Резултати : Autor Silvija Petrova

Startoi një platformë inovative ndërkombëtare në ndihmë të praktikës së mëvetësishme freelance

Një platformë e porsakrijuar do të prezantojë gjërat më të nevojshme për fillimin e praktikës së mëvetësishme dhe se si në mënyrë më të suksesshme njeriu mund të pozicionohet në “oqeanin” e madh të praktikës së pavarur. Ndër qëllimet e autorëve të..

17.07.19 11:28 |

Një projekt në fushën e arsimit inovativ fitoi njohje nga Akademia “Inovacioni në veprim”

Pothuaj 100 njerëz të rinj dhe energjikë nga Bullgaria dhe nga jashtë, të cilët dëshirojnë të sjellin ndryshim në shoqëri, morën pjesë në edicionin e pastë të Akademisë “Inovacioni në veprim”. Ndër lëndët, në të cilat ata punojnë janë përdorimi..

19.06.19 14:36 |

Punishtet #LiFi i mësojnë fëmijët dhe të rinjtë sesi të punojnë në mënyrë të parrezikshme me internet

Punishtet #LiFi i mësojnë fëmijët dhe të rinjtë sesi të punojnë në mënyrë të parrezikshme me internet. Qyteti Pernik i cili gjendet në 25 kilometra në jugperëndim nga Sofja, u bë mikpritës i projektit ndërkombëtar kulturor-arsimor, qëllimi i të..

17.05.16 10:15 |

Për herë të parë në Bullgari programe mësimore me propozim të biznesit

Lidhja “arsim-biznes” në Bullgari në praktikë pothuajse nuk ekziston. Problemi ekziston prej vitesh, ndarja e dobët e financimit shtetëror për universitetet çon në amortizimin e palejueshëm të bazës materiale që nga ana e saj çon në mungesën e..

19.04.16 11:52 |
Kolazh: Silvija Petrova

Platforma ballkanike e bursave SEE Link filloi punë

Platforma ballkanike e bursave SEE Link, e cila lidh tregjet e kapitaleve të Bullgarisë, Kroacisë dhe Maqedonisë filloi punën e saj më 1 prill me zbatimin e dy indekseve, që përfshijnë kompani në tre shtetet dhe të cilat përllogariten nga Bursa bullgare..

05.04.16 15:02 |
Kolazh: Silvija Petrova

Bullgaria dhe Sllovakia do të punojnë së bashku në teknologjitë inovative

Zuzana Piptova-Vrabçev ka lindur në Bratislavë, Sllovaki, ku ka mbaruar arsimin e mesëm në gjimnazin bullgar. Në Bullgari ka ardhur në kuadrin e programit “Erasmus” dhe bëri pjesë prej studimeve të magjistraturës mbi çështjet e Evropës Juglindore në..

30.03.16 13:20 |
Furçat janë të përpunuara prej pambukut MOSO – i vetmi që nuk hahet nga pandat. Pambuku MOSO ka veti regjeneruese dhe nuk nevojitet prerja e pyjeve.

Furçat bio të dhëmbëve janë një dhuratë e mirë për buzëqeshjen tuaj

Para rreth një viti Atanas Arsov dhe ekipi i tij vendosën të fillojnë biznes me vete, sepse vunë re se produktet bio kanë pushtuar tregjet e huaja dhe depërtojnë edhe në vendin tonë. Në fillim vendosën të bëjnë pastë dhëmbësh, por nuk kishin mjaft..

22.03.16 14:24 |

Dasmat autentike bullgare po kthehen në modë

Kur përpara viteve Nevena Zhekova fillon përgatitjen për dasmën e saj, vendos që ajo të jetë e ndryshme dhe të mund të ruajë traditat bullgare. Dhe duke e planifikuar, saktëson se përvoja të cilën e ka grumbulluar deri në këtë moment – arsimi,..

18.03.16 13:52 |
Me çmimin e parë në kategorinë për veroren më origjinale u dalluan Nina Georgieva, Rosica Georgieva dhe Martin Georgiev

Ekspozita e simboleve bullgare të pranverës

Ardhja e pranverës u sjell gëzim dhe shpresë njerëzve në të gjithë botën, por në Bullgari ajo shoqërohet me një rit të vjetër. Më 1 mars të gjithë bullgarët dhurojnë të afërmit e tyre verore. Verorja klasike është prej penjve të dredhur të bardhë dhe të..

01.03.16 13:35 |

Interesi ndaj produkteve bullgare bio po ritet

Kohët e fundit u mbyll Ekspozita më e madhe Ndërkombëtare e Ushqimeve Organike Biofah në Njurnberg të Gjermani së. Në të Bullgaria u prezantua për herë të parë. Për pjesëmarrjen e vendit tregon kryetarja e Asociacionit Bullgar të Produkteve Bio..

25.02.16 16:35 |