Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл обяд за 72- ма берковчани

Втори месец 72-ма социално слаби от Берковица получават безплатно всеки ден топъл обяд. Храната е в рамките на програмата на министерството на труда и социалната политика "Обществена трапезария".

 
Програмата стартира от 1 октомври. Средствата за храна на ден са 2.20 лева, като тук се включват супа, основно ястие и хляб за обяд и режийни разходи. Храната се предоставя в Домашния социален патронаж. Дневното меню се изготвя от специалист диетолог и е съобразено с всички изисквания за здравословно хранене.

От програмата се възползват лица и семейства, които получават месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане; хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи и семейства, получаващи минимални пенсии; скитащи и бездомни деца. Те са подбрани от комисия, с участието и на представител на Дирекция "Социално подпомагане" - Берковица.
По публикацията работи: Петя Генова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Белоградчик отчита успешен туристически сезон

Увеличаване на приходите от туристически обекти  отчете кметът на община Белоградчик Боян Минков . Повече са и туристите, посетили региона.  "Защо са повече от миналата година? Защото подобряваме градската среда, защото правим сериозна реклама и основното нещо, което води туристи, са събитията всяка седмица. Стремим се всяка седмица да..

публикувано на 13.08.24 в 14:00

Монтана влага близо 440 000 лева в ремонт на църкви

До една година завършва изографисването на храма „Свети Дух“ в Монтана . Близо 440 000 лева отпусна Общината от бюджета за ремонтни дейности на църкви тази година. Най-голямата сума е за „Свети Дух“. Поне още една година ще е необходима, за да завърши напълно изографисването на храма „Свети Дух“ в Монтана, съобщи кметът Златко Живков в..

публикувано на 13.08.24 в 13:00

Панаирните дни започват в Оряхово

Днес, 13 август, официално стартират панаирните дни в община Оряхово . Тази година ще се състоят 28-ите празници на Духовите оркестри, посветени на Дико Илиев, а Оряховският панаир се провежда вече за 93-та поредна година. Цялата седмица е изпъстрена със събития в рамките на Панаирните дни , каза Христина Цонева , секретар на Община Оряхово:..

публикувано на 13.08.24 в 12:03

Люлка “Щастливи усмивки” радва жителите на Кула

Дирекция "Социално подпомагане" в Кула и Сдружение „Северозапазване“ внесоха настроение и свежест в сивотата на делника, като монтираха цветна люлка в центъра на града.  Декоративното съоръжение е в непосредствена близост до крепостта „Кастра Мартис“ и желаещите могат да се снимат на него. П ридобивката е по идея на Цецка Митова,..

публикувано на 13.08.24 в 11:25

Започна асфалтиране на улици във врачански квартал

Започна цялостното асфалтиране на "Бистрец" и скоро кварталът край Враца ще бъде напълно преобразен, съобщиха от общинската управа. От вчера стартираха строително-ремонтните дейности по преасфалтирането на уличната мрежа и възстановяване на всички тротоари в квартала. Припомням, че общият брой на улиците в "Бистрец" е 25, като..

публикувано на 13.08.24 в 11:10

"Творческа работилница" от Румъния иска сътрудничество с Белоградчик

Представители на неправителствената организация „Творческа работилница” от румънския град Бъйлещ , водени от Кобзара Йон Крецеану, посетиха Белоградчик . Целта на визитата е сътрудничество в областта на туризма и културата. Представителите на организацията се срещнаха с кмета на Белоградчик Боян Минков, на когото подариха книги от..

публикувано на 13.08.24 в 10:52

Катастрофа затруднява движението по пътя Видин-Брегово

Движението по второкласен път Видин – Брегово в района на Брегово се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 13.08.24 в 09:56