Направление Здраве


На какво се дължи лошият дъх

Всеки от нас има лош дъх в устата през определени интервали от деня. Той се дължи на наличието на бактерии в устата и на процесите, които настъпват с тях, обясни в "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева : "Когато..

публикувано на 04.12.23 в 16:49

Д-р Андрей Вълчев: На световно ниво са операциите на катаракта във видинската болница

Млад лекар от София влезе в екипа на Очното отделение на видинската болница "Св. Петка" . Преди да пристигне във Видин, д-р Андрей Вълчев завършва медицина и специализира в голяма частна болница в столицата. Изправен пред въпроса къде да..

обновено на 28.11.23 в 15:14

Уреди и пособия в помощ на здравата усмивка

Пособията, които се използват за поддържане на устната хигиена в домашни условия е хубаво да се уточнят предварително със зъболекаря. Това каза в "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина от Видин д-р Олга Папушева и посочи някои от тези,..

публикувано на 13.11.23 в 17:48
Катя Кирчева, треньор

Катя Кирчева: Пилатес е най-доброто, което знам като треньор

Пилатес е универсална тренировка. Тя е най-доброто, което аз знам като треньор от целия тренировъчен спектър, защото в Пилатес може да имаме леки натоварвания, може да имаме и по-интензивни варианти. Това казва треньорът Катя Кирчева , която бе гост и..

публикувано на 13.11.23 в 13:35

Нови изследвания в доболничната помощ заплаща Здравната каса

Нови изследвания в извънболничната помощ са заложени в Националния рамков договор за медицинските дейности през периода 2023-2025 г. Той бе подписан на 1 септември и вече се изпълнява. Някои от новите моменти касаят медицинската дейност "Клинична..

публикувано на 06.11.23 в 16:47

Безплатна ваксина срещу рак на маточната шийка осигурява национална програма

Кампания за популяризиране на първичната профилактика на рака на маточната шийка започна във Видин . Организирана е от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и е насочена към родителите на момичета на възраст от 10-13 годишна възраст, обясни в..

публикувано на 30.10.23 в 17:44

Национална кампания запознава хората със симптомите на инсулта

България е на първо място по инсулти в Европа. Годишно у нас нас се регистрират по 45 000 случая, обясни в "Направление здраве" председателят на Асоциацията за инсулт и афазия Дорина Добрева. За да запознае обществото със симптомите на инсулта и..

публикувано на 30.10.23 в 16:44

Как да изберем зъболекар

Всеки от нас поне веднъж в живота си е попадал в ситуация да трябва да избере зъболекар . Как да направим най-добрия избор, на кого да поверим отговорността да се грижи за зъбите ни? С тези въпроси посетихме кабинета на лекаря по дентална медицина д-р..

публикувано на 30.10.23 в 15:49

Табата - високоинтензивни тренировки за красива фигура

Методът табата стимулира изгарянето на подкожни мазнини и оформянето на красиво и стегнато тяло за кратко време. Това обясни за "Направление здраве" инструкторът по табата Тони Георгиев , който бе гост на "Аerobics Time Vidin" и проведе тренировки..

публикувано на 27.10.23 в 15:21
Светлана Димитрова, магистър-фармацевт

Магистър-фармацевт: Превенцията е най-доброто лечение

Най-добрата защита на здравето на човека и най-доброто лечение е превенцията. Това каза в "Направление здраве" магистър-фармацевтът Светлана Димитрова и призова всеки човек да се погрижи за собственото си здраве. "Лична отговорност на всеки..

публикувано на 23.10.23 в 16:53