Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


"Гласът на безгласните"–за ромите през погледа на самите тях

"Гласът на безгласните" е трибуна в интернет за живота и проблемите на хората от ромската общност, но през погледа на самите тях. Създател на подкаста е Русин Коцев. Самият той тръгва от видинския квартал "Нов път". Преминава през..

публикувано на 22.05.20 в 17:15

Кът за срещи на поколенията ще има в Зверино

Дървена къщичка ще бъде изградена в мездренското село Зверино до читалището и детска площадка и тя ще е място за срещи на поколения. Идеята е на ученици от клуб "Български младежки червен кръст и приятели на Искърското дефиле" и клуб "..

публикувано на 15.05.20 в 15:50

Темата "Живот в изолация" предизвика десетки участници

Общинският съвет по наркотични вещества във Видин обяви победителите от конкурс за есе или рисунка, който беше провокиран от пандемията и социалната изолация. Близо 40 са участниците, а някои от тях се включват и в двете категории...

публикувано на 15.05.20 в 14:45

Фондация "Ела и ти" подаде ръка на хора от Северозапада

Фондация "Ела и ти", която помага на хора в неравностойно положение да сбъднат мечтите си, в началото на извънредното положение у нас заради епидемията от Covid-19, стартира инициативата "Подай ръка сега". В подкрепа е на хора,..

публикувано на 08.05.20 в 17:45

С дарения осигуряват обяд за 250 възрастни във Видин

250 души от град Видин и другите населени места от общината, които не ползват услугите на Домашния социален патронаж и диетичната кухня, получават всеки ден обяд, благодарение на дарения. Фирма за кетъринг приготвя храната, а доброволци я..

публикувано на 10.04.20 в 16:23

"Заедно"- за общуването и даренията по време криза

Във време, в което общуването е трудно, има хора, които помагат, за да се случи. Има и такива, които помагат на възрастните, които трябва да останат у дома си. И други, които подариха ушитите от тях маски. За тях говорим в "Заедно".  В село..

публикувано на 03.04.20 в 16:57

Доброволци на помощ на възрастни срещу коронавируса

Общини и доброволци в Северозапада помагат на възрастни, болни или пък на хора, които са принудително у дома си, заради карантина, ако нямат близики, които да се погрижат. Служители на общинската администрация във Видин и..

публикувано на 20.03.20 в 17:05

Център за социално включване в Бяла Слатина помага на деца в неравностойно положение

Център за социално включване "Аз и моето семейство" в Бяла Слатина помага на деца от уязвими групи и семействата им.  Организират се медицински прегледи, които са безплатни. Сред дейностите му са и грижите за деца с увреждания, както и подкрепа за..

публикувано на 13.03.20 в 16:40

"Едно" на 28 февруари 2020 година

Темите в "Едно" на 28 февруари 2020 година, предаването, което се излъчва със съдействието на фондация "Подкрепа за реализация"-Види н: Национална програма дава възможност за изграждане на достъпна среда за хора с увреждания, както и..

публикувано на 28.02.20 в 17:25

"Заедно" на 14 февруари 2020 година

Темите в "Заедно" на 14 февруари 2020 година: Във Враца организират благотворителен концерт в подкрепа на Весела Огнева , която се бори с тежка диагноза, но без да губи вярата и усмивката. От платформата "Приятели, помагайте", чийто..

публикувано на 14.02.20 в 16:20