Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Гледaт делото за прегазеното дете в Арчар

Състав на Видинския окръжен съд под председателството на Илия Илиев ще гледа делото за смъртта на 7-годишната Мая Кирилова Любенова от село Арчар. На 13 септември 2011 г, два дни преди детето да тръгне на училище, 26-годишният шофьор Даниел Иванов от Монтана го блъска с микробуса си.

"Обвинението е за престъпление по чл.343, ал.1в от Наказателния кодекс, във връзка с чл.342, ал.1 от НК, във връзка с чл.5, ал 1 и 2, във връзка с чл.20, ал.1 и 2 и във връзка с чл.116 и 117 от Закона за движение по пътищата" - поясни за РАДИО ВИДИН съдия Илия Илиев. По този текст от закона е предвидено лишаване от свобода от 3 месеца до 6 години.

Окръжната прокуратура на Видин обвинява подсъдимия, че е проявил непредпазливост към пешеходци и не е намалил скоростта при преминаване през населеното място, не е съобразил шофирането си на място с ограничена видимост и така е причинил смъртта на Мая. Делото е насрочено за 9 часа.

Вижте още

Над 30 души се включиха в пролетното почистване на Моравица

Повече от 30 души се отзоваха на поканата на кмета и се включиха в пролетното почистване на мездренското село Моравица. Призивът бе отправен чрез социалните мрежи. Хората използваха собствени инструменти, а гориво за машините, торби за смет и ръкавици, бяха подсигурени от кметството, каза кметът Росен Ценов: "Отдавна искаме да го направим,..

публикувано на 17.02.20 в 16:50

Съдът във Враца отхвърли искове за предсрочно освобождаване на затворници

Врачанският окръжен съд остави без уважение молбите за условно предсрочно освобождаване на двама души, осъдени за тежки умишлени престъпления. И по двата казуса от прокуратурата са изразили отрицателно становище, което е било уважено от магистратите.  Единият затворник изтърпява наказание, наложено за 3 престъпления – влизане през нощта в чуждо..

публикувано на 17.02.20 в 16:34

Задържаха 15 незаконни мигранти на Дунав мост 2

Задържаха 15 мъже, укрити в тайник в хладилен камион, на ГКПП Дунав мост - Видин, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция". Камионът  пристигнал за излизане от България с шофьори двама гръцки гражданин. Автомобилът пътувал празен от Гърция за Унгария. При извършената физическа проверка граничният полицай установил, че  предната стена на..

публикувано на 17.02.20 в 16:15

Възстановяват Дружеството на архитектите във Видин

Лекция, посветена на испанския архитект Антони Гауди ще представи във Видин архитект доцент Станчо Веков. "Архитектура без граници - Гауди в Матаро" е заглавието на лекцията, а поводът е възстановяването на Дружеството  на архитектите в област Видин, обясни за Радио Видин доц Веков:  "Моята идея беше да изнеса тази лекция пред колегите и всички,..

публикувано на 17.02.20 в 15:59

Монтана помага на побратимен китайски град

Монтана изпраща санитарни принадлежности за Китай. Пратката е предвидена за побратимения на общината град Ин Чуан , съобщи кметът Златко Живков: "Получихме писмо от Ин Чуан ако имаме възможност да подкрепим с каквото можем тежката ситуация, в която се намират китайците в момента, в това число и нашите партньори в Ин Чуан и ние сме предприели..

публикувано на 17.02.20 в 15:20

Информационна среща за директните плащания и мерките по ПРСР във Видин

Среща за новостите, свързани с директните плащания и приемите по предстоящи мерки от Програмата за развитие на селските райони се проведе във Видин.  Форумът е част от национална информационна кампания на м инистерството на земеделието, храните и горите.  В него участват земеделски производители от областта, представители на местната власт и експерти..

публикувано на 17.02.20 в 14:42

Камерите на тол системата вече работят

Шофьорите, които пътуват по републиканската пътна мрежа без валидна електронна винетка вече ще бъдат санкционирани и чрез камерите на тол системата. От днес нарушителите ще бъдат снимани и автоматично ще влизат в базата с данни. Ако в същия ден бъдат спрени на пътя от мобилните екипи на тол контрола, ще имат възможност да платят по-ниска санкция..

публикувано на 17.02.20 в 12:56