Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Работи ли Общинската избирателна комисия в Оряхово?

В съобщение от пресцентъра на РЗС до медиите се твърди, че повече от половината общински избирателни комисии в страната не работят: "Въпреки че срокът за регистрацията на партиите в комисиите е 18 август, на практика документи не се приемат в близо 120 от общо 264 ОИК", пише в писмото. Като пример за това е посочена и ОИК Оряхово, където документите за регистрация  на общинския председател не са приети с мотива, че ОИК не работи, пише още в прессъобщението.

"Нямам впечатления Общинската избирателна комисия в Оряхово да не работи", каза за РАДИО ВИДИН секретарят на общината Петя Русинова.

"Пред мен е решение на Общинската избирателна комисия №1, с което те ни уведомяват и имат искане за помещението- нещо не им е харесало. Щом взимат решения, значи работят. За мен това е работа! Не знам какво имат предвид от РЗС"- заяви Петя Русинова. Според секретаря на Общината документът от ОИК е подписан от председателя и от секретаря на комисията.

"ОИК е в сградата на общинската администрация. В 11 часа пълният състав на комисията трябваше да е там. Има подадена жалба- по повод формираната ОИК, и днес изтича крайният срок за решение по тази жалба"- уточниха още от Община Оряхово.
Вижте още

Полицията във Враца почете паметта на загиналите за свободата и независимостта

Венец с цветя поставиха пред паметника на Христо Ботев на централния площад във Враца  представители на местната полиция по случай 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България . С този жест полицейските служители от област Враца отдадоха своята признателност на борците за национално освобождение. Венецът..

обновено на 10.06.20 в 10:15

Днес е втората задължителна матура

591 зрелостници в област Видин са заявили, че ще се явят на втори задължителен зрелостен изпит по избран от тях предмет. Най- много ученици са предпочели английски език- 156. Учениците ще бъдат разпределени в 60 зали, а началният час на изпита е 9,00. "В ППМГ ще бъде изпитът по биология и здравно образование- 132 ученици, в ГПЧЕ по английски-156,..

публикувано на 03.06.20 в 08:26

Снимката на 2 юни 2020 година

Със сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязахме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от гибелта на поета-революционер. Във Видин отбелязаха 2 юни  с церемония пред паметника на големия българин.  Стотици ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица , за да почетат паметта на..

публикувано на 02.06.20 в 17:58

В Mездра почетоха паметта на Ботев

В Мездра почетоха паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България . Възпоменателната проява, организатор на която беше Община Мездра, се състоя на градския площад и бе посветена на 144-ата годишнина от подвига на Ботевата чета. Точно в 12:00 часа, под двуминутния сигнал на сирени, служители в Общинската..

публикувано на 02.06.20 в 17:01

Заместник-министър Зорница Русинова дари таблети във Враца

Заместник-министър Зорница Русинова направи дарение от таблети, предназначени за децата от Центровете за настаняване от семеен тип във Враца. Целта е с устройствата децата да могат да се включат в дистанционното обучение, както и да поддържат връзка със специалисти, ако имат нужда от такива. По случай празника на Враца и в деня на Ботев..

публикувано на 02.06.20 в 16:46

Община Белоградчик освобождава от наем наемателите на общински имоти

Общинският съвет - Белоградчик взе решение за освобождаване от заплащане на наемна цена от страна на наематели на общински нежилищни имоти по действащи наемни правоотношения с кмета на община Белоградчик за периода на обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение в Република България.   Решението важи за периода от..

публикувано на 02.06.20 в 16:30

Този месец сменяме личния лекар при желание

4112 здравноосигурени лица са сменили личния си лекар през декември 2019 г. в област Враца , съобщиха от Регионалната здравно-осигурителна каса (РЗОК). За сравнение - в предходния законов срок през юни 2019 г. от тази възможност са се възползвали 3053-ма човека. 174 597 човека имат избран личен лекар в областта към края на 2019 г. От тях 32 744 са..

публикувано на 02.06.20 в 16:27