Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неизвестни разбиха и ограбиха офиса на БСП- Видин

Офисът на БСП във Видин бе взломен. При първоналачния оглед на местопрестъплението тази сутрин е установена липсата на около 1500 лева и компютърна конфигурация, която съдържа важни документи, кореспонденции и материали.

"Свидетели сме на един вандалски акт, който не може да не притеснява всеки един свободно мислещ демократичен човек. Не може в 21-ви век да се разбиват партийни централи и да се насажда страх. Ако някой си мисли, че по този начин ще сплаши БСП, е на грешния път. Ние осъждаме този акт, не защото сме потърпевши, а защото сме хора- демократи и живеем в европейска държава", заяви пред медиите председателят на общинската структура на партията Пламен Трифонов.

"Много ми се иска в това, което се е случило, да няма политически контекст. Очевидно става въпрос за нарастваща криминална активност. Вярваме, че хората, които си вършат работата, ще стигнат до някакъв резултат, не само заради самия акт на посегателство, но и заради спокойствието на гражданите", каза народният представител от БСП Михаил Миков. Той посочи, че са разбити четири помещения, два метални шкафа, отнети са пари, ровено е и в документи.

По случая е образувано досъдебно производство, информираха от Областната дирекция на МВР- Видин.
По публикацията работи: Борис Борисов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Шофьор опита да прекара през "Дунав мост - 2" над 240 000 британски лири (видео)

Митническите служители установиха и задържаха 241 020 недекларирани британски лири при проверка в района на Дунав мост Видин-Калафат. Валутата е намерена в товарен автомобил, с турска регистрация, на влизане в страната. Шофьорът е отрекъл да има парични средства за деклариране. Валутата е открита във фабричните кухини между влекача и ремаркето...

публикувано на 27.08.24 в 11:51

Жена от село Лехчево стана жертва на измама с разваляне на магии

Полицията в Монтана регистрира преписка за измама на жена от село Лехчево . Жител на населеното място сигнализирал органите на реда, че съпругата му е дала 30 400 лева на непознат, който я заблудил, че ще развали направена на семейството магия. Криминалистите са установили извършителя, който е направил пълни самопризнания и доброволно е върнал на..

публикувано на 27.08.24 в 11:23

Катастрофа затруднява движението край село Бързия

Временно движението по път София – Монтана (проход „Петрохан“) в района на ВЕЦ "Бързия" в посока Монтана се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 27.08.24 в 11:06

Полицията във Враца разследва трафик на мигранти

Полицаи са установили превоз на нелегални мигранти във Врачанско. Лек автомобил, управляван от 47 – годишен мъж от София, е спрян за проверка при разклона за село Паволче вчера, 26 август, около 23:00 часа.  Шестима чужди граждани, определящи се като сирийци, са пътували в колата. Двама от тях са имали документи за статут на бежанци, останалите са..

публикувано на 27.08.24 в 10:40

Видински села са без вода заради ремонт на водопровод

Видинските села  Гомотарци, Кошава, Сланотрън, Кутово, Антимово, Покрайна и "Свободна безмитна зона"  са без вода днес заради реконструкция на  довеждащия водопровод от Помпена станция „Сланотрън“ до гр. Видин, съобщават от "ВиК"-Видин. Водоподаването ще бъде преустановено до 20:00 часа. 

публикувано на 27.08.24 в 09:59

Открито е тяло на жена в язовира край Враца

Трупът на 41-годишна жена е открит в язовир "Дъбника" край Враца. Тялото е открито вчера, 26 август, малко след 17:00 часа. Криминалистите не са открили следи от насилие по трупа. По случая е образувано досъдебно производство за убийство. 

публикувано на 27.08.24 в 09:53

Общинският съвет ще заседава във Враца

25 точки са включени в дневния ред на общинската сесия във Враца. Заседанието на местния парламент е днес, 27 август и ще започне от 10 часа в конферентната зала на местната администрация. Акцентите в предстоящите дебати в зала са свързани с приемането на годишните финансови отчети за 2023-а на общинските дружества, предлаганите промени в..

публикувано на 27.08.24 в 09:38