Направление Здраве


Природни репеленти ни спасяват от комарите

Качествени етерични масла се превръщат в ефективни натурални репеленти през лятото. Освен комари те успешно гонят кърлежи, мухи, молци и паяци, разказа арома консултантът и вдъхновител за природосъобразен начин на живот Марта Михайлова:..

публикувано на 05.07.21 в 14:35
Акад. Богдан Петрунов

Акад. Богдан Петрунов: През есента ни очаква нова вълна на коронавируса

Няма никакво съмнение, че през есента ни очаква нова вълна на коронавируса, тъй като индийският щам Делта вече се разпространява навсякъде в Европа. Това каза в предаването "Направление здраве" имунологът акад. Богдан Петрунов: "Според..

публикувано на 05.07.21 в 14:05

Пациенти и творци: Да подкрепим д-р Благоев и отделението по неврология във Видин

Пациенти и български творци се обединиха около дарителска кампания в подкрепа на неврологичното отделение на видинската болница. Идеята е да бъдат събрани средства за нова апаратура и за обновяване на отделението, което близо година бе..

публикувано на 21.06.21 в 17:46
кръв кръводаряване

Голяма част от кръводаряванията у нас са под натиск

Над 75% от кръводарителите в България дават кръв под натиск или незаконно - срещу пари. Това сигнализира Българската организация за доброволно кръводаряване по повод Световния ден на доброволния кръводарител - 14 юни. Заради тази порочна практика..

публикувано на 14.06.21 в 15:41

Имунизирано срещу COVID-19 е 7,05% от населението на Видинска област

Общият брой на поставените дози ваксина срещу COVID-19 в област Видин е 12 724, което представлява 15,6% от населението на областта. Общият брой на лицата със завършен ваксинационен цикъл е 5731, което е 7,05%. Данните изнесе в "Направление..

публикувано на 07.06.21 в 18:45

Над 50% от българите са с разширени вени

Националната информационна кампания "Вземи краката си в ръце" се провежда за трета поредна година у нас. Инициативата е на Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, което си поставя за цел да разясни..

публикувано на 31.05.21 в 18:35
Проф. д-р Донка Байкова

Проф. Донка Байкова: Никога не е късно да изключим от менюто си животинските храни с цел разтоварване

Великденският пост се оказва непосилна задача за много от нас. Затова все повече хора решават да преминат към  въздържание от животинска храна само в 7-та, последна седмица на поста, и дори в последните няколко дни от нея. Винаги е полезно, когато..

обновено на 27.04.21 в 09:43

Разкриват "зелени коридори" в имунизационните пунктове във Видин и Белоградчик

"Зелени коридори" за ваксиниране срещу COVID -19 ще бъдат разкрити от 30 април до 9 май в 5-те имунизационни пункта в област Видин. Пунктовете ще работят по график, обясни началникът на дирекция "Надзор на заразните болести" в Регионалната здравната..

публикувано на 26.04.21 в 17:26

Инфекциозно-родилен сектор е обособен в ломската болница

Бъдещите майки с положителен тест за COVID-19 ще бъдат приемани в И нфекциознно-родилен сектор, обособен  в ломската болница. П о време на втората епидемична вълна в него са родили 6 жени, обясни завеждащият Акушеро-гинекологичното отделение д-р..

публикувано на 05.04.21 в 12:59

Д-р Недялка Великова: Колкото по-рано се постави диагнозата, толкова по-добра е прогнозата за пациента

Профилактичните прегледи са изключително важни за ранно откриване на онкологичните заболявания. Колкото по-рано се постави диагнозата, толкова по-добра е прогнозата и повече са възможностите за лечение, каза в предаването "Направление здраве"  д-р..

публикувано на 02.03.21 в 11:08