Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Обществен фонд в Бяла Слатина помага за развитието на децата

Обществен дарителски фонд в Бяла Слатина подкрепя местни инициативи, които помагат за развитието на децата. Учредител на дарителския фонд е сдружение "Първи юни". Преди дни са сключени договорите за финансиране по третата кампания на фонда,..

публикувано на 09.07.21 в 16:30

Иван Аспарухов след инцидента със завързаното дете в Мездра: Нужна е промяна в нормативната уредба

След инцидент с дете с увреждане от Център за настаняване в Мездра, кметът Иван Аспарухов коментира, че са нужни нормативни промени за този тип социални услуги. Той уточни, че ще има наказания за персонала, но първо ще изчака резултатите от..

публикувано на 02.07.21 в 16:15

Потребители на социални услуги от Видин са за седмица на Черноморието

Фондация "Подкрепа за реализация" организира почивка в Приморско за потребителите на услугите в Центъра за социална  рехабилитация и интеграция във Видин. Заедно с това специалистите от екипа използват възможността да посетят  социални услуги в..

публикувано на 25.06.21 в 16:50
Сони Хиеу Ле

История с щастлив край за Сони, който отрасна в институция, а вече е на прага на университета

Сони, който е отгледан в Дом за деца, лишени от родителска грижа, завърши с отличие училище. Напуска социалното жилище в Ново село, където беше през последните години, и скоро ще е в университета. Той е едни от тези, които успяват да..

публикувано на 18.06.21 в 19:07

"Село назаем" привлича младите в Долни Вадин

Малко село на брега на Дунав в Северозапад за шеста година ще е "назаем". Долни Вадин, община Оряхово ще посрещне млади хора от големите градове през лятото. Те ще бъдат настанени в семейства в селото. Ще помагат на възрастните и ще опознават..

публикувано на 11.06.21 в 17:30

Детска градина във Враца гради мостове за социално включване

Детска градина "Детска Вселена" във Враца изгражда   мостове за социално включване между децата. Работи с партньори от Румъния, Турция, Гърция, Полша и Унгария. Чрез игрите децата опознават света и се учат да приемат различията по между си. Всяко дете..

публикувано на 14.05.21 в 17:25
Със съдействието на дарителския фонд е открита детска площадка по безопасност на движение в НУ

Дарителски фонд в Бяла Слатина подкрепя граждански инициативи

За трети път Общественият дарителски фонд в Бяла Слатина отправя покана към граждански групи, организации и институции да представят свои инициативи, за чието изпълнение Фондът да помогне с финансиране. Могат да участват също училища, детски градини,..

публикувано на 14.05.21 в 16:50

"Бягай с усмивка" - подкрепа за лечение на деца с лицеви аномалии

Благотворителен пробег във Врачанския Балкан набира средства за Асоциация "Лицеви Аномалии". С тях ще се помогне за терапиите на деца. Пробегът ще е на 23 май, а трасето е от 21 километра. Призивът е за бягате с усмивка по Ботевите пътеки, казва..

публикувано на 07.05.21 в 14:00

Нова социална услуга ще изпълнява фондация "Подкрепа за реализация"

В очакване сме на Възкресение Христово. Как се приготвяха за посрещането на празника в Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация" във Видин е един от акцентите в "Едно" днес. Предаването, което се излъчва със..

публикувано на 30.04.21 в 17:05

Ученици от Лом искат да създадат платформа за благотворителност

Ученици от Средно училище "Димитър Маринов" в Лом, което е иновативно, искат да реализират идея за електронна платформа за благотворителност. Подготвили са проект, с който кандидатстват пред фондация "Благотворител". Той е сред полуфиналистите в..

публикувано на 16.04.21 в 17:21