Предстои изкачване на връх Миджур за 33-и път

На 6 август, събота, ще се проведе традиционното изкачване на връх Миджур, висок 2168 метра. Сборният пункт е хижа "Миджур" над село Горни Лом. Тръгването е в 7 часа. Организаторите от туристическо дружество "Бонония" са осигурили безплатен..

публикувано на 04.08.22 в 17:06

Празник на Балкана организират в Берковица

Празникът на Балкана ще се проведе тази събота и неделя /6 и 7 август/. Организатори са Туристическото дружество в Берковица, с подкрепата на Общината. В местността Горната кория (почивна зона Ком), ще се съберат всички любители на планината от град..

публикувано на 04.08.22 в 17:01

Излети във Врачански Балкан през август

Два излета в планината организира и през август Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан". Първият е на 14 август /неделя/ до Черепишкия манастир. Тръгването е в 7:45 часа от Автогара- Враца с автобус до село Челопек. "След това маршрутът..

публикувано на 04.08.22 в 16:58

Ремонтираха чешмите в оряховско село

В село Горни Вадин, община Оряхово ремонтираха обществената чешма. Изворът е стар - от 1936 година. Мястото е било занемарено, но вода винаги е имало. Настоящият кметски наместник Елена Максимова от години е искала да ремонтира чешмата. Сега..

публикувано на 04.08.22 в 16:54

Поносими ли ще са цените на дървата за огрев от горските стопанства

Преди началото на новия отоплителен сезон проверихме дали има складове в държавните горски стопанства в Северозапада, които продават дърва за огрев на местното население и на какви цени. В началото на годината от Министерството на земеделието..

публикувано на 28.07.22 в 17:38

Почистват бреговете на язовир Огоста

Многобройни отпадъци са се събрали по бреговете на язовир Огоста. Донесени са от високите води на река Бързия през пролетта.  Затова местни доброволци правят организация да съберат отпадъците.  "Знаете всички ситуацията през май, когато..

публикувано на 28.07.22 в 17:33

Доброволка от Монтана участва в мониторинг на делфините

Теодора Илиева от Монтана е участник в  експедиция в Черно море за мониторинг на морски бозайници и птици. Експедициите се провеждат от "Зелени Балкани"- Пловдивска неправителствена организация, която се занимава с опазване на околната среда...

публикувано на 28.07.22 в 17:30
Минералният извор във видинското село Градец

Докъде стигна процедурата с минералните извори във Видинско

Приключи проектирането на водовземни съоръжения за минерални води от находищата във Видин и селата от общината Сланотрън и Градец.  След това стана ясно, че проектите за разработване на минералните извори се разглеждат и чакат одобрение от..

публикувано на 21.07.22 в 16:32

В Ягодово празнуват с местни производители и натурални храни

"Празник на село" ще се проведе от 22 до 24 юли в село Ягодово , община Берковица. За втора година местни малки производители и ферми ще представят своите продукти на всички ценители на натуралната храна. Организатори са козеферма "Каряна", които..

публикувано на 21.07.22 в 15:40

Нова зона за отдих изграждат в Кула

В Кула ще правят зелена зона за отдих. Мястото ще бъде почистено и облагородено. Финансирането, в размер на близо 15 хиляди лева, е по националната кампания "Чиста околна среда" 2022 година. Теренът е общинска собственост, с площ 365 квадратни метра,..

публикувано на 14.07.22 в 17:15