Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха мъж за отвличане на 15- годишно момиче от Белоградчик

Полицаите от Белоградчик са задържали 40- годишен мъж от града за отвличане на 15- годишно момиче, в хода на работата по случая установяват, че същия е изнасилил друго момиче, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 15 февруари около 01.30 часа в РУП- Белоградчик е получено съобщение от 35- годишен жител на града, че неизвестно лице отвлякло 15- годишната му дъщеря и е поискало откуп за нея. След издирване, полицаите са задържали криминално проявен 40- годишен мъж от гр. Белоградчик, с инициали М.Д., непосредствено след предаване на откупа. На мястото на задържането от мъжа изпаднали 7 банкноти по 50 лева, нож и шапка. При личния обиск на задържания е намерен мобилния телефон на момичето. В хода на разследването по случая е установено, че отвличането на непълнолетната на излизане от дискотека в града, било съпроводено с използването на нож, отнет бил мобилния й телефон и е поискан откуп от 2000 лева. М.Д. е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. В РУП- Белоградчик е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.142, ал.2, т.1, 3 и 7 от НК.

В хода на работата по случая е установено, че М.Д. е извършител на още едно престъпление- изнасилване на непълнолетно момиче. На 11 февруари в 18.30 часа в РУП- Белоградчик е заведена преписка по сигнал от 36- годишна жителка на с. Долни Лом, общ. Чупрене за това, че около 03.30 часа на същата дата 15- годишната й дъщеря била изнасилена от неизвестно лице. На 15 февруари е установено, че извършител е 40- годишния М.Д.

Районният съд в Белоградчик е постановил мярка за неотклонение "задържане под стража" на 40- годишния мъж. Той е приведен в следствения арест в Видин. По случая в РУП- Белоградчик е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.152, ал.2, т.1.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В мездренско село откриха детски кът

В мездренското село Крета откриха първият по рода си детски кът, създаден в кметство на територията на община Мездра. Домакините от кметството са убедени, че това място ще бъде дом за усмивки, учене и приключения за децата всеки ден. Детският кът построен изцяло със средства от дарители и със съдействието на Община Мездра. Нека всеки ден този..

публикувано на 12.05.24 в 12:00

Ремонтират отсечката между Крета и Ребърково

Започна ремонтът на отсечката между мездренските села Крета и Ребърково, съобщиха от общинската управа. Рехабилитацията на трасето ще продължи няколко дни. От фирмата-изпълнител приканиха шофьорите да не преминават по този път, за да не се пречат на работата. Земният път, който не е в списъка с пътищата в България, се използва за основен обход от леки..

публикувано на 12.05.24 в 10:30

Клисурският манастир "Св. Св. Кирил и Методий" отбеляза храмовия си празник

С голямо тържество Клисурския манастир „Св. Св. Кирил и Методий" отбеляза храмовия си празник. Във вчерашния ден бе открит официално храма след реставрация на иконите в него. Година и половина продължи реставрация на храма на Клисурския манастир с половин милион лева европейски средства. Това стана 87 години след изографисването му. Видинският..

публикувано на 12.05.24 в 08:59

Музикален спектакъл ще гостува във Враца

Музикалният спектакъл "Време за мечти" гостува във Враца, съобщиха от общинската управа.  Той разказва историята на Алис и Катрин, най-добри приятелки от училище и събира на сцената Гергана и Нелиан - най-добри приятелки от студентските години в Музикалната академия.  В спектакъла ще прозвучат популярни български естрадни песни, арии от световно..

публикувано на 11.05.24 в 15:00
Национален конкурс на Синдикат на българските учители -

Отличиха трима педагози от Враца

Трима преподаватели от Враца получиха високи отличия в 27-ия национален конкурс на Синдикат на българските учители - "Учител на годината" 2024 година.   Педагогът от спортно училище "Св. Климент Охридски" - Юлиян Георгиев получи приза "Учител на годината" в категория "Изкуства и спорт".  Специалната награда на председателя на Съюза на българските..

публикувано на 11.05.24 в 14:40

В Неговановци организират приказен карнавал

Приказен карнавал организира днес читалището във видинското село Неговановци. За всички деца са предвидени лакомства и атрактивни награди, каза секретарят на народно читалище "Светлина" Мариана Димитрова: "Много дечица ще бъдат облечени не само като приказни герои, а и като анимационни. Знае се, че на 11 май честваме ден за почит към Светите..

публикувано на 11.05.24 в 12:00

Професионален празник отбелязват библиотекарите

Библиотекарите отбелязват своя професионален празник.   Професията съществува от древността и ако в миналото е била упражнявана основно от мъже, днес все повече жени откриват призванието си в нея. Лидия Векова , е библиотекар в отдел "Заемна за възрастни" на Видинската регионална библиотека от 12 години:  "На мен лично ми дава много социални..

публикувано на 11.05.24 в 09:30