Възможно ли е да се съчетаят любовта към природата, чистата храна и стремежа да възпиташ вкус към естественото и здравословното? В "Земята, която ни храни" се срещаме с една млада жена, която от няколко години се е изправила пред едно люто..
Кои бяха най-големите предизвикателства пред земеделската общност през изминалата година? На кои сектори повлияха последиците от климатичните промени? Наблюдава ли се промяна в структурата на земеделските стопанства и отглежданите култури? Младите..
В деня, когато празнуваме Бъдни вечер, освен за земеделие, в "Земята, която ни храни" си говорим и за надеждата. Защото това е празникът, натоварен с най-голяма надежда за доброта и обич, здраве и плодородие- плодородието, което осигурява нашата земя...
Поредна тежка година отчитат зърнопроизводителите. Наред с проблемите, породени от последствията на войната с Украйна, климатичните промени все по-често ще бъдат в дневния ред на обществото. Свидетели сме на ниски добиви, а цените не покриват..
Отдавна отмина времето, в което във всеки двор се отглеждаше поне по едно прасе, което в повечето случаи беше достатъчно за семейството. Затова и с наближаването на Коледа все по-често поглеждаме към витрините със свинско месо. Родните производители..
Пестицидите- какво знаем и какво не знаем за тях е основната тема в " Земята, която ни храни ". Поводът- 3 декември е обявен за Световен ден за борба с пестицидите. Отбелязва се от 1998 г. по инициатива на международната организация "Мрежа..
По две интервенции от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони могат да кандидатстват земеделските стопани. Отворен е приемът на заявления за подпомагане на млади фермери и на много малки земеделски стопанства. До дни се очаква..
Трифон Георгиев , собственик на животновъдна ферма в козлодуйското село Бутан, е основният ми събеседник в "Земята, която ни храни". Той е от онези млади хора, които са стъпили здраво на земята, знаят какво искат, знаят как да го направят...
Трудно ли е да се развива биоземеделие у нас и в условията на климатични промени? Как се оцелява 10 години като биопроизводител? Влияе ли потребителският вкус на асортимента в производството и труден ли е пътят от оранжерията до трапезата на хората? В..
С Методи Лаков съм ви срещала и в предишни издания на "Земята, която ни храни". Той е от бойчиновското село Владимирово, от 23 години отглежда овце, биволи и кози, но казва, че подобна суша не е виждал. Лаконично определя ситуацията като а..