Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

102 трудови нарушения във Врачанско

603 проверки са извършили инспекторите на труда във Врачанско от началото на годината до края на месец май. Те са констатирали 46 нарушения в работа без трудови договори. Чрез намесата на Инспекцията 43 от тях са били подписани.

Регистрирани са 56 пропуска в реда за изпращане на уведомление до данъчните и осигурителния институт. При извършените последващи проверки в първите пет месеца на годината са открити 14 неизпълнения на вече дадени предписания.

След намесата на трудовите инспектори работници от 5 предприятия са получили и забавените си заплати. Те са в размер на 1 399 668 лева и са внесени 1 436 000 лева за осигуровки на работниците. Сред най-големите длъжници на персонала си са пивоварната в Мездра с 354 762, болниците в Бяла Слатина с 279 204 и в Оряхово със 197 990. "Напоителни системи"- Враца е с дълг от 138 226 лева. Нередовно изплаща заплати и частна фирма от село Зверино.
Вижте още
Ботев /Враца/

Победа на Ботев срещу Царско село с 3:0

Ботев /Враца/ си гарантира елитния статут поне за още един сезон, след като вчера победи с 3:0 като гост Царско село насред София. Само за 13 минути след почивката резервата Петър Атанасов и веднъж Чавдар Ивайлов опънаха три пъти мрежата зад вратаря на домакините Пласид и решиха дилемата около първото място в групата за оставане в Първа лига...

публикувано на 10.07.20 в 08:00

Снимката на 9 юли 2020 година

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира  огнище  на заболяването Нюкясълска болест по птиците в два животновъдни обекта – лично стопанство, в с. Гюргич, общ. Ружинци, обл. Видин. Затягат се мерките срещу разпространение на коронавируса у нас. Драстичен скок на новозаразените с коронавирус за денонощие у нас. 240..

публикувано на 09.07.20 в 18:05

В Белоградчик се проведе обучение за предстоящото преброяване

В Белоградчик се проведе обучение на регистраторите, които ще извършат предварителния обход на територията на региона във връзка с предстоящото преброяване на населението, което ще стартира през месец януари 2021 г. Наетите регистратори подписаха договорите с Териториалното статистическо бюро. Обучителите разясниха работата със специалната програма,..

публикувано на 09.07.20 в 16:25

Установиха огнище на Нюкясълска болест по птиците във Видинско

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на заболяването Нюкясълска болест по птиците в два животновъдни обекта – лично стопанство, в с. Гюргич, общ. Ружинци, обл. Видин. Болестта беше потвърдена в две съседни стопанства за лични нужди, в които се отглеждат смесено кокошки, пилета, пуйки и гъски след възникнало..

публикувано на 09.07.20 в 15:58

Онлайн платформа ще популяризира нематериалното културно наследство от региона

Онлайн платформа ще популяризира нематериалното културно наследство от областите Видин и Зайчар. Събрани са 100-те най- добри елемента, каза Красимир Кирилов- представител на Асоциацията за насърчаване на туризма - Видин: "Направена е по един модерен начин. Използвани са елементи, които и самият аз досега не бях виждал. Стана доста..

публикувано на 09.07.20 в 15:13

Трима новозаразени с COVID 19 в област Враца

Трима са новите инфектирани с коронавирус в област Враца през изминалото денонощие. Интересен е фактът, че и тримата са мъже, съобщиха от регионалната здравна инспекция.  Установените случаи са при 29-годишен жител на Мездра, както и врачани, съответно на 23 и на 18 години.  За последните 24 часа здравните власти не са тествали нови жители на..

публикувано на 09.07.20 в 14:43

Талант от Монтана с четири награди от Международен конкурс

12-годишната Магдалена Александрова от Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Монтана спечели 4 награди от Международния конкурс "Junior's Hope online" - Молдова. Това каза Миглена Георгиева от Обединен детски комплекс " Ние Врабчетата": "Изключително сме щастливи от наградите, които спечелиха..

публикувано на 09.07.20 в 14:19