С вяра да поглеждаме към Христа

Днес е Неделя преди Въздвижение "В името на Отца и Сина и Светия Дух! Днес, скъпи отци, братя и сестри, ние празнуваме особена неделя, която се нарича неделя преди Въздвижение. Утре е големият празник Въздвижение на Кръста..

публикувано на 13.09.20 в 08:00

Да станем добри и съвестни лозари

Намираме се в Тринайсета неделя след Петдесетница , в която си припомняме разказа на Господ Иисус Христос за добрите и лошите стопани на Неговото стадо. "Братя и сестри, в днешния евангелски откъс Господ ни разказа..

публикувано на 06.09.20 в 08:00

Срещата с богатия момък

В дванадесета неделя след Петдесетница,  Църквата насочва нашето внимание да предпочитаме най-вече и преди всичко Бог. Да се стремим да Му служим с чисто и съкровено сърце, в дух и истина, и да бъдем уверени, че когато го..

публикувано на 30.08.20 в 08:00

Длъжници на длъжниците

В единадесета неделя след Петдесетница,  Църквата насочва нашето внимание към един евангелски момент, към една притча, изречена от Господ Иисус Христос, която ни дава отговор какви да бъдем и как да се отнасяме към нашите..

публикувано на 23.08.20 в 08:00

Неверен и развратен народ

Намираме се в Десета неделя след Петдесетница, в която си припомняме едно събитие от живота на Господ Иисус Христос, което ни разкрива неговата сила и величие, неговото човеколюбие и грижа за спасението на човешкия род. "Библията е..

публикувано на 16.08.20 в 08:00

Чудодейното укротяване на бурята

В Деветата неделя след Петдесетница, която отбелязваме днес, Църквата ни напомня за силната вяра, която трябва да имаме към Бога. Вяра, която спасява и ни прави синове на Бога и наследници на Неговото Царството. "Иисус..

публикувано на 09.08.20 в 08:00

Бог е храна, която търси гладните

Намираме се в Осма неделя след Петдесетница, в която си припомняме чудното нахранване на пет хиляди души от Господ Иисус Христос с пет хляба и две риби. "Прави силно впечатление фактът, че като се изключи Възкресението,..

публикувано на 02.08.20 в 08:00

Чудеса чрез вярата

Намираме се в Седма неделя след Петдесетница , в която си припомняме за силната и непоколебима вяра, която трябва да имаме към Бога. Вяра в Единия Чудотворец Господ Иисус Христос, Който според нашата вяра в Него благоволи към нас...

публикувано на 26.07.20 в 08:00

Пагубното и спасително осъждане

В шестата неделя след Петдесетница - на Разслабения , която отбелязваме днес, Църквата ни напомня, че Бог е церител на душите и телата на човеците и ни дава пълното свидетелство чрез днешното евангелско събитие, че Бог ни обича, милва..

публикувано на 19.07.20 в 08:00

Странната молба на гадаринците

В Петата неделя след Петдесетница,  Христос изцелява двама обладани от бесове човеци. Той им дава свобода и радост, като чрез това ги предлага като пример на самите нас за сила Божия, промисъл и съвършенство. "И ето, цял..

публикувано на 12.07.20 в 08:00