Емилия Димитрова: "Родена съм в България, но Холандия е страната, където ми подадоха ръка..."

Българска емигрантка в Холандия възстанови стара чешма в родното си село Тияновци. Решила това след пророчески сън. Тази история, излъчена в новинарска емисия в края на миналата седмица, регистрира огромен интерес на сайта ни. Жената, която провокира..

публикувано на 22.10.15 в 18:05

Деворина Гамалова:" Когато човек носи слънцето в сърцето си, не забелязва лошото време в Лондон"

"Удивително е, колко добре се реализират младите българи в Лондон" , разказва в "Другата истина" днес Деворина Гамалова, която повече от 20 години живее в английската столица. Освен че е успешна цигуларка, която преподава в различни висши училища в..

публикувано на 09.09.15 в 18:05

Ваня Ставрева: "Препоръчвам на кандидатите за управляващи да поживеят известно време в уредена държава"

В днешното издание на Другата истина видинската журналистка Ваня Ставрева разказва за посещението си при близки в германския град Вюрцбург. Това не е първото й посещение в Германия, но преценява, че погледа на туриста е много по-различен от този, на..

публикувано на 24.06.15 в 18:30

Елин Томов- един български учител по английски език в САЩ

В САЩ хората избират дома си по училището в квартала. Това разказа в "Другата истина" Елин Томов от Видин, който от 13 години живее в Атланта, щата Джорджия. Какво е да си преподавател по английски език в Щатите, след като си завършил видинската..

публикувано на 03.06.15 в 18:30

Българите по света отбелязаха 24 май

В днешното издание на "Другата истина" ще говорим за това как бе отбелязан 24 май в някои от българските общности по света. Знаем, че делото на Св.Св. Кирил и Методий е изключително по своето значение, но обединяваме ли се ние като народ на тази дата..

публикувано на 27.05.15 в 18:30

Петя Божкова: "Много е трудно за майките, чиито деца се трудят някъде в чужбина..."

Днес в "Другата истина" разговаряме с Петя Божкова от Враца за трудния път на една майка, чиято дъщеря е принудена да потърси реализацията си в чужбина. По професия тя е текстилен инженер, години наред е била учителка, после моделиер в шивашка фирма, а..

публикувано на 20.05.15 в 18:21

Клара Стоянова: "Интересът на германците към страната ни нараства през годините"

На Светла сряда след един от най-големите християнски празници- Великден, ще ви представя едно младо момиче, което е поело по нелекия път да остави родители и приятели, родния Видин и България, за да учи филмова режисура в Германия. Клара Стоянова е..

публикувано на 15.04.15 в 18:25

Д-р Валентина Михайлова- една успяла българка в Лондон

В навечерието на един от най-големите християнски празници, Великден, ще ви представя една успяла българка. Съдбата й определя живот на три континента- Европа, Африка и Северна Америка, преди трайно вече да се установи в Лондон. Валентина Михайлова от..

публикувано на 08.04.15 в 16:56

Радио ВИДИН- шеста година с българите по света

В навечерието сме на шестата годишнина от създаването на Радио ВИДИН. В продължение на пет години ви разказвахме историите на нашите сънародници в различните точки на света. Идеята бе да покажем защо се обезлюдяват все повече населени места в Северозападна..

публикувано на 25.02.15 в 17:37

Българите в Украйна и участието им във войната с Русия

В "Другата истина" коментираме основната международна тема от последните дни, касаеща в голяма степен и България-войната в Украйна и мобилизацията на етнически българи там. Какво точно става в тази бивша съветска република и чувстват ли се българите там..

публикувано на 11.02.15 в 17:19