Направление Здраве


Безплатно измерване на кръвна захар организира ежемесечно Клуб "Диабет" във Видин

Клуб "Диабет" продължава и през 2020 година провеждането на безплатни измервания на кръвната захар и лекции на теми, свързани със захарния диабет. Двете инициативи са достъпни както за членове на организацията, така и за всички жители на Видин и областта,..

публикувано на 17.02.20 в 17:19
Проф. д-р Николина Огненска

Проф. д-р Николина Огненска: Важно е човек да си прави профилактика на младини, за да има спокойни старини

"Профилактика на здравето  - да открием болестите преди да са се появили". Това е темата на среща на проф. д-р Николина Огненска с жители на Видин. Тя ще презентира иновационни методи в медицината, с които грижата за човешкото здраве се пренася..

публикувано на 17.02.20 в 16:16

Експерт: Коронавирусът не може да оцелее в колет от Китай

Много хора отказват пратки от Китай, защото се страхуват от пренасянето на новия коронавирус. Това е градска легенда, която трябва да прекъснем с адекватна информация, каза експертът на Световната здравна организация /СЗО/ за България доц. Михаил..

публикувано на 03.02.20 в 18:11

Д-р Жоро Николов, кардиолог: Физическата активност укрепва имунитета

Физическата активност качва тонуса на организма и подобрява имунитета. Това каза в предаването "Направление здраве" кардиологът от Белоградчик д-р Жоро Николов и препоръча всеки човек да отделя поне по половин час дневно за спортни занимания или..

публикувано на 13.01.20 в 17:06

Д-р Нели Драгинова: Профилактиката е най-доброто средство за красива усмивка

Въглехидратните храни, като бисквити и вафли, са най-вредни за зъбите, както и газираните напитки. Това са храни, повишаващи киселинността в устата, която е причина за образуване на кариеси, обясни в "Направление здраве" председателят на Районната..

публикувано на 07.01.20 в 10:06

Канго джъмпс за настроение и красива фигура

Канго джъмпс привлича почитатели във Видин. Тази разновидност на традиционната аеробика се отличава предимно с това, че се практикува със специални обувки, всяка от които тежи около 2 килограма. Една тренировка продължава около час, през който могат да..

публикувано на 20.12.19 в 15:49

"Българската Коледа" помага на малкия Юли от Видин

6-годишният Юли от Видин е едно от децата на благотворителната инициатива "Българската Коледа". Момчето е с церебрална парализа, фонова ретинопатия и бронхиална астма. Посещава рехабилитатори, логопеди и психолози в специализирана болница. По съвет на..

публикувано на 09.12.19 в 18:01

Добра храна, движение и обич за силен имунитет при децата

Имунотерапията не трябва да бъде изписвана на сляпо, без да знаем точно какъв е имунният дефицит. Първо е добре да се направи диагностика и спрямо резултата да се направи индивидуална схема за имунопрофилактика, каза в "Направление здраве"..

публикувано на 26.11.19 в 10:48

Доц. Анна Драганова: Ароматерапията е най-древната медицина

Ароматерапията е чудесен, много стар, много мъдър и научно обоснован метод за профилактика и лечение на различни заболявания. Това е най-древната медицина, наречена "нежната медицина", каза в предаването "Направление здраве" доц. д-р Анна Драганова ,..

публикувано на 25.11.19 в 18:04

Д-р Петя Чавеева: Всяка жена има нужда от адекватна профилактика

Специалисти от Медицински комплекс "Д-р Щерев” София стартират редовни прегледи на пациенти от Видин. Всяка жена има нужда от адекватна профилактика, независимо от своята възраст, коментира по този повод извършилата първите вътреутробни операции в..

публикувано на 18.11.19 в 18:14