Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Rritje e pagesës së shoferëve ndërkombëtarë

Foto: Dobromir Videv

Nga 27 në 50 euro të rriten dietat e shoferëve ndërkombëtarë. Këtë e parashikojnë ndryshimet në urdhëresën për udhëtimet e punës jashtë vendit. Ato janë publikuar për diskutim publik. Kur kursi drejtohet nga një ekuipazh me dy shoferë, rritja është nga 21 në 45 euro në ditë.

Arsyet për ndryshimet janë se dietat nuk janë rritur që nga viti 2007 dhe kompanitë bullgare tashmë nuk janë konkurruese në BE sa i përket tërheqjes së stafit për transportin ndërkombëtar. Ndryshimi u përgjigjet edhe kërkesave të direktivës evropiane për paketën e mobilitetit. Shoferët ndërkombëtarë bullgarë janë mbi 30 000 dhe mungesa e personelit është rreth 5000.

Më shumë nga rubrika

Ministri Kacarov

Μë 6 dhjetor të gjithë nxënësit bullgarë kthehen në shkollë

Nga 6 dhjetori të gjithë nxënësit nga klasa e parë deri në klasën e 12-të do të kthehen në shkollë, njoftoi ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov. Ata do të testohen një herë në javë me testet e disponueshme. “Ekspertët janë të..

botuar më 21-12-02 2.57.MD
Ministri Svetllan Stoev

Svetllan Stoev: Konfliktet e pazgjidhura në rajonin e OSBE-së janë një sfidë serioze

Ministrat e Jashtëm të 57 shteteve pjesëmarrëse në Organizatën për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë /OSBE/, ndër të cilët Ministri i Punëve të Jashtme të Bullgarisë Svetllan Stoev, diskutuan mbi mundësitë për zgjidhjen e konflikteve dhe zbatimin e..

botuar më 21-12-02 1.02.MD

Ekspertët ndërkombëtarë konstatuan shkelje në zonën e aksidentit në autostradën Struma

Nga ekspertiza e gjendjes së rrugës para se të ndodhë aksidenti i rëndë me autobusin maqedonas në autostradën Struma të Bullgarisë, e kryer nga një auditim ndërkombëtar, u konstatua se parmakët e sigurisë nuk janë vendosur në përputhje me kërkesat...

botuar më 21-12-02 11.18.PD
Подкасти от БНР