Да разпознаваме Христовия образ у всеки

Неделята, която отбелязваме днес,  е третата подготвителна неделя за Великия и спасителен пост -  Неделя Месопустна . Църквата ни запознава и говори за начина, по който всеки един от нас трябва да живее, за да може..

публикувано на 23.02.20 в 08:00

С покаянието се завръщаме при Бога

Неделята, в която се намираме днес е Седемнадесета след Неделя подир Въздвижение , която ни напомня силата на покаянието, бащината любов и прошката. Днес си припомняме, че Бог ни е дал и дава свобода, но и проявява към нас..

публикувано на 16.02.20 в 08:00

Смирението – пътят на победата срещу нашия враг

Неделята, в която се намираме днес е Шестнадесета след Неделя подир Въздвижение  и ни напомня за това, че смирението въздига, а гордостта унизява. "Остават четири седмици до началото на Великия пост. От днес започват да звучат..

публикувано на 09.02.20 в 08:00

Малък на ръст – голям в покаянието

Неделята, в която се намираме днес е Петнадесета неделя след Неделя подир Въздвижение.  Днешната неделя  е посветена на евангелското събитие – срещата на Господ Иисус Христос с Закхей, началник на митарите и богат за онова..

публикувано на 02.02.20 в 08:00

Изцелението на Йерихонския слепец

Четиринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че трябва да пристъпваме винаги с постоянство към Него, особено когато Му се молим и просим да удовлетвори нашите нужди...

публикувано на 26.01.20 в 08:00

Духовната проказа

Неделята, в която се намираме днес е обявена като Дванадесета неделя след Неделя подир Въздвижение – на 10-те прокажени , което означава, че богослужебния ред ни предлага като евангелско четиво една Евангелска сцена, в която..

публикувано на 19.01.20 в 08:00

Основа и връх на духовния живот

Неделята, в която се намираме е наречена Неделя след Богоявление,  което означава, че все още Църквата ни насърчава да вникваме и осмисляме събитието на Кръщението Господне и то да бъде част от нашия живот. "В името на Отца и..

публикувано на 12.01.20 в 08:00

Покаяние цял живот

Неделята, в която се намираме днес е Неделя преди Богоявление , в която се подготвяме за празника Кръщение Христово, който е едно историческо евангелско събитие, когато Христос, преди да излезе на обществена проповед отива на..

публикувано на 05.01.20 в 08:00

Бог се вижда през сълзи

Неделята след Рождество Христово , която отбелязваме днес, е посветена все още на преславното Христово Рождество и отново ни напомня да погледнем към пещерата, където Христос се роди, да видим неговото смирение и да бъдем и ние..

публикувано на 29.12.19 в 08:00

В очакване на Богомладенеца

Неделята, в която се намираме днес, е Неделя пред Рождество Христово .  В тази неделя се подготвяме за празника Рождество Христово. "В името на Отца и Сина и Светия Дух! Скъпи братя и сестри, вече само няколко дни ни отделят..

публикувано на 22.12.19 в 08:00