Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студентни облагородяват Мездра

76 студенти ще участват в тазгодишната студенска бригада в Мездра, която започва от днес и ще продължи до средата на август.

Младите хора ще се трудят за облагородяването на общината в различни дейности. Те ще бъдат разделени на седем групи. Ще изливат бетонови изделия, бордюри и плочки в двора на ОП "Чистота"; ще оформят банкети от трошен камък и площадки в междублоковите пространства. Ще продължи и оформянето на алеята по ул. "Ал. Стамболийски". Предвидено е да се почистят всички отводнителни шахти в града, дъ бъде почистена и освежена и маркировката в железничарския град.

В с. Зверино студентите ще пребоядисат двата въжени моста над р. Искър и трите масивни моста над р. Златица, както и парапетите и оградните съоръжения покрай жп линията София - Мездра; ще почистват тротоари от трева и храстовидни дървета; ще участват в построяването на подпорна стена на ул. "Хр. Ботев". Бъдещите висшисти ще направят частичен ремонт на площадчето пред местното читалище и на други тротоарни площи.

Традицията Община Мездра да организира летни студентски бригади е от 2001 година. Досега през бригадите са преминали над 1 000 студенти.
По публикацията работи: Петко Котларски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Безплатни ехографски прегледи за рак на гърдата правят в Монтана.

От 13 до 15 август в сградата на Младежкия дом в град Монтана ще се проведат безплатни ехографски прегледи за рак на гърдата. Изследванията  за рак на гърдата могат да си направят жени на възраст от 20 до 70 години, които нямат диагноза рак на гърдата и да не са бременна. Прегледите са за жени от Монтана и областта и се правят със съдействието на..

публикувано на 11.08.24 в 13:35

Пияна шофьорка самокатастрофира край Бяла Слатина

Две жени пострадаха при катастрофа край Бяла Слатина, съобщиха от Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи във Враца. Инцидентът е станал на пътя между Бяла Слатина и Търнак. Заради движение с несъобразена скорост е самокатастрофирал мощен лек автомобил.  При катастрофата са пострадали водачката на колата и спътничката й, които са..

публикувано на 11.08.24 в 12:40

Семеен скандал във врачанското село Тишевица завърши в болница

Мъж бе приет във врачанската болница с опасност за живота след семеен скандал , съобщиха от Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи във Враца. В съботния ден е постъпило съобщение от жителка на Тишевица , според която възникнал спор между баща и син. При разправията младият мъж бутнал родителя си на земята, който при падането е..

публикувано на 11.08.24 в 11:30

Млада поетеса ще гостува в мездренската библиотека

Продължава "Забавно лято в библиотеката" в мездренската библиотека. Следващото събитие в програмата е среща с младата поетеса, художник и начален учител Рени Митева , която е члена на Съюза на българските писатели и носител на награда за детско творчество.  Децата ще се запознаят с нейните две книги за деца- "Копривени въженца" и "Две весели приказки"..

публикувано на 11.08.24 в 10:15

Електромобил ще извършва социални и административни услуги в Мизия

Община Мизия купи електрически автомобил за нуждите на администрацията, съобщиха от местната управа. Той ще бъде използван за обезпечаване на широк кръг от дейности в сферите на социални услуги, култура, спорт и административни дейности на територията на населените места в общината. Изградена е и зарядна станция, която скоро ще бъде достъпна за..

публикувано на 11.08.24 в 07:30

Председателят на "Шалом" посети културен център "Жул Паскин"

Председателят на организацията на евреите в България „Шалом“ доц. д-р Александър Оскар  посети  днес   културен център "Жул Паскин" .  Той беше посрещнат от зам. кмета на Видин Борислава Борисова . "За нас е удоволствие да Ви посрещнем в реновираната Синагога, вече Културен център "Жул Паскин“. Искам да изряза благодарността на кмета на..

публикувано на 10.08.24 в 14:35

Област Видин с най-висока безработица в страната за месец юни

През месец юни за едно свободно място у нас са се конкурирали средно шестима безработни, сочат анализите на агенцията по заетостта.  Видин отново е областта с най-висока безработица - 15 %, а в Монтана тя е 12 на 100.  Три от областите са с регистрирана безработица над 10 %, като една от тях е област Враца с 10,6 %. 

публикувано на 10.08.24 в 13:10