Президентът Румен Радев връчи на Пламен Николов от „Има такъв народ“ мандат за съставяне на правителство.

Ще получи ли подкрепа кабинетът на ИТН?

Структурата и състава на проектоправителството бяха представени във вторник. Депутати от "Има такъв народ" заместват част от експертите, които бяха предложени в първия вариант на проектокабинет на партията. Структурата на предишния проект за..

публикувано на 05.08.21 в 10:00

Ще се стигне ли до ново затваряне на ресторанти и заведения?

Преди дни представители на ресторантьорския бранш се обявиха против оставането на д-р Стойчо Кацаров на поста министър на здравеопазването. Според тях с представения Национален план за справяне с пандемията, браншът се използва като зле прикрит опит..

публикувано на 04.08.21 в 11:48

Светлин Тачев, политолог: "Има такъв народ" бързо стана от антистатукво- системна партия

Ще получи ли необходимата подкрепа правителството на кандидата за министър-председател на ИТН Пламен Николов ? Какви са условията за подкрепа от останалите политически сили в Парламента? Подходящ ли е изборът на Пламен Николов за премиер на страната?..

публикувано на 03.08.21 в 15:00

Има ли готовност видинска област за нова вълна на пандемията?

Преди дни, под председателството на областния управител Огнян Асенов, се проведе заседание на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска в област Видин. Заседанието се проведе след като министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров ,..

публикувано на 02.08.21 в 11:52

Никола Филипов: Служебният кабинет няма правомощия за пенсионна реформа

Социалната политика е прерогатив на редовните правителства, посочи Никола Филипов по повод повишението на пенсиите, предвидено от 1 октомври. "Важна тема, която остана на заден план заради политическите драми. Да се повишат пенсиите звучи добре,..

публикувано на 29.07.21 в 12:50
Стоян Панчев

Стоян Панчев: Пенсионната реформа трябва да е насочена към младите

Държавната пенсионна система в България се намира в състояние на практически фалит. Държавният фонд "Пенсии" не може да бъде спасен. Неговите проблеми са хронични и се коренят в неговата фундаментална структура, посочват икономистите от Експертния..

публикувано на 29.07.21 в 10:30
Георги Вулджев

Георги Вулджев: Пенсионната система е фундаментално нестабилна

Предложеното увеличение е обективно , но пенсионната система е фундаментално нестабилна , каза в "Посоките на делника" икономистът Георги Вулджев. "В дългосрочен план е сериозно натоварване на бюджета и социалните разходи, което е въпросително..

публикувано на 29.07.21 в 10:20

Достатъчни ли са усилията на Северозапада за развитие на туризма?

Атракциите са тези, които привличат вниманието на туристите и именно те са част от първоначалната мотивация туристът да посети дадена дестинация. Те могат да се категоризират като природни- това са плажове, планини, паркове, изкуствено създадени-..

публикувано на 28.07.21 в 11:23
Пламен Стефанов

Пламен Стефанов: Политическата власт винаги овладява Прокуратурата

Въпросът за съдебната реформа е политически, не правен, каза в "Посоките на делника" юристът от Видин Пламен Стефанов . "Съдебната реформа е политически, не правен въпрос. В България има действащо законодателство, което с изключение на някои нормативни..

публикувано на 27.07.21 в 10:35
Радан Кънев

Радан Кънев: Правовата държава в България се влошава

Остават предизвикателствата за независимостта на съдебната система в България, се казва в доклада по хоризонталния механизъм за върховенството на закона на Европейската комисия в частта за страната ни. В него се допълва, че все още стои въпросът..

публикувано на 27.07.21 в 10:30