Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Джеймс Уорлик дари книги и хапна кебапчета във Видин

120 книги, тематично свързани с американска история, политика, изкуство и култура, дари посланикът на САЩ - Джеймс Уорлик на Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин. Той откри американски кът в читалнята и заяви, че с това се надява да положи началото на едно успешно партньорство с община Видин. Кметът на община Видин- Герго Гергов благодари на американския дипломат за жеста с думите: "Оценяваме протегнатата ръка на приятелство и ще я стискаме и в бъдеще".
 
По-рано през деня посланик Джеймс Уорлик посети Комплекса за социални услуги за деца и семейства УНИЦЕФ във Видин.

"Този център е един от най-добрите в страната и може да служи за модел на останалите общини" - заяви дипломатът, а персоналът и обитателите на защитените жилища го посрещнаха с кратка програма.

 
 
 
Американският посланик Джеймс Уорлик направи импровизиран брифинг с журналистите, като ги покани на обяд в гостилницата до железопътната гара. Според него, във Видин се правят най- хубавите кебапчета в България. Посланикът на САЩ бе информиран за Видинския панаир, и за традиционното преплуване на река Дунав, и изяви желание да участва в тези събития.

 
 
 
На среща в Общината, кметът на Видин Герго Гергов запозна американския посланик Джеймс Уорлик с текущото финансово състояние на региона и плановете за развитието му. Дипломатът се срещна и с областния управител Пламен Стефанов, след което разгледа забележителностите на Видин.
Вижте още

Снимката на 11 май 2021 година

Две видински училища отбелязаха патронния си празник в деня на Светите братя Кирил и Методий.  СУ "Цар Симеон Велики" отбелязва  патронния си  празник. Във фоайето се състоя тържествена церемония във връзка с празника. С кратка програма учениците от училището представиха своето училище.  С концерт във видинското училище по изкуствата "Свети Свети..

публикувано на 11.05.21 в 18:05

Юридически книги от 19-ти и началото на 20-ти век в изложба в Монтана

Изложба на юридически книги от 19-ти и началото на 20-ти век под надслов "По силата на закона" бе открита в Съдебната палата в Монтана. Изявата, организирана от Окръжен съд-Монтана и библиотеката при читалище "Постоянство 1856" - Лом, бе посветена на 11 май - Деня на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий. Във фоайето на палатата са..

публикувано на 11.05.21 в 16:15

Възобновяват ваксинацията със "зелен коридор" и в Берковица

Болницата в Берковица вече има "зелен коридор". Там щ е се поставят ваксини "Пфайзер" и "Модерна" до изчерпване на количествата, уточняват от Регионалната здравна инспекция в Монтана.  Кабинетът в берковската болница ще работи от 10 до 12 часа от 11 до 14 май, само срещу предварително записване на телефон: 0878852742. Ето и работното време..

публикувано на 11.05.21 в 16:04

Съдят мъж и жена от Медковец за купуване на гласове

Обвиняеми за купуване на гласове в село Медковец са предадени на съд, съобщават от Прокуратурата. Обвинителният акт е внесен от Териториално отделение - Лом при Районна прокуратура - Монтана. Обвиняемите живеят постоянно в село Медковец, където притежават хранителен магазин. Във връзка с предстоящите избори за народни представители в 45-о Народно..

публикувано на 11.05.21 в 14:58

В Долна Кремена почетоха Светите братя

Днес в мездренското село Долна Кремена почетоха Светите братя Кирил и Методий и деня на библиотекарите. Библиотеката към читалището дари  книга на всеки, желаещ да чете, с мисията да се умножи семейството на четящите. Децата от детската градина посетиха храма, запалиха свещичка за здраве, дариха своя рисунка на Светите братя на църквата. Празникът..

публикувано на 11.05.21 в 14:36
НАП-Видин

Близо 5000 души са декларирали доходите си във Видин

Успешно приключи данъчна кампания за физическите лица, отчитат от офиса на Националната агенция за приходите (НАП) във Видин. 4 910 данъчни декларации от граждани са подадени до 5 май, когато изтече срокът за деклариране на доходи от физическите лица. Над 81 % от декларациите за доходите на физическите лица са подадени по интернет с..

публикувано на 11.05.21 в 14:17

Откриха паметна плоча на Максим Младенов в Ново село

Паметна плоча на проф.д-р Максим Младенов бе открита днес, 11 май, в Ново село.  Тя бе вградена в паметника на народните просвещенци, намиращ се до читалището. На тържеството присъства сестрата на Максим Младенов - Лиляна Славчева,  братовчеди, племенници и ученици на професора. Двете му дъщери, които са продължили неговия житейски път на учен..

публикувано на 11.05.21 в 13:33