Отдавна отмина времето, в което във всеки двор се отглеждаше поне по едно прасе, което в повечето случаи беше достатъчно за семейството. Затова и с наближаването на Коледа все по-често поглеждаме към витрините със свинско месо. Родните производители..
Пестицидите- какво знаем и какво не знаем за тях е основната тема в " Земята, която ни храни ". Поводът- 3 декември е обявен за Световен ден за борба с пестицидите. Отбелязва се от 1998 г. по инициатива на международната организация "Мрежа..
По две интервенции от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони могат да кандидатстват земеделските стопани. Отворен е приемът на заявления за подпомагане на млади фермери и на много малки земеделски стопанства. До дни се очаква..
Трифон Георгиев , собственик на животновъдна ферма в козлодуйското село Бутан, е основният ми събеседник в "Земята, която ни храни". Той е от онези млади хора, които са стъпили здраво на земята, знаят какво искат, знаят как да го направят...
Трудно ли е да се развива биоземеделие у нас и в условията на климатични промени? Как се оцелява 10 години като биопроизводител? Влияе ли потребителският вкус на асортимента в производството и труден ли е пътят от оранжерията до трапезата на хората? В..
С Методи Лаков съм ви срещала и в предишни издания на "Земята, която ни храни". Той е от бойчиновското село Владимирово, от 23 години отглежда овце, биволи и кози, но казва, че подобна суша не е виждал. Лаконично определя ситуацията като а..
С необичайно високи температури започна ноември. Земеделците обаче очакват дъжд със стопанско значение. Задълбочилото се засушаване през октомври възпрепятства сеитбата на зимните житни култури и част от предвидените площи ще бъдат засети през ноември-..
В края на лятото в Румъния бяха регистрирани огнища на чума по дребните преживни животни, а в Гърция са установени огнища на шарка, в близост до границата с България. Зараза имаше и в няколко села от Южна България, заради което в няколко области у нас..
С Томи Валериев сме се срещали и в предишни издания на "Земята, която ни храни". Той е от редиците на младите фермери. От монтанското село Лехчево е, наследил е семейните занимания и активно се занимава със зърнопроизводство и зеленчукопроизводство..
В "Земята, която ни храни" ще се срещнем с двама производители от община Лом, които в известна степен са подобрили производството си с помощта на Местна инициативна група-Лом. Николай Здравков е от ломското село Ковачица. На 35 години е, а от..