Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Започва раздаването на пакетите с хигиенни материали за уязвими групи

От  днес, 11 юни, започва раздаването на пакетите от втория транш по Програмата "Храни и основно материално подпомагане" , съфинансирана от Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+). Помощта включва предимно хигиенни материали, каза председателят на..

обновено на 11.06.24 в 09:51

Да помогнем на Галя от Дондуково

Кампания в социалната мрежа помага на млада жена от монтанското село Дондуково . Галя Маринова страда от заболяване, за лечението на което лекарите у нас не могат да помогнат. Предстоят генетични изследвания в Турция. Те ще дадат информация за..

публикувано на 07.06.24 в 17:07

За събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" през май

На 5 май отбелязахме един от най-светлите християнски празници - Великден. Преди това за посещаващите двата центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация"- за деца и за пълнолетни, беше организирана беседа за..

публикувано на 31.05.24 в 17:25

НПО коалиция с апел в училище да се развиват и социално-емоционалните умения

Международно изследване сред 15-годишните крие тревожна картина за българските младежи, алармират неправителствени организации. Изследването  "Социално - емоционални умения за по-добър живот" е на Организацията за икономическо сътрудничество и..

публикувано на 24.05.24 в 17:41

Дарителски фонд подкрепя местни инициативи в Оряхово

Създаване на читалня на открито в Оряхово, възраждане на народните танци в Остров и оживяване на моменти от Средновековието ще подкрепи Общественият дарителски фонд "Участвам - дарявам - променям" - Оряхово". Трите идеи ще се финансират със..

публикувано на 21.05.24 в 11:30
Велина Каменова, началник отдел

Велина Каменова, социален работник на годината: Работата ни е много динамична и отговорна

Велина Каменова е от хората, за които професията е кауза и призвание. Началник е на отдел "Социална закрила" в Дирекция "Социално подпомагане" - Кула . Сред всички номинирани в страната, именно тя е избрана за социален работник на..

публикувано на 12.04.24 в 15:39

Фондация "Подкрепа за реализация" посрещна младежи от Сърбия, Северна Македония и Хърватия

В "Едно" представяме събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" - Видин през месец март.  Във фондацията посрещнаха партньори от Северна Македония, Сърбия и Хърватия, с които работят по съвместна инициатива "U korak sa..

публикувано на 29.03.24 в 16:34

Неправителствена организация с 8 женски кампании за 8 март

За деня, посветен на правата на жените, фондация BCause обяви инициативата "8 женски кампании за 8 март" . За шеста по ред година с дарителски кампании от фондацията подкрепят организации, които помагат на пострадали от насилие. Избрани са осем..

публикувано на 11.03.24 в 09:26

Предвиждат повече места за кризисния център за деца във Видин

Кризисният център е една от последните мерки, до които се достига при работата с деца. Към услугата се насочват, когато са с нанесени много травми, а проблемите ескалират.   "Обикновено са деца, жертви на насилие, въвлечени в различни форми на..

публикувано на 08.03.24 в 16:51
Венцислав Боянов, директор на РДСП - Видин

Венцислав Боянов: Недостатъчни са услугите за резидентна грижа за пълнолетни в област Видин

Проектът на решение на Министерски съвет за Национална карта на социалните услуги е публикуван в портала за обществени консултации. По общини са посочени социалните услуги, финансирани напълно или  частично от държавата, които предстои..

публикувано на 01.03.24 в 15:10