Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изготвят ПУП на Враца

 

Общинската управа на Враца подписа нов проект за изготвянето на интегриран план за градско възстановяване и развитие. Целта е постигане на устойчиво развитие чрез разработването на план на града за периода 2014-2020 година.

Интегрираният план ще се разработва на няколко етапа. Най-напред ще се направи анализ на съществуващото положение на целия град. Ще се идентифицират силните и слабите страни на града и ще се изгради визия за развитие на Враца до 2020 г, в посока на трайното подобрение на икономическия, физическия, социален и екологичен статус на градските зони и на града като цяло. След това ще се определят три зони за въздействие. В следващите етапи ще се разработи методика за управление и реализацията на плана, ще се изготвят подробни устройствени планове и подробни задания за възлагане на инвестиционно проектиране.

Целият процес на изработване и одобряване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Враца ще протече при широко обществено участие, с редица форуми на живо и по интернет.

По публикацията работи: Жоло Александров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Екипи на пожарната и доброволци се борят с огъня в с. Гюргич

Във видинското село Гюргич пламна отново огънят, който вчера достигна на метри от от къщите, но беше потушен късно снощи. Не са пострадали хора. Вече няма заплаха за сградите, но  но пламъците са обхванали борова гора край селото. На място са 6 екипа на пожарната, водоноски и земеделска техника. За потушаването на огъня помагат и доброволци,..

публикувано на 24.08.24 в 17:55

Изграждат физкултурен салон в началното училище в Белоградчик

Началното училище в Белоградчик ще има физкултурен салон. От построяването си до днес, не е разполагало с такъв. За спортните занимания е използвано малко, тясно помещение в приземен етаж на сградата, съобщават от общинската администрация.  Още в първия учебен ден учениците от училище "Васил Левски" ще бъдат посрещнати с ново, просторно и..

публикувано на 24.08.24 в 15:15

Започна тазгодишното издание на Видинския панаир

Започна панаирът във Видин, който е с над 130-годишна история. Участват повече от 60 изложители от България и Сърбия. За първи път Видин е домакин на изложението „Българско е!“, като щандовете със занаятчийски стоки са разположени край алеята, водеща към входа на панаира.  Работното време на панаира е от 10.00 до 2.00 часа. Използването на..

публикувано на 24.08.24 в 13:00
МБАЛ

Обявиха конкурс за ръководство на болницата във Видин

Министерството на здравеопазването обяви конкурс за ново ръководство на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Петка“ във Видин. Причината е изтичане на мандата на сегашното. Заповедта за откриване на конкурс за избор на членове на Съвета на директорите е обявена на сайта на министерството. Документи за участие се подават до 24 септември...

публикувано на 24.08.24 в 09:15

15 са вакантните длъжности във военното формирование във Враца

Търсят се кадрови военни, като минималното месечно възнаграждение за длъжността е почти 2 300 лева. Със заповед на командира на Сухопътните войски, са обявени 290 войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища, във военни формированияот Сухопътните войски. За военно формирование 54990, което се..

публикувано на 24.08.24 в 08:33

Враца казва: "Buongiorno!"

Във Враца подготвят италиански изненади за 24 август, похвалиха се от общинската управа. За първи път в историята на града ще се проведе инициативата "Buongiorno Vratsa" , която ще превърне града под Околчица в сцена на италианската музика, филми, кулинария и култура. Заведенията са подготвили нови италиански напитки и ястия специално за този..

обновено на 24.08.24 в 07:50

Снимката на 23 август 2024 година

Врачанското село Ослен Криводол е домакин на фестивала  "Ослен Фест - селски Ренесанс" . Форумът започна вчера, 22 август, и ще продължи до 25 август. Организаторите предвиждат редица дейности и събития в рамките на фестивала, насочен към съживяване на българското село.  Конфедерацията на независимите синдикати в България настоява всяка година..

публикувано на 23.08.24 в 18:05