Ако обвиняваме младите, че не са добри, значи ние, възрастните, не сме се справили

В навечерието на Деня на българската просвета в "Посоките на делника" търсим отговор на въпросите: как да се справим с поколенческите различия между учители и ученици; може ли и как новите технологии и социалните мрежи да бъдат използвани в полза, а не..

публикувано на 23.05.23 в 14:06

Какви са алтернативите за екологично отопление

38% от българските домакинства не отопляват поне една стая в жилището си, сочи проучване на WWF- България. Неправителствената организация проведе проучване сред домакинствата, отопляващи се на дърва, което имаше за цел да установи условията на..

публикувано на 22.05.23 в 15:45

Село Дреновец - живо и съвременно, с желание да задържи младите хора

Дреновец е най-голямото село в община Ружинци. То е красиво, съвременно, постоянно обновяващо се, с условия за спорт, култура и образование.  Селото има плодородна земя, изобилие от водни запаси, железопътен и шосеен транспорт, и всичко това в..

публикувано на 19.05.23 в 12:30

Христо Иванов: Хипотези, които изглеждат иначе екзотични, в момента са все по-възможни

Коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" отказа подкрепа за кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС.  Между опитите за съставяне на правителство и безпрецедентните трусове в Прокуратурата, търсим отговор на въпроса, какво е бъдещето на..

публикувано на 18.05.23 в 10:00
Кристиян Шкварек

Кристиян Шкварек: 3/4 от българите са консервативни, но политиците се страхуват от антилибералното

Коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" отказа подкрепа за кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС. Между опитите за съставяне на правителство и безпрецедентните трусове в прокуратурата, търсим отговор на въпроса, какво е бъдещето на..

публикувано на 18.05.23 в 10:00

Готови ли са за лятото туроператорите?

2023 година може да се окаже първата нормална година за българския туризъм от няколко години насам. Така накратко може да се опише предстоящия летен туристически сезон след времена на пандемия, рестрикции за пътуващите, отменени резервации и..

публикувано на 17.05.23 в 10:01
Светослав Малинов

Светослав Малинов: В момента най-добрият и възможен вариант за правителство е с втория мандат

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел . Какви са шансовете този мандат да бъде успешно реализиран?  "Преди БСП да обявят, че прекратяват..

публикувано на 16.05.23 в 13:35

Красимир Лаковски: "С времето пасивната сграда дава икономия"

Когато говорим за климата, няма как да не засегнем строителството и въвеждането на енергийно ефективни мерки в домовете- за да намалим разходите за отопление и охлаждане, да подобрим жизнения комфорт и естествено финансовото положение. Пасивна..

публикувано на 15.05.23 в 16:10

Парламентарната криза засегна енергийните и климатични политики

От около две години партиите са в една непрекъсната предизборна кампания, в страната няма действащ законодателен орган и редовно правителство, а това засегна и климатичните, и енергийните политики в държавата. "Най- сериозният производител на..

публикувано на 15.05.23 в 16:01

Къщата на бъдещето- енергийна ефективност, нисък разход, повишен жизнен комфорт

Едно от решенията за оптимизиране на енергийното потребление и използването на природни ресурси е пасивната сграда- архитектурен стандарт, целящ минимално потребление на енергия. Пасивната сграда работи без отоплителни уреди, тя се отоплява и..

публикувано на 15.05.23 в 15:46