Направление Здраве


Създават най-голямата видеотека с тренировки и упражнения

Най-голямата видео библиотека с тренировки и упражнения ще бъде създадена по повод Седмицата на физическата активност и спорта /MOVEWeek/, която започва от днес в България и цяла Европа. Видеотеката е отворена за всички, които желаят да споделят..

публикувано на 25.05.20 в 15:11

Диляна Йорданова от Враца с номинация за календара на българските акушерки

Акушерка от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца е сред номинираните за календара на Алианса на българските акушерки. Диляна Йорданова  практикува трудната и отговорна професия от две години. Казва, че работата на акушерките в Спешна помощ..

публикувано на 18.05.20 в 17:30

Д-р Шакилла Нури Попал-Димитрова: Не знам кога ще приключи дежурството ми, но все още имам сила

Един лекар и седем медицински сестри вече два месеца работят в отделението за пациенти с COVID-19 на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Николай Чудотворец" в Лом. Специалистът по инфекциозни болести д-р Шакилла Нури Попал -Димитрова..

публикувано на 18.05.20 в 16:09

Почти половината от професионалистите по здравни грижи във Видинско са на пенсионна възраст

Малко са професионалистите по здравни грижи, останали на работа във Видинска област. От тях от 30 до 50% от тях са пенсионери и заради натоварването започват да напускат, предупреди председателят на Регионалната колегия на Българската асоциация на..

публикувано на 18.05.20 в 14:35
Председателят и зам.-председателят на БОПХ Наталия Маева и д-р Любомир Димитров.

"Сини устни… Или да разберем пулмоналната хипертония"

Кампания за запознаване на обществеността със заболяването пулмонална хипертония провежда в интернет Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония /БОПХ/. Инициативата започна на 5 май - Световния ден на пулмоналната хипертония, и ще..

публикувано на 11.05.20 в 15:30

Възобновяват консултациите в Кабинета по репродуктивно здраве във Враца

Около 100 двойки са преминали през Кабинета по репродуктивно здраве във Враца от неговото откриване през октомври до средата на месец март, когато започна извънредното положение. Кабинетът е напълно безплатен за семействата с репродуктивни..

публикувано на 11.05.20 в 14:15

Зъболекарите подновяват плановия прием

Все повече стоматолози възстановяват лечебната си дейност , след като здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед за поетапно подновяване на плановия прием. Първата заповед на министъра от 13 март преустанови този прием и зъболекарите..

публикувано на 07.05.20 в 13:10

Д-р Мая Бориславова: РНК-вирусите са много изменчиви, трудно ще се изработи ваксина срещу Covid-19

Новият коронавирус ще присъства в живота ни на приливи и отливи поне година. Covid-19 е много изменчив и това ще затрудни изработването на ваксина, смята дългогодишният специалист по инфекциозни болести д-р Мая Бориславова, която в момента временно..

публикувано на 04.05.20 в 17:15

Как да защитим кожата си от сапуна и дезинфектантите

Честото миене на ръцете води до пресушаване на кожата, а дезинфектантите променят нормалната й флора . За да избегнем вредните последствия от честото миене и дезинфекциране, е необходимо кожата да бъде добре хидратирана, съветва дерматологът от..

публикувано на 04.05.20 в 14:20
Таня Димитрова, сертифициран специалист в областта на алтернативната медицина.

Таня Димитрова: Методи на алтернативната медицина подпомагат укрепването на организма

Методи на алтернативната медицина могат успешно да ни помогнат по време на епидемията от коронавирус. На тях можем да разчитаме както за намаляване на стреса в дните на изолация, така и за укрепване на организма като цяло, обясни в предаването..

публикувано на 27.04.20 в 17:25