Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Частично обезопасиха пешеходна пътека след сигнал на РАДИО ВИДИН

След многократните напомняния на РАДИО ВИДИН за опасността, която крие за пешеходците кръстовището между Регионалната здравна инспекция, старата болница и енергото във Видин, Община Видин реагира и пешеходната пътека е частично обезопасена.

Да припомним: Преди години видинчани наричаха това място "кръстовище убиец", заради поредицата пътни инциденти, в които загинаха хора. След последния случай, когато кола помете от тротоара пред РЗИ младо семейство с дете, кръстовището бе разделено с обезопасителни мантинели и черната серия бе прекъсната. Но през последните две-три години в ъгъла на градинката пред РЗИ растителността бе станала толкова висока, че се бе превърнала буквално в зелена стена. Пешеходците, които трябваше да пресекат улица "Михаил ІІІ Шишман" (видинчани си я знаят и като "Шарампоя"), можеха да видят идва ли превозно средство отляво чак когато стигнат в средата на уличното платно. В началото на август РАДИО ВИДИН отново официално заяви проблема в Община Видин. От там обещаха, че веднага ще бъде сформирана и изпратена комисия да провери на място. Решението бе просто- подрязване на храстите и дърветата, за да се осигури видимост за пешеходците към улица "Михаил ІІІ Шишман".

Освен липсата на хоризонтална маркировка на пешеходната пътека, открийте какво още не е наред с маркировката на кръстонището...

Настоятелността на екипа на РАДИО ВИДИН постигна някакъв резултат- пешеходният прелез е частично обезопасен- храстите са подрязани донякъде, така че с приклякане вече има видимост към улица "Михаил ІІІ Шишман".


Да се надяваме, че до началото на новата учебна година ще бъдат подрязани и дърветата... Остава да се поднови и хоризонталната маркировка. Защото на това място улицата ежедневно пресичат десетки видинчани, които по този път отиват на работа и се връщат. От тук през учебно време всеки ден минават децата за училище "Петко Р. Славейков", ГПЧЕ "Йордан Радичков" и градското ученическо общежитие. Това е мястото за пресичане и на хората с велосипеди, които ползват градската велоалея, започваща точно от тази част на Парка. Ежедневно от тук минават също пациенти и работещи в общинската болница "Света Петка".
Вижте още

Нито една проба за COVID-19 е взета във Враца

Нито една проба за коронавирус не е взета през изминалите 24 часа, съобщиха от регионалната здравна инспекция във Враца. От институцията не казват дали това се дължи на липсата на хора със симптоматика, характерна за грип или Covid-19. В същото време обаче 101 души все още чакат тестовете си за заразата. От началото на пандемията във Враца и..

публикувано на 04.06.20 в 22:20

Снимката на 4 юни 2020 година

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация . Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация. За последното денонощие има регистриран  1 случай на коронавирус   в област Видин - жена на 76 години от Видин...

публикувано на 04.06.20 в 17:55

Врачански художнички подредиха изложба

Отркиха официално изложбата на жени-художнички от Враца в кафе-галерия Клуб на дейците на културата (КДК).  В експозицията са подредени картини на Силвия Равнополска, Емилия Върбанова, Ивета Михайлова, Калина Тодорова, Валентина Петрова, Татяна Вутова, Пламена Гешковска, Валентина Василева. Анализ на картините представи изкуствоведът Мариела..

публикувано на 04.06.20 в 17:30

Енергоспестяващо улично осветление ще има в Брегово

Енергоспестяващо осветление ще бъде изградено на територията на община Брегово . Решението е взето на последното заседание на местния Общински съвет. Предстои изграждането на уличното осветление в следващите месеци. "Това са капиталови средства, предоставени от държавата. Работим по конкретните ценови условия. Във всички села ще има изцяло..

публикувано на 04.06.20 в 17:01

Чистят коритото на река Лева

Почистване на коритото на река Лева организират във Враца . Инициативата е на Общината.  Служители на местната администрация, съвместно с представители на спортните клубове и граждани ще се включват в почистването на коритото на река Лева и прилежащите тревни площи.  За всички желаещи да участват са осигурени ръкавици и необходими материали за..

публикувано на 04.06.20 в 16:15

Наемат персонал за патронажна грижа в Белоградчик

В Белоградчик е обявявена е процедура по набиране на документи на кандидати за работа по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Набира се и потребители за социалната услуга , съобщиха от общината. Ще бъдат наети 5 лица на длъжност доставчик/снабдител , които..

публикувано на 04.06.20 в 16:03

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация

Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация . Бюджетът на програмата за настоящата година е над 20 милиона лева, което ще позволи около 45 000 лица в България да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация...

публикувано на 04.06.20 в 14:41