Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Le të kujtojmë historinë bullgare, derisa jemi duke pritur autobusin

Foto: Desisllava Semkovska

Nëse jeni duke udhëtuar nëpër lagjen perëndimore të kryeqytetit “Ljulin”, nuk ka sesi të mos u bëjnë përshtypje disa ndalesat jo standarde të autobusit. Në to janë të paraqitura fytyrat e sundimtarëve bullgarë dhe janë shënuar fakte të rëndësishme për drejtimin e tyre. Ky popullarizim origjinal i historisë sonë është një pjesë nga iniciativa "Bullgaria e Madhe" qëllimi i së cilës është të rrisë interesin ndaj së kaluarës tonë historike, të nxisë leximin dhe të ngrejë nivelin e patriotizmit të banuesve të rinj të lagjes.

Përpiloi: Joan Kolev

Përgatiti në shqip: Nataniela VasilevaMë shumë nga rubrika

Përse të gjitha rrugët në një lagje të Sofjes mbajnë emrat e qyteteve bullgare

Më 3 prill 1879, Sofja u shpall kryeqyteti i Bullgarisë. Festa e qytetit, emërtuar kishës “Shën Sofia” është më 17 shtator, kur Kisha Ortodokse feston Shën Dëshmoret Sofia, Besa, Shpresa dhe Dashuria . Besnike me moton e saj “Rritet por nuk..

botuar më 21-09-17 9.00.PD

Shkolla është e destinuar për të shpëtuar të ardhmen e mijëra fëmijëve të varfër dhe të refuzuar në Bullgari

Shumë shpesh rreth datave të lidhura me arsimin, siç është 15 shtatori dhe 24 maji bëjmë një bilanc, se ne u detyrohemi shumë mësuesve tanë dhe asaj që kemi mësuar gjatë viteve në shkollë. Por, mjerisht shumë fëmijë në vendin tonë nuk kanë shans të..

botuar më 21-09-16 7.15.PD

Gabi e cila jeton në Dublin dhe rruga e saj drejt majave muzikore

Një nga bullgarët e shumtë të vegjël nëpër botë priti me shumë emocion ditën e parë shkollore në mijëra kilometra nga Bullgaria. Pavarësisht se është larg nga atdheu, Gabriella Ivanova nuk pushon së mësuari gjuhën dhe kulturën amtare në Shkollën..

botuar më 21-09-15 12.33.MD