Направление Здраве


Д-р Любомир Досев: Ваксината срещу COVID-19 е голям плюс за нас

Д-р Любомир Досев, инвазивен кардиолог от МБАЛ "Сити клиник - Свети Георги" Монтана,  е първият лекар, ваксиниран срещу COVID-19 в града. Той е убеден, че ваксината ще му позволи отново да се вижда със своите близки и да е по-защитен в работата си:..

публикувано на 05.01.21 в 09:24

По-малко бебета в Козлодуй

Осемдесет и шест бебета са проплакали под грижите на акушерките и гинеколозите от болницата в Козлодуй през 2020 година. Ражданията са по-малко, а причината - временно спиране дейността на отделението,поради заболяване на част от персонала, обясни..

публикувано на 04.01.21 в 16:21

Близнаци са първите деца на кампанията "Дари надежда за повече детски усмивки" във Видин

Кампанията "Дари надежда за повече детски усмивки" започна преди година във Видин. Зад инициативата на фондация "Искам бебе" застанаха столична клиника за репродуктивно здраве и голяма компания, която дари част от приходите от продажбата..

публикувано на 14.12.20 в 17:45

Имунолог: Ако не спазваме мерките, трудно ще преодолеем пандемията

Поне 15-20 % от хората трябва да се ваксинират, за да бъде изграден колективен имунитет срещу COVID -19. Това каза в предаването "Направление здраве" имунологът акад. Богдан Петрунов. По думите му още е рано да се каже каква ще бъде..

публикувано на 07.12.20 в 13:03

Д-р Шакила Нури Попал - Димитрова: Ситуацията с коронавируса е резултат от неговото подценяване

Много хора подцениха коронавируса и не се вслушаха в съветите на специалистите . Ситуацията в момента е резултат от това подценяване и некомпетентно поведение, каза в предаването "Направление здраве"  д-р Шакила Нури Попал -Димитрова-..

публикувано на 16.11.20 в 17:05

Безплатни прегледи на хора със сърдечна недостатъчност провеждат в Козлодуй

Прегледи на хора със сърдечна недостатъчност се извършват безплатно в Козлодуй. През ноември и декември ще бъдат обхванати пациенти от Козлодуй и съседни общини. Инициативата е част от националната кампания "Живот със сърдечна недостатъчност”..

публикувано на 09.11.20 в 17:38

Спешната помощ във Видинско - нови технологии и стари кадри

Нова система скъсява с 5 до 10 минути времето за известяване и реакция на спешните екипи във Видинска област. Подаването на сигнала става автоматично към съответния филиал и така медиците могат да реагират много по-бързо, обясни началникът на..

публикувано на 02.11.20 в 17:52

Зъболекари поставят безплатно силанти на деца от област Монтана

Кампания за безплатно поставяне на силанти на първите постоянни дъвкателни зъби на децата от 5 до 8-годишна възраст се провежда в област Монтана. Седем са лекарите по дентална медицина, които участват. Техните имена, адреси и телефони са посочени..

публикувано на 26.10.20 в 16:37

Награждават заслужили лекари от Северозапада

До края на октомври видинската колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) ще връчи своите годишни награди на номинираните медици. Ръководството на съсловната организация взе решение част от категориите, в които ще бъдат отличени медиците, да бъдат..

обновено на 21.10.20 в 17:24

Фестивалът "Здравей, Здраве!" за трети път във Видин

За трета поредна година Видин ще бъде домакин на фестивала "Здравей, Здраве!". Събитието, чиято цел е да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти, ще предложи богата програма и интересни участници. "Определено имаме..

обновено на 16.10.20 в 22:10