Направление Здраве


"Българската Коледа" помага на малкия Юли от Видин

6-годишният Юли от Видин е едно от децата на благотворителната инициатива "Българската Коледа". Момчето е с церебрална парализа, фонова ретинопатия и бронхиална астма. Посещава рехабилитатори, логопеди и психолози в специализирана болница. По съвет на..

публикувано на 09.12.19 в 18:01

Добра храна, движение и обич за силен имунитет при децата

Имунотерапията не трябва да бъде изписвана на сляпо, без да знаем точно какъв е имунният дефицит. Първо е добре да се направи диагностика и спрямо резултата да се направи индивидуална схема за имунопрофилактика, каза в "Направление здраве"..

публикувано на 26.11.19 в 10:48

Доц. Анна Драганова: Ароматерапията е най-древната медицина

Ароматерапията е чудесен, много стар, много мъдър и научно обоснован метод за профилактика и лечение на различни заболявания. Това е най-древната медицина, наречена "нежната медицина", каза в предаването "Направление здраве" доц. д-р Анна Драганова ,..

публикувано на 25.11.19 в 18:04

Д-р Петя Чавеева: Всяка жена има нужда от адекватна профилактика

Специалисти от Медицински комплекс "Д-р Щерев” София стартират редовни прегледи на пациенти от Видин. Всяка жена има нужда от адекватна профилактика, независимо от своята възраст, коментира по този повод извършилата първите вътреутробни операции в..

публикувано на 18.11.19 в 18:14

Д-р Марияна Чавдарова: Бременните имат нужда от повече вода

Голяма част от човешкото тяло е съставена от вода , затова е необходимо да се обръща внимание на консумацията й от всяка възрастова група - деца, възрастни, хора в зряла възраст, като е желателно да се акцентира на периода на бременността. Това каза в..

публикувано на 28.10.19 в 18:03

Д-р Любомир Досев: Зачестяват инфарктите в млада възраст

Инвазивният кардиолог д-р Любомир Досев спаси за ден шестима пациенти с инфаркт в Монтана. Най-младият е 34-годишен, а най-възрастният - на 88 години. С иновативен инвазивен метод 33-годишният лекар и екипът му от МБАЛ "Сити клиник - Свети Георги"..

публикувано на 30.09.19 в 18:36

Безплатни изследвания за хепатит В и С организират в Северозапада

Изследвания за хепатит В и С ще се проведат в Монтана, Враца и Плевен . Тестовете са безплатни и са част от Националната кампания "Хепатитът често е невидим. Изследвай се СЕГА!“ , каза председателят на сдружение "Хепактив" , което организира..

публикувано на 24.09.19 в 08:05

Световният ден на белия дроб ще бъде отбелязан във Видин

Видин ще отбележи Световния ден на белия дроб - 25 септември. Предвидени са измервания на белодробната функция и анкети сред гражданите, обясни в предаването "Направление здраве" специалистът по белодробни болести и организатор на проявата д-р Иво..

публикувано на 23.09.19 в 14:28

Д-р Георги Савков: Ломската болница няма просрочени задължения

Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Николай Чудотворец" - Лом няма неразплатени разходи от началото на годината. Това обясни в предаването "Направление здраве" управителят на лечебното заведение д-р Георги Савков: "Болницата е..

публикувано на 09.09.19 в 16:53

"Ла Лече Лига" - майки в подкрепа на кърменето

Майки помагат на майки. Така най-общо може да се обясни мисията на най-старата и най-голяма неправителствена организация, подкрепяща кърменето - "Ла Лече Лига". Организацията има свое представителство в България, което посредством срещи и консултации..

публикувано на 29.08.19 в 14:06