Да си пленник в Афганистан- разказва журналистът Георги Милков

На 15 август се навърши една година от връщането на талибаните на власт в Афганистан. На тази дата през 2021 година животът на афганистанците се преобърна на 180 градуса. Силите на САЩ и НАТО се изтеглиха след 20-годишна военна намеса в страната,..

публикувано на 17.08.22 в 17:00

Емил Михайлов от Торонто: Избрах да съм гражданин на света

Емил Михайлов от Видин е осъществил мечтата си- има това, което си е пожелал и живее в една от страните с най-висок стандарт на живот. Постигнал е всичко сам и много добре знае цената на това, да започнеш от нулата в чужда страна. Разговаряме за пътя,..

публикувано на 06.07.22 в 17:55

Александър Василев- Василевса: Стинг притежава две мои картини

В живота трябва да има авантюра, иначе не е интересно. Това каза за Радио Видин врачанският художник Александър Василев- Василевса, известен с нестандартните си инсталации и провокативно представяне на произведенията си. Живял е  10 години в Ню Йорк и..

публикувано на 08.06.22 в 17:30

За българите в Албания - истории от миналото и днес

Обикновено мислим за българската история само в рамките на съвременните ни граници, т.е. събитията и личностите тук. Има обаче хора, които определят идентичността си като българска, но живеят далеч от България. Пример за това са и българите в Албания...

публикувано на 27.04.22 в 18:16

Любител художник от Лом реди първата си изложба в Италия

Димитрина Симеонова от Лом подготвя самостоятелна изложба в Италия. Това ще бъде първата й самостоятелна изява като любител художник. Ще покаже творчеството си в Монте Белуна, провинция Тривизо, където живее от 20 години. Нарекла е експозицията..

публикувано на 20.04.22 в 17:18

Трендафил Данаилов - съдията, който запази честта на България след атентата над папата

Голямата награда за правосъдие тази година отиде при Трендафил Данаилов - българският съдия по делото "Антонов", благодарение на когото обвиненията към българските граждани, които италианският съд свързва с атентата срещу папа Йоан Павел II, са..

публикувано на 08.12.21 в 17:17

Да достигнеш звездите: Двама българи в екипа на първата частна космическа компания, изстреляла хора в Космоса

На 30 май Съединените американски щати осъществиха първия пилотиран полет от девет години от космическия център в Кейп Канаверал. В 22:22 ч. българско време бе извършен историческият полет до Международната космическа станция. Така за първи път от почти..

публикувано на 04.06.20 в 00:31

Българка от Брюксел събира пари за видинската болница

Тереза Станчева напуска Видин преди 13 години, но не е забравила корените си. Днес тя работи към Европейския парламент и е организатор на кампания за подпомагане на болницата в родния й град. Младата жена смята, че само с общи усилия можем да се справим..

обновено на 10.05.20 в 17:15

Професор Йонко Мермерски от Вашигтон: Българите са благословени с едни от най-мощните природни средства срещу заразата (ВИДЕО)

В "Другата истина" ви срещаме с проф. Йонко Мермерски, който от 30 години живее в САЩ.   Освен автор на повече от 30 книги в областта на химията и природната медицина, публикувани на 10 езика, проф. Йонко Мермерски има патент и за множество..

публикувано на 22.04.20 в 17:30

Българска лекарка от Лондон:" За предпазване от вируса, приемайте повече витамин С, цинк и течности"

Каква е ситуацията в Обединеното кралство, където вече има един починал българин от заразяване с коронавирус. Отговор дава д-р Валентина Михайлова-Николова от първата линия на борбата с епидемията в Лондон Съдбата й отрежда живот на три континента-..

обновено на 12.04.20 в 18:00