Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Стартира социалният формат "Тя във Видин"

Събитията от социалния формат "Тя в" са месечни срещи, които се провеждат вече в няколко града в страната, а от дни и във Видин . Представят дами, с различни професии, премеждия и успехи, чиито истории си заслужава да бъдат..

публикувано на 04.09.20 в 17:30

"Едно" на 28 август 2020 година

Темите в "Едно" на 28 август 2020 година: В "Едно" се отправяме към близките до Видин места, които посетиха потребители на Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация".  Пандемията спря планувания лагер..

публикувано на 28.08.20 в 17:35

В Бяла Слатина с драматизации на приказки ще се развиват уменията на децата да общуват

В Бяла Слатина деца чрез драматизации на приказки ще се развиват уменията на децата да общуват. Репетиции ще започнат наесен, а вече са осигурени първите костюми на герои от приказките, разказва Наталия Костадинова, председател на..

публикувано на 21.08.20 в 17:30

Във Враца ще е първата у нас въртележка за деца с увреждания

Във Враца ще е първата у нас въртележка, която е приспособена за ползване и от деца с увреждания. Предстои да бъде монтирана на изграждащата се в града интегрирана детска площадка. Съоръжението е по идея на майки от Враца, които миналия..

публикувано на 21.08.20 в 17:15

Летни занимания в Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин

Еднодневни екскурзии в региона с посещения на басейн организира за потребителите си Центърът за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Подкрепа за реализация" във Видин. "Тъй като груповите занимания в центъра и големите..

публикувано на 17.07.20 в 17:06

Патронажна грижа помага на над 350 възрастни и хора с увреждания във Видин от началото на юни

Пандемията постави в изолацията хора в затруднено положение, чийто социални контакти и без това са ограничени. В община Видин социална програма помага за справяне с битовите проблеми на хора с увреждания и възрастни над 65 години, които не..

публикувано на 10.07.20 в 17:15

Фестивалът The Bridge ще е онлайн

От 13-ти до 17 юли ще се проведе 11-то издание на младежкия фестивал на изкуствата Тhe Bridge , едно от най-очакваните събития във Видин през лятото. За седмица по време на фестивала, работилниците по изкуствата събират десетки младежи,..

публикувано на 06.07.20 в 15:10

Центърът за социална рехабилитация и интеграция във Видин вече е със занимания на открито

Темите в "Едно" на 26 юни 2020 година В Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация"- Видин заради пандемията откриха площадка за занимания по кинезитерапия и рехабилитация на двора. При подходящо..

публикувано на 26.06.20 в 17:30

Теодора Генова: Социалните услуги трябва да са истински близо до хората

От четири години Центърът за обществена подкрепа в квартал " Раковица" в Берковица осигурява подкрепа за деца от уязвими групи и техните семейства. Всеки месец екипът работи по около 140 случая. Предлага социална, психологическа,..

публикувано на 19.06.20 в 17:30

Оценка "среден" в "Бележник 2020" на институциите за грижата им за децата

Национална мрежа за децата постави оценка "среден" на институциите в грижата им за децата. Докладът "Бележник 2020", който е преглед на основните политики, насочени към благосъстоянието на децата в България,  е деветият по ред, обясни Мариана..

публикувано на 19.06.20 в 17:05