Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Екипът на Младежки център- Монтана и преподавателя по български език Ташко Кирилов

Младежки център – Монтана с лятна програма

Младежки център – Монтана започна своята лятна програма. Организирани са спортни занимания и училище по български език. Очаква се над сто деца да се включат в програмата, каза Николай Цветков , управител на Младежки център- Монтана: "Ние..

публикувано на 10.07.22 в 08:25

В Дома за хора с деменция в Бистрилица пеят, играят хора и се грижат за собствена градина

Домът за лица с деменция в берковското село Бистрилица е единствен за повече от 55 възрастни. Той се помещава в сградата на бивше училище, която в последствие е преустроена. Капацитетът е запълнен на 100%, казва директорът Иван Иванов. В дома,..

публикувано на 08.07.22 в 16:08

Младежи от социално жилище във Видин пресъздават стари обичаи

Младежи от Център за настаняване от семeен тип "Дъга" към фондация "Надежда за нашите деца" във Видин пресъздават обичаи и така научават повече за фолклора и бита в миналото. Представиха ритуала "Пеперуда" , който е един молебен за дъжд през летните..

публикувано на 01.07.22 в 17:25

Хора от уязвими групи преодоляват трудности чрез разказване на истории

Говорейки за проблемите си хората, които получават социална закрила, се учат да ги преодоляват. Своя опит представиха в Комплекса за социални услуги за деца и семейства във Видин, който е сред седемте организации в страната, включени в..

публикувано на 01.07.22 в 15:50
През 2016-а година Видин за втори път посрещна участниците в Световния пробег на мира

Видин на картата на Световния пробег на мира

Световният пробег на мира в началото на юли ще премине през Видин. Международната щафета символизира стремежа на човечеството към по-мирен свят. През местата, които прекосяват, участниците носят горящ факел. Световният пробег за мир е..

публикувано на 20.06.22 в 15:54

Над 4500 лева събраха благотворителни събития в подкрепа на Зара от Видин

С благотворителен концерт и изложба във Видин връщат усмивката на 10-годишната Велизара. Тя е с вродено заболяване, а за да се подобри състоянието ѝ, преминава през  скъпоструващи процедури, разходите за които са непосилни за семейството...

публикувано на 17.06.22 в 16:30

"НПО портал" със златна ябълка за отразяване проблемите на децата

В навечерието на 1 юни, Международния ден на детето,  Национална мрежа за децата връчи наградите "Златна ябълка“. Те са за  принос към живота на децата. Отличията са в осем категории- "Герой на децата", "Детска организация", "Училище", "Община",..

публикувано на 03.06.22 в 17:40

Да чуем звукана красотата

Видинчанинът Емил Георгиев е с първа награда от поетичния конкурс на програма "Христо Ботев" на БНР за хора с увредено зрение "Зрящи сърца" . Член е на Съюза на независимите български писатели. Досега има пет издадени книги и подготвя шеста...

публикувано на 03.06.22 в 16:25

Първи рожден ден за Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца "Митрополит Неофит"

Редица събитията организира през май екипът на фондация "Подкрепа за реализация"- Видин. В началото на месеца бе отбелязана една година от откриването на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца "Митрополит Неофит"  към..

публикувано на 27.05.22 в 16:19

"Отвътре навън" за психичното здраве на младите хора

В Европейската седмица на психичното здраве, която отбелязваме от 9 до 13 май, УНИЦЕФ България и Teen Station дават думата на младите хора, които да споделят своите тревоги и преживявания, но също и да намерят решения. Стартират поредицата..

публикувано на 13.05.22 в 17:05