Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Монтана пръскат срещу бълхи и кърлежи

В Монтана пръскат тревните площи срещу кърлежи и бълхи, съобщиха от дезинфекционната станция в града. За намаляването на популацията се пръскат всички паркове, междублокови пространства, стадиона и местата, на които се събират много деца.

Три пъти трябва да се пръска и срещу комари, средствата са за делени в бюджета на община Монтана. В Лом отново нямат средства, за да предпазят хората от хапещите насекоми. В крайдунавската община отново разчитат държавата да отпусне целева субсидия за борба с комарите.
По публикацията работи: Любо Андреев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Подготвят 107-то издание на панаира в Кула

107-ят традиционен кулски панаир ще посреща гостите си с нова визия, съобщават от Община Кула. Откриването на панаира е в четвъртък, 15 август, с концерт на група "Хоризонт" и ще продължи до 20 август. Панаирният комплекс в град Кула, където се провежда традиционно панаира, се почиства и подготвя за организираните събития и за търговците...

публикувано на 17.07.24 в 08:45

Режим на водата във Врачанско

Високите температури и ниският дебит на местни водоизточници доведоха до въвеждането на режим на водата в няколко села от област Враца. Новината съобщиха от местното дружество "Водоснабдяване и канализация" ООД, откъдето призоваха хората да не ползват питейната течност за поливане, миене на автомобили и пълнене на басейни. Към този момент водните..

публикувано на 17.07.24 в 08:13

Интересна фотоизложба откриват в Берковица

На 19 юли  в Берковица ще бъде открита екзотична фотоизложба "Свалбард – леденото кралство".   Тя е дело на англичанина Ник Фостър и е запечатала преживяванията му до най-северната точка, до която може да достигне турист – архипелагът Свалбард в Северния ледовит океан, между Норвегия и Северния полюс, познат още и като Шпицберген.  Изложбата има..

публикувано на 17.07.24 в 07:30

Снимката на 16 юли 2024 година

Оранжев код за високи  температури  е обявен за четвърти пореден ден в Северозапада. Горещата вълна щ е се задържи още няколко дни и е много рискова за човешкото здраве. Това каза Зорница Спасова от Националния център по обществено здраве и анализи и един от авторите на платформата „Климатека”, като допълни, че най-вероятно утре ще бъде най-горещият..

публикувано на 16.07.24 в 18:05

Изтича срок за кандидатстване за помощни средства

17 юли е крайният срок, в който хора с увреждания могат да кандидатстват за осигуряването на високотехнологични помощни средства . 23 са подадените заявления до сега в област Видин , съобщи директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Венцислав Боянов : "Тези средства се осигуряват по проект "Предоставяне на помощни средства за хора с..

публикувано на 16.07.24 в 17:13

платена публикация
Как да преборим умората и да повишим енергията си с витамин В-комплекс, витамин В 12 и желязо

Умората може да бъде сериозен проблем, който засяга качеството на живота ни и нашата продуктивност. Независимо дали умората е резултат от натоварен график, стрес или недостатъчно хранене, тя може да бъде преодоляна чрез правилния прием на хранителни добавки. Витамините B-комплекс, витамин B12 и желязото са ключови за повишаване на енергията и борба с..

публикувано на 16.07.24 в 16:47
Кметът на община Монтана Златко Живков (вляво) и Емил Иванов, управител на Общинско предприятие „Градска мобилност“

Зелена зона за паркиране действа в Монтана

С 338 места разполага новата зелена зона за паркиране в центъра на Монтана , която вече действа, съобщават от Общината. По 1 лев на час е таксата за паркиране на пет паркинга и осем участъци от улици в обхвата на зелената зона. Това са паркингите на ЖП гара Монтана, на Битов комбинат, на гимназията (ул. „Иван Аврамов“), пред ДЗИ на..

публикувано на 16.07.24 в 16:20