Телесна и духовна слепота

Четиринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че трябва да пристъпваме винаги с постоянство към Него, особено когато Му се молим и просим да удовлетвори нашите нужди...

публикувано на 24.01.21 в 08:00

Духовната проказа

Неделята, в която се намираме днес е обявена като Дванадесета неделя след Неделя подир Въздвижение – на 10-те прокажени, което означава, че богослужебния ред ни предлага като евангелско четиво една Евангелска сцена, в която..

публикувано на 17.01.21 в 08:00

Основа и връх на духовния живот

Неделята, в която се намираме е наречена Неделя след Богоявление,  което означава, че все още Църквата ни насърчава да вникваме и осмисляме събитието на Кръщението Господне и то да бъде част от нашия живот. "В името на Отца и..

публикувано на 10.01.21 в 08:00

Покаяние цял живот

Неделята, в която се намираме днес е Неделя преди Богоявление , в която се подготвяме за празника Кръщение Христово, който е едно историческо евангелско събитие, когато Христос, преди да излезе на обществена проповед отива на..

публикувано на 03.01.21 в 08:00

Бог се вижда само през сълзи

Неделята след Рождество Христово , която отбелязваме днес, е посветена все още на преславното Христово Рождество и отново ни напомня да погледнем към пещерата, където Христос се роди, да видим неговото смирение и да бъдем и ние..

публикувано на 27.12.20 в 08:00

В очакване на Богомладенеца

Неделята, в която се намираме днес, е Неделя пред Рождество Христово .  В тази неделя се подготвяме за празника Рождество Христово. "Днес е последната неделя преди Рождество Христово. Светата Православна църква отдавна ни..

публикувано на 20.12.20 в 08:00

Господна и бесовска трапеза

"В името на Отца и Сина и Св. Дух, братя и сестри, Днешната Единадесета неделя след Неделя подир Въздвижение е посветена на Светите Праотци. Този неделен ден е денят, в който стъпваме в подготвителния период, период на празненства и..

публикувано на 13.12.20 в 08:00

Прегърбени души

В Десета Неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на свободата, която Бог ни е дал да бъдем синове на светлината, както и чрез това да бъдем и ние светлина .  Днес пред всички нас се..

публикувано на 06.12.20 в 08:00

Живот и спасение в Бога

Тринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че ние като християни трябва да се стремим не само да изпълняваме закона на Бога просто ей така, без да вникваме в него. Той..

публикувано на 29.11.20 в 08:00

Човешките и Божиите планове

Девета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че нашата грижа не трябва да бъде да събираме богатства на земята, чрез които да живеем доволно и охолно, и далеч от Твореца,..

публикувано на 22.11.20 в 08:00