Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасни стоки открити в Монтанско

Комисията за защита на потребителите в Монтана спря от продажба гумички за триене, определени като опасни стоки заради това, че имитират храни. Артикулите са открити в два магазина във Враца.

"Гумичките са във формата на морков, ябълка, бисквитки. Изискахме документи за доказване на произхода на стоките и издадохме заповед за временно спиране на стоките от продажба"- поясни Николет Белчева, директор на Комисията за защита на потребителите в Монтана.

Спрените от реализация гумички за триене са произведени в Китай. Откритите количества в двата търговски обекта са около 200 пакета с различна бройка в тях - от 1-а до 6. Търговците ще бъдат санкционирани по Закона за защита на потребителите и наредбата, която забранява търговията на стоки, имитиращи храни, поради риска от поглъщането им от малки деца. Минималната санкция е 300 лева.

Вносителят на опасните гумички е изтеглил от пазара опасната стока, тя ще бъде унищожена.
По публикацията работи: Любо Андреев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Областният управител на Видин Ани Арутюнян ръководи работната среща за пожарната обстановка в региона.

Спокойна е пожарната ситуация в областта, отчетоха на среща във Видин

Работна среща във връзка с опасността от възникването на пожари на територията на областта се проведе в областната администрация във Видин . Пожарната ситуация е спокойна в сравнение с обстановката в страната, отчетоха представители на отговорните институции.  Небрежност и безотговорност при боравене с огън най-често са причините за възникналите..

публикувано на 05.08.24 в 15:19

Комисия заседава във Враца заради риска от чума по дребните преживни животни

Няма регистрирани случаи на чума по дребните преживни животни на територията на България към момента, това стана ясно на проведеното извънредно заседание на областната епизоотична комисия във Враца , председателствана от заместник областния управител Йордан Димитров. Поводът за извънредната среща на комисията е издадената заповед на..

публикувано на 05.08.24 в 14:59

Враца казва: "Buongiorno!"

Във Враца подготвят италиански изненади за 24 август, похвалиха се от общинската управа. За първи път в историята на града ще се проведе инициативата "Buongiorno Vratsa" , която ще превърне града под Околчица в сцена на италианската музика, филми, кулинария и култура. Заведенията са подготвили нови италиански напитки и ястия специално за този..

публикувано на 05.08.24 в 14:00

Започват засилени проверки за контрол на скоростните режими

През текущата седмица в цялата страна ще се проведе полицейска операция за контрол на скоростните режими , съобщават от Областната дирекция на МВР-Видин. Тя е включена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - Roadpol, аналогични действия са в ход на територията на всички страни - членки на организацията. Точките..

публикувано на 05.08.24 в 11:19
Снимката е илюстративна

Пет пластмасови контейнера за смет изгоряха във Видин

На 5 август, за времето от 1.39 до 2.45 часа, огнеборците са реагирали на четири сигнала за запалени пластмасови контейнери за смет във Видин, съобщават от Областната дирекция на МВР. Причината - небрежност при боравене с открит огън. Пламъците са унищожили пет контейнера – три в кв. „Калето“ и два в кв. „Възраждане“.  В 4.40 часа постъпил сигнал..

публикувано на 05.08.24 в 11:14

Пожарникари гасиха сухи треви и отпадъци край село Арчар

Пожар в близост до видинското село Арчар са гасили служители на пожарната служба. Случаят е от вчера, 4 август, когато в района между населеното място и река Дунав са горели сухи треви и отпадъци. Опасност за населението към момента няма, обясни за Радио ВИДИН главен инспектор Димчо Горанов , началник на Районна служба "Пожарна безопасност и защита..

публикувано на 05.08.24 в 11:02

Мъж влезе в ареста за притежание на оръжия и боеприпаси

Пътни полицаи откриха  оръжия и боеприпаси в лек автомобил във врачанското село Софрониево . Шофьорът е задържан.  Случаят е от вчера, 4 август. Служителите на реда са намерили две пушки и 29 броя боеприпаси  12-и калибър, и един автомат  в спряната за проверка кола . Оръжията и боеприпасите са иззети. Шофьорът на лекия автомобил е задържан за срок..

публикувано на 05.08.24 в 10:39