Бъди себе си. Всичко друго е заето

Диригентът Христо Христов гостува в "Автобиография Северозапад". За пореден път ви представяме един интересен човек, дълбоко свързан със Северозапада по род и кръв. Той е само наполовина от нашия край. Неговата майка е родом от близкото до Видин..

публикувано на 29.08.15 в 18:40

VaGro: "Да, провокирам крайно, защото хората са станали апатични"

Той обича да провокира крайно, защото "иначе няма ефект, хората са станали много апатични и ако не ги провокираш крайно, те си остават апатични." Той обича 80-те, "защото това са най-силните години и за модата, и за музиката, и за развитието на..

обновено на 25.08.15 в 08:51
Колаж: Радио ВИДИН

Шоколадови емоции в "Автобиография Северозапад"

Шоколадови емоции в "Автобиография Северозапад" с Вокална група "Шоколадче"- гр. Лом и тяхната ръководителка Росица Кръстева. Нашата среща се случва след много вълнуващ момент за децата и Роси- завръщането им с медали от Международен конкурс..

публикувано на 25.07.15 в 19:00

Богомил Петров и неговите самопредизвикателства

С Богомил Петров си говорим днес в "Автобиография Северозапад" . Поводи за разговор с него винаги има- шарен и богат на впечатления човек е той. А за да е така, важна роля в живота му има способността му да се самопредизвиква . Началото на този му..

публикувано на 20.06.15 в 17:54

Живот, отдаден на спорта

В "Автобиография Северозапад" ви срещаме с една спортна легенда, с живата история на българския кану-каяк , с човек, отдал целия си живот на емблематичния за Видин спорт. Само преди дни на тържествена церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2..

публикувано на 31.05.15 в 15:17

Веска Илиева: "Винаги съм знаела, че ще стана учител"

"Веднъж докато пътувах в градски автобус, от една спирка се качи групичка от детска градина. Звънлива детска глъч изпълни автобуса… И тогава шумът до такава степен ме развълнува, че в този момент осъзнах- това е моята професия!" Това разказва в..

публикувано на 25.04.15 в 19:00
Църквата в село Макреш, която е паметник на културата

"Автобиография Северозапад" от 11 април 2015 година

В "Автобиография Северозапад"  разказвам за хората, сътворили история. Не са я написали. Изградили са я. Издигали са храмове, за да запазят вярата си. Как тя е съхранявана и как ще я опазим ние, разговорът е с епископ Поликарп. Разказът е и за църквите..

публикувано на 11.04.15 в 19:00
Емил Трифонов (вдясно) със семейството си

Емил Трифонов: "Оставам във Видин! Обичам този град"

"Ако в тълпата Лорда в теб опазиш, в двореца — своя прост човешки смях; Ако зачиташ всеки, но не лазиш; ако от враг и свой не те е страх; Ако запълниш хищната Минута с шейсет секунди спринт, поне веднъж; Светът е твой! Молбата ми е чута! И главно,..

публикувано на 28.03.15 в 19:00
Традициите в село Винарово се предават на младото поколение

Винаровският дух е в единството!

"Автобиография Северозапад" гостува във видинското село Винарово . Наши сладкодумни домакини са дамите от женската фолклорна група при Народно читалище "Зора-1927" . В това издание на предаването ще ви срещна с всяка една от дамите в групата,..

публикувано на 24.03.15 в 16:50

Аделина Илиева: "Актьорската работа не спира с репетицията"

Малко преди Международния ден на театъра, в "Автобиография Северозапад" ви срещаме с Аделина Илиева , актриса в Държавен куклен театър във Видин и певица от легендарната Формация "Север" в крайдунавския град. Преди да стане част от видинския състав,..

публикувано на 17.03.15 в 19:00