Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Вечер на дарителите организирах в Бяла Слатина

Вечер на дарителите организираха в Бяла Слатина

Дн ес е Никулден и освен празник за именниците, както и ден на рибари, банкери и търговци, е и Ден на дарителя в България .  Традицията е от 1937 година в знак на благодарност и почит към всички благодетели на българщината и духовността...

публикувано на 06.12.19 в 18:30

Операция "Плюшено мече" помага на деца в неравностойно положение

В очакване сме на коледните празници, а "Операция "Плюшено мече"" ще дари повече радост на децата в неравностойно положение. Акцията "Подари подарък на дете" ще продължи до 7 декември, а за трета година партньор във Видин е фондация "Подкрепа..

публикувано на 29.11.19 в 16:16

Предлагат реформа на социалните услуги за възрастни

Според заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова в тази област не е инвестирано години наред, а местните власти не са били подпомагани от държавата за развитието и модернизирането на домовете за възрастни. Заедно със Сдружението..

публикувано на 22.11.19 в 17:30

Дистанционно ще се следи за състоянието на трудноподвижни хора с хронични заболявания от Северозапада

Трудноподвижни възрастни хора от Северозапада ще получават патронажна помощ заедно нов модел дистанционна грижа. Проектът е на Българския червен кръст. Инициативата на червения кръст е в партньорство с Министерство на труда и..

публикувано на 15.11.19 в 17:00

Инициативата "Спаси Севера" помага на хора от регионите на Монтана и Враца

Хората, затворени в своята зона комфорт не познават живота на другите. Това смята Йонка Иванова , създател на инициативата "Спаси Севера" . От две години тя и нейни съмишленици се грижат за хора в нужда в Монтански села и в региона на Враца:..

публикувано на 08.11.19 в 16:25
Видин от високо

"Заедно" в Деня на народните будители

Книга за дарителството представиха в Бяла Слатина в навечерието на Деня на народните будители. Неин автор е историкът Светлина Берова , председател на читалищното Бяла Слатина. Представянето беше на концерт-спектакъл, който организираха за..

публикувано на 01.11.19 в 17:17

Състезание за хора с увреждания развива умения и създава приятелства

Отборът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Подкрепа за реализация"- гр. Видин се представи успешно на VII- мото международно спортно състезание за хора с увреждания между   България и Сърбия. Състезанието е..

публикувано на 25.10.19 в 18:05

Младежи от шест държави се учат на медийна грамотност във Видин

В предаването днес ви срещаме с младежи от различни държави, които се учат да развиват своята медийна грамотност. Домакин на младежкия обмен е Видин, а организатор- сдружение "Видински фонд "Читалища", по европейска програма за..

публикувано на 18.10.19 в 17:40

Видински ученици по безопасен начин разбират за ефекта от дрогата при каране на колело

Във Видин учениците опитват в безопасна среда как биха управлявали велосипед след употреба на наркотици или алкохол. Инициативата е на читалище "Светъл ден" . Технологията е заимствана от Холандия. Досега са провеждани симулации за ефекта..

публикувано на 11.10.19 в 16:50

Видин е една от спирките на "Поход за свобода"

На 4 октомври в "Заедно" по Радио Видин: Видин е една от спирките на "Поход за свобода", кампания срещу трафика на хора. В България походът се организира от фондация "А21" , а партньор във Видин е Общинският съвет по наркотични..

публикувано на 04.10.19 в 18:55