Да прогледнеш духовно

В шестата неделя след славното Христово Възкресение - Пасха, Църквата възпоменава събитието от Новия Завет, известно като "Изцелението на Слепия". "Братя и сестри, когато някой от нас страда от телесен или душевен недъг,..

публикувано на 24.05.20 в 08:00

Да задържиш Христа при себе си

В петата неделя след славното Христово Възкресение, Църквата възпоменава събитието от Новия Завет, известно като "Беседата със самарянката". " Дохожда една жена от Самария да си начерпи вода. Иисус й казва: дай Ми да пия…..

публикувано на 17.05.20 в 08:00

Пълноводна и суха Витесда

Днес, Христовата Църква отбелязва Четвърта неделя след Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Неделята е наречена на Разслабления . "Както неделите на Великата Четиридесетница са посветени на специални..

публикувано на 10.05.20 в 08:00

Подвигът и любовта на жените – мироносици

Третата неделя след Пасха - на светите Мироносици , която отбелязваме днес, Църквата възпоменава великата вяра на жените, наречени Мироносици, тяхното безстрашие и възнаграждаването им първи да чуят вестта за Възкресението на..

публикувано на 03.05.20 в 08:00

Надмогнато съмнение

Намираме се във Втора неделя след Пасха, наречена Томина . Нарича се така, защото е свързана с един от апостолите Христови - Тома. " Ако не видя на ръцете Му белега от гвоздеите и не туря пръста си в раните от..

публикувано на 26.04.20 в 08:00

Христос воскресе!

Възкресение Христово е основа на нашата вяра.  То е тази първа, най-важна велика истина, с възвестяването на която апостолите започнали своята проповед. Както с кръстната смърт на Христос е извършено очистването на нашите..

публикувано на 19.04.20 в 08:00

Христос иде!

Шестата неделя на  Великия и спасителен пост ,  която  отбелязваме днес, Църквата възпоменава  Вход Господен в Йерусалим . "Осанна, благословен Идещият в име Господне" (Марк. 11:9). Братя и сестри, днес ние..

публикувано на 12.04.20 в 08:00

Потресно покаяние

Спасението на душата е крайна и върховна цел на християнския живот. Спасението има две страни: обективна и субективна. Ярък пример в това отношение е днес честваната в  Петата неделя на Великия и спасителен пост - преподобна Мария Египетска ...

публикувано на 05.04.20 в 08:00

Бодро да се изкачваме по духовните стълби

Неделята, в която се намираме днес е Четвърта на Великия пост , посветена на един отец на Църквата, който както тогава през своя земен живот, така и днес подклажда силата на вярата, надеждата и любовта в сърцата на хората в Христа..

публикувано на 29.03.20 в 08:00

Да вземем своя кръст и да Го последваме

Неделята, в която се намираме днес е Трета на Великия пост, посветена на Кръста Христов . Кръст, на Който бе разпънато тялото на нашия Спасител и Господ Иисус Христос. "В името на Отца и Сина и Светия Дух! В средата на..

публикувано на 22.03.20 в 08:00