Направление Здраве


Д-р Ива Гаврилова: Меланомът не бива да се превръща в присъда за пациента

Слънце, плаж, планина или море - това са част от изкушенията, на които трудно можем да устоим през лятото. Но точно тези дни за почивка и забавления крият най-много рискове за кожата, ако не подхождаме внимателно и отговорно към нейната защита и..

публикувано на 18.07.22 в 17:40
Мобилното приложения

Мобилно приложение помага на нуждаещи се от кръвопреливане

Над 1500 кръводарители са регистрирани през последните две години в мобилното приложение "Дари кръв". Пуснати са над 600 призива за спешни случаи, по които има над 1200 отзовавания, каза председателят на Българска организация за доброволно..

публикувано на 12.07.22 в 14:06

Покачва се интересът към ваксините срещу COVID-19 във Видин

Повишен интерес за ваксиниране срещу COVID-19 се наблюдава през последната седмица във Видин. Според директора на дирекция "Надзор на заразните заболявания" в Регионална здравна инспекция /РЗИ/ Видин д-р Пепа Цветанова  връщането на интереса към..

публикувано на 11.07.22 в 17:20

Дарители помагат за ремонт на АГО-то във Враца

До месец се очаква да започне ремонтът на най-голямата родилна зала в АГО-то на врачанската болница. Това съобщи председателят на сдружение "Врачанофили" Мартин Харизанов , по чиято инициатива ще се извърши обновяването. Средствата за ремонта..

публикувано на 04.07.22 в 16:32

Кампания в подкрепа на Детското отделение във Видин

Благотворителен коктейл за набиране на средства за ремонт на Детското отделение ще се проведе във Видин. Целта е да бъде осигурена сумата, необходима за обновяване на Кърмаческия сектор, част от който бе използвана за лечение на пациенти с коронавирус,..

публикувано на 27.06.22 в 17:01

Безплатни очни прегледи за диабетици от малките общини

Диабетици от Ново село и Димово се включиха в националната кампания за безплатни очни прегледи, организирана от Българска асоциация "Диабет".  През миналата година безплатен скрининг се проведе във Видин и Белоградчик. Тази година..

публикувано на 13.06.22 в 17:42

Йога за възрастни хора в Ослен Криводол

Занимания по йога за възрастни хора се провеждат във врачанското село Ослен Криводол. Включват се предимно жени, които в практиките откриват възможност да се спасят от болките в гърба и ставите след натоварената работа в градината. Заниманията..

публикувано на 13.06.22 в 16:58

Д-р Нинко Дилов: Катарактата е напълно лечимо заболяване

Катарактата е едно от най-честите очни заболявания. Обикновено се наблюдава при хора над 60-65-годишна възраст и се смята за естествена част от процеса на стареене. Свързана е с помътняване на лещата на окото, обясни офталмологът д-р Нинко Дилов и..

публикувано на 06.06.22 в 17:00

Лечебна физкултура за възрастни провеждат в Берковица

Безплатни тренировки по лечебна физкултура започнаха в Берковица. Програмата е насочена към възрастните хора. В момента участват 36 мъже и жени, обясни председателят на сдружение "Здраве в Северозапада" Валентина Брънкина: "Три групи са, в..

публикувано на 16.05.22 в 17:46

Пилотна програма за жени с остеопороза укрепва общото им състояние

Безплатна терапия за жени, диагностицирани с остеопороза, създадоха от Асоциация за развитие на българския спорт. В продължение на 6 месеца в нея участваха 20 жени, като целта бе да се подобри двигателната им активност и да се укрепи общото им..

публикувано на 05.05.22 в 10:42