Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новородено почина във Видин заради непотърсена медицинска помощ

Във видинската полиция е получен сигнал за труп на бебе в апартамент в комплекс ”Съединение”. На мястото незабавно са изпратени полицейски служители, които извършили оглед. В спалното помещение на жилището е открит труп на новородено. 37-годишната Т.Т., обитателка на апартамента, разказала пред разследващите, че била бременна, но не споделяла с никого и не е търсила медицинска помощ. Около 05.00 часа на 10 август родила в леглото мъртво бебе. От извършената аутопсия е установено, че бебето било живородено, а смъртта му е настъпила в резултат на неоказана навременна медицинска помощ. В хода на образуваното по случая досъдебно производство за престъпление по чл.120 от НК е назначена съдебно-психиатрична и психологическа експертиза за установяване вменяемостта на 37-годишната жена. Работата по случая продължава.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

12-токласниците от Монтана избират матурата по английски

Само един дванадесетокласник от област Монтана ще се яви на матура по химия и опазване на околната среда. Най-много са желаещите за английски език. По физика за втора поредна година няма кандидати. 805 зрелостници са подали документи да се явят на матура по български език и литература в област Монтана. Спрямо миналата година броят им се запазва...

публикувано на 14.05.24 в 16:29

Мъж отвлече 19-годишно момиче във врачанско село

34 -годишен жител на Търнак е привлечен като обвиняем за отвличане, причиняване на средна телесна повреда и противозаконно лишаване от свобода на млада жена в Бяла Слатина, съобщават от прокуратурата.  Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.  Действията по разследване на образуваното досъдебно производство се водят под..

публикувано на 14.05.24 в 15:56
Победителите в в областното състезание на Младежките противопожарни отряди- „Млад огнеборец”

Учениците от СУ "Петко Рачов Славейков" с първо място в състезанието "Млад огнеборец"

Отборът на средно училище "Петко Рачов Славейков" във Видин спечели първо място в областното състезание на Младежките противопожарни отряди- „Млад огнеборец”.   Надпреварата се проведе на стадион "Георги Бенковски". В нея взеха участие 8 отбора от общините Видин, Кула и Белоградчик.  Директорът на Пожарната във Видин комисар Стилиян Пешев..

публикувано на 14.05.24 в 15:07

Ръст на заболелите от варицела в Монтанско

За 39 болни от варицела информират от Регионалната здравна инспекция в Монтана за миналата седмица.  Спрямо предходната се забелязва ръст със 17 случая.  Със скарлатина са двама.  Двама са регистрираните болни от коклюш миналата седмица. Това са 10 годишни момчетата близнаци. Двама са били с това заболяване и седмица по-рано.  От хигиенната инспекция..

публикувано на 14.05.24 в 14:02

"Бюро по труда" организира информационна шатра във Видин

Информационно събитие, насрочено за утрешния 15 май, организира местната дирекция "Бюро по труда" във Видин. Поводът е 34-тата годишнина от създаването на "Агенцията по заетостта". На площад "Бдинци" от 10 часа ще бъде обособена шатра пред входа на дирекцията.  Всички граждани и търсещи работа лица ще бъдат информирани за стартиране на..

публикувано на 14.05.24 в 11:47

Заловиха пиян шофьор в Дреновец

За срок до 24 часа е задържан 39-годишен от Дреновец, а причината - шофиране след употреба на алкохол, съобщават органите на реда във Видин. При проверка на лекия автобомил, който е с видинска регистрация, малко преди полунощ на 14 май, е установено, че водачът е с 1.84 промила. Мъжът дал и кръвна проба за изследване във ФСМП-Белоградчик.  По..

публикувано на 14.05.24 в 10:18

Започва втората седмица на Празниците на културата "Мездра - май"

След двудневен отдих, на 15 май 2024 г. (сряда) започват събитията от втората седмица на 50-ите Празници на културата „Мездра май”. В 11:00 часа ще започне Концерт по случай 75-годишнината на Професионална гимназия „Алеко Константинов“ - град Мездра в Дом на железничаря.  На 16 май 2024 г. (четвъртък ) от 16:30 часа предстои Откриване на съвместна..

публикувано на 14.05.24 в 08:27