Направление Здраве


Инфекциозно-родилен сектор е обособен в ломската болница

Бъдещите майки с положителен тест за COVID-19 ще бъдат приемани в И нфекциознно-родилен сектор, обособен  в ломската болница. П о време на втората епидемична вълна в него са родили 6 жени, обясни завеждащият Акушеро-гинекологичното отделение д-р..

публикувано на 05.04.21 в 12:59

Д-р Недялка Великова: Колкото по-рано се постави диагнозата, толкова по-добра е прогнозата за пациента

Профилактичните прегледи са изключително важни за ранно откриване на онкологичните заболявания. Колкото по-рано се постави диагнозата, толкова по-добра е прогнозата и повече са възможностите за лечение, каза в предаването "Направление здраве"  д-р..

публикувано на 02.03.21 в 11:08

Родители преоткриват ползите от бебеносенето

Бебеносеното е практика от миналото, която днешните родители преоткриват в името на здравето на децата си и в името на собствения си комфорт. Това обясни в предаването "Направление здраве" консултантът по бебеносене за Видин и Монтана Ема..

публикувано на 18.02.21 в 15:01

Психичното здраве при работа от вкъщи

За да се съхрани психичното здраве на човека при продължителна работа от вкъщи, е важно да се запази режимът, спазван преди това - ранно ставане, обличане и приготвяне във вид, подходящ за реалната работна среда.   Това препоръча в предаването..

публикувано на 15.02.21 в 17:34

По-малко нови случаи на рак през 2020 година в Северозапада

По-малко нови случаи на рак отчитат за 2020 година от Комплексния онкологичен център /КОЦ/ във Враца. Причината - пандемията от коронавирус, смята  управителят на центъра д-р Григор Томов: "През 2020 година регистрираните нови болни, може..

публикувано на 09.02.21 в 11:00

Водещ специалист по репродуктивна медицина ще консултира безплатно във Враца

В 21 век един от основните проблеми на двойките, страдащи от безплодие, е закъснялото търсене на правилната помощ. Това каза в предаването "Направление здраве" един от водещите специалисти в репродуктивната медицина у нас д-р Мефтуне Шефкетова:..

публикувано на 08.02.21 в 15:49

Кампания за профилактика на рака на маточната шийка

Информационна кампания за профилактика и диагностика на рака на маточната шийка "Намали риска. Предпази се. Живей!" инициира Националната пациентска организация (НПО), съвместно със своите партньори. В България заболяването е на 4-то място като дял..

публикувано на 25.01.21 в 17:13

Аеробика за здрави и усмихнати деца във видинска детска градина (видео)

Аеробиката стана един от любимите спортове на децата от видинската детска градина "Арабела". Упражненията тренират цялото тяло, но най-важното е, че създават положителна енергия за целия ден, обясни учителят Рая Неделкова , която води занимания..

публикувано на 25.01.21 в 16:00

Студент от Белоградчик изследва мутациите на COVID-19

Студентът по медицина Венелин Денчев от Белоградчик е част от научен екип, който изследва мутациите на коронавируса.    Ръководител на проекта е д-р Светлана Христова от катедра "Медицинска физика и биофизика" на Медицински университет София...

публикувано на 19.01.21 в 17:30

Д-р Любомир Досев: Ваксината срещу COVID-19 е голям плюс за нас

Д-р Любомир Досев, инвазивен кардиолог от МБАЛ "Сити клиник - Свети Георги" Монтана,  е първият лекар, ваксиниран срещу COVID-19 в града. Той е убеден, че ваксината ще му позволи отново да се вижда със своите близки и да е по-защитен в работата си:..

публикувано на 05.01.21 в 09:24