriperëndim

Në kohë krize njerëzit shpesh  preferojnë të investojnë në pasuri të paluajtshme, përfshi dhe në tokë bujqësore. Për shkak të sigurisë së këtij investimi, prej tij përfitojnë jo vetëm personat e lidhur ngushtë me bujqësinë, por dhe të tillë të cilët..

botuar më 21-02-17 8.05.PD

Ekonomia po rimëkëmbet ngadalë me rritje prej 2.1 për qind

Ekonomia e vendit po rimëkëmbet ngadalë falë një rritje prej 11.3 për qind të eksportit. Ekonomia bullgare u rrit në tremujorin e katërt të vitit 2020 me 2.1 për qind krahasuar me tremujorin e tretë, kur u rrit me 3.9 për qind, sipas një vlerësimi..

botuar më 21-02-16 1.48.MD
Lëçezar Borisov

Pavarësisht krizës Bullgaria rriti të ardhurat dhe konsumin

Ne jemi duke u kritikuar sepse nuk u kemi dhënë më shumë para bizneseve gjatë krizës. Por ne kemi masat më liberale për biznesin në kontekstin e pandemisë Covid-19. Vetëm disa sektorë ishin përkohësisht të paaftë të veprojnë, tha Ministri i..

botuar më 21-02-16 12.17.MD

Investime mbi 90 milion euro në Bullgari që nga fillimi i vitit

Investime për më shumë se 90 milion euro janë certifikuar që nga fillimi i vitit. Këtë e ka njoftuar Ministria e Ekonomisë, bëri të ditur reporterja jonë Natalia Gançovska. Pritet që investitorët të krijojnë më shumë se 500 vende të reja pune...

botuar më 21-02-15 5.40.MD

KE: Ekonomia bullgare do të rimëkëmbet ngadalë gjatë vitit 2021

Sivjet ekonomia e Bullgarisë do të gjallërohet, duke shënuar rritje prej 2.7% të PBB-së, pas një uljeje prej 4.9% të PBB-së gjatë vitit të parë të pandemisë, ndërsa gjatë 2022-ës tempi do të arrijë 4.9% prej PBB-së, që është një nga nivelet më të..

botuar më 21-02-11 12.39.MD

Ndërpresin marrëveshjet afatgjata me centralet termike elektrike amerikane “Marica Iztok”

Ndërprerja e marrëveshjeve afatgjata me centralet termike elektrike “Marica Iztok-1” dhe “Marica Iztok-3” (pronësi përkatësisht e kompanive amerikane AES dhe ContourGlobal), duhet të ndodhë deri më 30 qershor 2021, transmetoi BTA. Kjo është shkruar..

botuar më 21-02-11 11.48.PD

Sindikalistët ngulin këmbë për rritjen e të ardhurve me 15 për qind dhe për ruajtjen e vendeve të punës

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari njoftoi rezultatet e përgjithësuara për tendencat në koston e jetesës në Bullgari gjatë tremujorit të katërt të vitit 2020. Sipas analizës së sindikatës për një person të familjes janë të..

botuar më 21-02-09 3.41.MD

Bullgaria është dera drejt Evropës për biznesin turk

“Këmbimi i mallrave që realizohet mes Turqisë dhe Bullgarisë është me përmasë 4.5 mlrd. dollarë në vit. Ai është i balancuar, sepse eksporti i Turqisë për Bullgarinë kap shumën rreth 2.4 mlrd. dollarë, ndërsa ai i Bullgarisë për në Turqi – 2.1..

botuar më 21-02-09 9.18.PD

Uji i ricikluar po hyn në Bullgari me hapa të ndrojtur

Gjatë 30 viteve të ardhshme kërkimi i ujit në plan botëror do të rritet me 50%, llogarisin ekspertët. Në të njëjtën kohë rreth 70% nga konsumi i ujit të freskët të pijshëm është për bujqësinë. Që të mund ta zhvillojmë në mënyrë adekuate ekonominë tonë,..

botuar më 21-02-08 7.15.PD
Foto: Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë

Takim midis Ambasadores së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha dhe Presidentit të Dhomës Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë Cvetan Simeonov

Në Dhomën Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë u zhvillua një takim pune midis Presidentit të Dhomës Cvetan Simeonov dhe Ambasadores së Republikës së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha. Gjatë bisedimit u konstatua se pakësimi i vëllimit..

botuar më 21-02-05 1.01.MD