Направление Здраве


Д-р Ралица Миланова: Децата трябва да посещават зъболекар поне два пъти годишно

Три са стъпките за здрави детски зъби - системно посещаване на зъболекар, правилно хранене и четкане на зъбите. Това обясни в предаването "Направление здраве" лекарят по дентална медицина д-р Ралица Миланова. По думите ѝ, първото посещение при..

публикувано на 01.09.20 в 14:06
Д-р Калоян Гевара в Козлодуй.

Д-р Калоян Гевара: Психичното здраве има нужда от по-голямо обществено внимание

Инициативата "Аз карам с теб" на 28-годишния специализант по психиатрия д-р Калоян Гевара стартира вчера от Видин. Младият лекар ще премине с колело по 700-кирометровия маршрут "Дунав Ултра" от  Видин до Дуранкулак, за да подкрепи психичното здраве..

обновено на 31.08.20 в 18:06

Онлайн платформа предлага спешна психотерапевтична помощ

Спешна психотерапевтична помощ и емоционална подкрепа в условията на епидемия от COVID-19 предлага онлайн платформата Kabinet.bg. Новата услуга е инициирана от Българското общество по групова анализа и групови процеси, чиято цел е да подкрепи хората в..

публикувано на 18.08.20 в 11:47

Защитата на очите от ултравиолетовите лъчи е важна през цялата година

Изключително важно е очите да бъдат 100% защитени от ултравиолетовите лъчи през цялата година. Излагането на UV лъчи, без защита, увеличава риска от увреждане на очите , обясни в предаването "Направление здраве" оптикът  Антоанета Илиева: "..

публикувано на 13.08.20 в 17:19

Доц. Елена Фиркова: Пародонтитът е лечимо заболяване

Пародонталните заболявания са абсолютно лечими в  21 век , стига да има добра връзка между пациента и специалиста по дентална медицина. Изключително важно е и правилното диагностициране, каза доц. д-р Елена Фиркова, преподавател в катедра..

публикувано на 03.08.20 в 17:55

Д-р Десислава Димитрова: За добро здраве - целесъобразна диета, физическа активност и по-малко стрес

Нездравословното хранене и стресът са главните причини за отключването на Синдрома на раздразненото черво. Състоянието се наблюдава по-често сред млади хора, предимно жени с активен начин на живот. Но това не изключва представителите на силния пол, както и..

публикувано на 30.06.20 в 14:25
Д-р Олга Папушева, лекар по дентална медицина

Д-р Олга Папушева: Българинът не обръща нужното внимание на оралното си здраве

Усложнение на нелекуван навреме кариес е най-честият проблем, с който хората търсят помощта на зъболекаря. Нямаме необходимото внимание към оралното ни здраве, каза в предаването "Направление здраве" д-р Олга Папушева, лекар по дентална медицина с..

публикувано на 23.06.20 в 09:49

Предлагат за почетно звание лекари, работили на първа линия в Лом

Каквото и да се каже за лекарите, работили на първа линия в битката с коронавируса в ломската болница "Св. Николай Чудотворец", ще е малко. Така директорът на лечебното заведение д-р Георги Савков коментира идеята, която се дискутира, микробиологът..

публикувано на 22.06.20 в 17:42

Обучават медицински специалисти за работа с деца с диабет

Обучение за работа с деца с диабет тип 1 ще преминат медицински специалисти от детски градини, училища и социални заведения в страната. Това предвижда проект на "Лайънс клуб" Видин, финансиран от Международната лайънс фондация. Идеята за него се..

обновено на 19.06.20 в 16:02

Психолог: Хранителните разстройства са като епидемия сред младите хора

В последните две години хранителните разстройства буквално са като епидемия сред младите хора. Наблюдава се значително увеличение на тези случаи, предупреди Милена Ташкова, клиничен психолог и директор на организацията "Психодраматична..

публикувано на 08.06.20 в 15:08