Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


ДГ "Зорница" е единствената градина в област Видин с психолог

Единствената детска градина в област Видин, която разполага с цялостен екип за работа с деца със специални образователни потребности е  ДГ "Зорница" с филиал "Щастливо детство" - Видин.  В градината работят психолог и логопед, има четирима..

публикувано на 15.01.21 в 13:10

Повече от 600 деца с подаръци за Коледа от "Операция "Плюшено мече"

614 деца и потребители на социални услуги от област Видин получиха подаръци от кампанията "Операция "Плюшено мече", на която партньор е фондация "Подкрепа за реализация".  "Кампанията протече много добре. Имахме много дарители. На..

публикувано на 25.12.20 в 17:20

Закрилници за хора с интелектуални затруднения в Монтана

Сдружение "Закрилници" в Монтана помага за социалната интеграция и личностната реализация на деца, младежи, възрастни и семейства в неравностойно положение. Наскоро отвори малък цех, в който се сгъват кашони за опаковане на акумулатори...

публикувано на 18.12.20 в 17:32

Стартира кампанията "Родени готови" за отмяна на запрещението

Има хора, на които са отнети човешки права. Не могат да работят, гласуват, създават семейство и дори да разполагат със собствени средства. Вместо тях решава друг. Това са хора с психични увреждания, поставени под запрещение. Искат да сбъднат мечтите..

публикувано на 11.12.20 в 17:46
Мира Котева в

"Приказки с Мира"- за малки и големи

Актрисата Мира Котева е намерила начин да мотивира децата от социални институции да четат. "Приказки с Мира" е проектът, в който а ктрисата  чете детски приказки в подкрепа на кампанията "Стипендията" на фондация "Подарете книга".  Чрез..

публикувано на 11.12.20 в 13:25

Детска площадка във Видин се превърна в коледно градче

Темите в "Едно" на 27 ноември 2020 година: Екипът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация"  във Видин продължава да работи с потребите на услугите, но от разстояние.   Вече е в сила..

публикувано на 27.11.20 в 17:35

Една история на надеждата

В  “Заедно” разказваме една история на надеждата. Така я нарича ресурсният учител Виолета Георгиева . Тя е за 7-годишния Станислав . Посещава предучилищна група в 12-та детска градина "Звънче" в град Лом. Свири на пиано и обича да..

публикувано на 20.11.20 в 17:33

Сдружение "Първи юни" в Бяла Слатина е сред финалистите в "Промяната"

Сдружение "Първи юни", чиято дейност е в района на Бяла Слатина, е сред петимата финалисти в кампанията "Промяната е да дадем крила на децата." Целта е да подобри живота на децата, като открива мотивирани социални предприемачи. Организира..

публикувано на 20.11.20 в 17:10

Сдружение ЕРА помага на семейства от Северозапада

Сдружение EРА организира кампании в подкрепа на нуждаещи се семейства и млади хора от Северозапада. Създател е Маги Стефанова от Видин, майка на три деца, която  освен за семейството си отделя време и средства, за да помага и на другите:   "Първо..

публикувано на 13.11.20 в 16:40

Образователна платформа ще помага за работа в онлайн среда в Център за социална рехабилитация и интеграция във Видин

Образователната платформа "Умни дечица" ще помага за работата в онлайн среда в Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация." Приложението е иновативно и дава възможност на цяла учебна..

публикувано на 30.10.20 в 17:00