Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Ученици от Лом искат да създадат платформа за благотворителност

Ученици от Средно училище "Димитър Маринов" в Лом, което е иновативно, искат да реализират идея за електронна платформа за благотворителност. Подготвили са проект, с който кандидатстват пред фондация "Благотворител". Той е сред полуфиналистите в..

публикувано на 16.04.21 в 17:21

"Ангели за България" помагат на хора със затруднения във Видинско

Сдружение "Ангели за България", което обединява българи, живеещи в чужбина, помогна на 75 домакинства във Видинско. Събрани са близо 5 000 лева, с които са закупени трайни хранителни продукти. Пакетите са раздадени със съдействието на организация..

публикувано на 02.04.21 в 17:25

Подкрепа за самотни възрастни хора предлага център за домашна грижа във Видин

Екипът на Център "Домашна грижа" във Видин оказва здравна и социална помощ на хора с трайни увреждания и хронични заболявания. Центърът е  един от седемте в Северозапада, изграден по съвместна инициатива на Българския червен кръст, Министерството..

публикувано на 02.04.21 в 14:27

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин с онлайн събития за настъпването на пролетта

Темите в "Едно" на 26 март 2021 година: Центърът за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация"- Видин отново е в дистанционна връзка с потребителите. Заради мерките, които бяха наложени за овладяване на..

публикувано на 26.03.21 в 16:15

Видинчанин, който подкрепя млади таланти, дари прожекция на деца от Ружинци

Едуард Тодоров, който подкрепя млади таланти във Видин, за да сбъдват мечтите си, подари кинопрожекция на деца от Ружинци. Казва, че е щастлив, когато  успява да направи добро.  Преди да затворят салоните, заведе на кино третокласници от училището в..

публикувано на 26.03.21 в 15:00

Дневен център в Берковица предоставя грижи за 30 деца и младежи с увреждания

В Берковица вече функционира  първият в общината Дневен център за деца и младежи с увреждания. Той се п омещава в сградата на бивша детска градина в жилищен комплекс "Изгрев". Услугата е за 30 деца и младежи с увреждания и семействата им...

публикувано на 05.03.21 в 16:25

Фондация с кампании за жени, пострадали от домашно насилие

За трета по ред година фондация "Всause" организира дарителски кампании в подкрепа на организации, които са опора на жени и деца, пострадали от домашно насилие. За тях няма постоянно финансиране от държавата или пък е недостатъчно...

публикувано на 05.03.21 в 15:00

Центърът за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация" във Видин поетапно отваря вратите си за потребители

Темите в "Едно" на 26 февруари 2021 година: В Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Подкрепа за реализация" във Видин се готвят да започнат присъствено занимания с всички потребители. Продължават да търсят и нови..

публикувано на 26.02.21 в 17:15

С доброволен труд обновяват детска площадка в Белоградчик

В Белоградчик  с доброволен труд почистиха района на стара детска площадка в града. По програма РОМАКТ са закупени нови съоръжения, които скоро ще бъдат монтирани. До края на март площадката ще е обновена и на нея ще играят децата от града...

обновено на 22.02.21 в 18:55

Над 2 200 жертви на насилие са потърсили помощ от "Асоциация Анимус" за миналата година

Пандемията отключи случаите на домашно насилие. Рязко се е увеличил броят им през май миналата година и този януари. 2 200 жени и деца, пострадали от насилие са потърсили помощ във фондация "Асоциация Анимус" през миналата година.  В същото..

публикувано на 19.02.21 в 16:43