Ирина Флорова от Ванкувър: Чак на третия опит успяхме навремето да избягаме в чужбина

Преди време, в средата на 70-те години на миналия век, на видинското пристанище спира австрийски влекач с 5 шлепа. Причината за това е на брега да слезе младо семейство с малко дете, което се опитало да избяга от България, прехвърляйки се от лодка на..

публикувано на 15.02.24 в 14:30

Ива Георгиева от Нидерландия, за пътя от Видин до сбъдването на една мечта

Днес в "Другата истина" продължаваме един разговор, започнат по-рано през месеца с една млада жена от Видин. Тя се казва Ива Георгиева и е мениджър на музикална компания в Нидерландия или бивша Холандия. Разговаряме за пътя на нейната реализация зад..

обновено на 31.01.24 в 17:50

Любка Атанасова: За 20 години в Буенос Айрес дядо ми спечелил милион, но останал без стотинка като се върнал

Днес чрез "Другата истина" ще прекосим Атлантическия океан към Южна Америка, за да посетим една страна, името на чиято столица в превод означава - добри ветрове. Става въпрос за Буенос Айрес, а страната е Аржентина. Целта е да проверим какви ветрове са..

публикувано на 24.01.24 в 17:45

Николай Хараламбов от Дъблин: Повечето българи тук започват от хотелите и кухните на ресторантите, но бързо си намират подходяща работа

"В Ирландия не правят разлика ти откъде си- дали от Южна Америка или от Източна Европа- всичко зависи от самия човек и как се представя на работното си място. Повечето българи, които пристигат тук започват от кухните в ресторантите или като камериери в..

обновено на 17.01.24 в 18:00

Ултрамаратонецът Йоло Николов: За мен Кения е като втора моя родина

Днес в "Другата истина" гостува ултрамаратонецът Йоло Николов от Мездра. Той има четири титли при мъжете в полумаратона - през 2013-а, 2014-а, 2015-а и 2016 г. Има също много лични рекорди и твърди, че трудът и самодисциплината са ключът към успеха...

публикувано на 13.12.23 в 16:57

Юлияна Антонова - Мурата от Япония: Бутилката с вода е най-важното нещо при земетресение

На фона на проведените вчера, 14 ноември, в Северозапада тестови изпитания на новата Система за оповестяване при бедствия и аварии BG-ALERT, в "Другата истина" днес ще видим как правят това в Япония - страната с традиции в това отношение, защото там..

публикувано на 15.11.23 в 17:30

За бури, пирати и далечни пристанища говори капитан Владимир Коловски

В "Другата истина" говорим за силния дух на хората от Северозапада, за техните успехи и достигнати върхове. Един от тях е и Владимир Коловски, капитан далечно плаване от Мездра. Той е обиколил няколко пъти земното кълбо, посетил е десетки пристанища,..

публикувано на 18.10.23 в 17:09

Българин от Видин - емигрант с международен принос в развитието на глобалния бизнес и технологии

Лъчезар Камарашки е от Видин, но по-голямата част от целия си съзнателен живот е прекарал в чужбина. Учил е във Виена, работил е за Европейската агенция за космически изследвания, после пак е учил в Щатите и то не къде да е, а в Сан Франциско, работил е..

обновено на 09.08.23 в 19:22

Мирела Караджова- "Аз съм визуален артист по образование и пътешественик по душа"

В "Другата истина" гостува Мирела Караджова- художник по образование или визуален артист, както се самоопределя, и пътешественик по душа- вярва в прераждането и смята, че българите по света са два типа- едните работят за просперитета на страната, в..

публикувано на 14.06.23 в 17:37

Българите в Судан - пилоти и хуманитарни работници

В България се прибират първите българи, евакуирани от Судан. Сънародниците ни пристигат с полет от Берлин този следобед. От общо 31 българи, които са заявили желание да напуснат страната, досега 21 успешно са евакуирани от африканската държава. Кризисен..

публикувано на 26.04.23 в 16:15