Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин очаква отговор от Министерството на здравеопазването за състоянието на видинската болница

Извънредно общо събрание на акционерите се проведе във видинската Многопрофилна болница за активно лечение "Света Петка". Община Видин е собственик на 10% от капитала на лечебното заведение, заради това на последното си заседание Общинският съвет определи свой представител, който да участва в събранието- общинският съветник Момчил Станков. Той бе задължен от местния парламент да зададе три въпроса, касаещи качеството на медицинското обслужване, заради зачестилите оплаквания. Пред РАДИО ВИДИН Момчил Станков заяви:

"Събранието премина по предварително обявен дневен ред, който предвиждаше промяна в състава на съвета на директорите. Поради липса на предложение от страна на Министерството на здравеопазването, което е основният акционер с 82% от дяловете на Акционерното дружество, не бе направена промяна в Съвета на директорите. Той се запази същият, както и досега: Росица Илиева Спасова, д-р Димитър Филипов Димитров и д-р Цветан Иванов Василев. Аз бях задължен с решение на Общински съвет-Видин да задам три актуални въпроса: 1.Кое наложи ликвидацията на Урологичното отделение в град Видин и липсата на щатни уролози във Видинската болница отразява ли се на качеството на лечението в болницата? 2.Кое наложи закриването на отделение Инфекциозни болести? и 3.Защо не работи неонатологичното отделение към АГО? Аз задох съвсем конкретно тези въпроси на представителя на Министерството на здравеопазването и на изпълнителния директор д-р Цветан Василев. Отговор обаче не получих. Министерският служител обясни, че въпросите не са били включени в предварителния дневен ред, което беше невъзможно, защото Община Видин получи покана за извънредното събрание, след като вече беше обявен Дневният ред. Изпълнителният директор на болницата д-р Цветан Василев пое ангажимента, след като се запознае в детайли с поставените въпроси, в разумен срок да даде отговор. Община Видин обаче не търсеше отговор от него. Всички нас - жителите на Видин, ни интересува какъв ще е отговорът на Министерството на здравеопазването", каза Момчил Станков.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Шофьор получи наказание за опит за трафик на хора през Дунав мост 2

С условно наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ и глоба от 3 000 лева приключи дело на Района прокуратура - Видин срещу шофьор на товарен автомобил за опит за трафик на хора през границата. На 30 януари той е опитал да изведе  13 сирийци  от страната през граничния пункт при Дунав мост 2 , съобщиха от Апелативната прокуратура в..

публикувано на 16.04.24 в 15:03
Снимката е илюстративна

Първи за годината случай на коклюш е регистриран в Монтана

Регистрираха първи случай на коклюш за годината в област Монтана . Заболяването при детето е преминало леко. То е регистрирано при 6-годишно дете от детска градина в Монтана. Случаят е първи за годината. Взети са всички противоепидемични мерки, съобщи Елена Тодорова, старши инспектор в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града. "Детето е с..

публикувано на 16.04.24 в 14:55

Видински ученици показаха знания за Търновската конституция

В урок по история за Търновската конституция , проведен под формата на състезание, се включиха десетокласници от Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" - Видин . Те показаха познанията си за процеса на приемане на първата българска конституция и за учредителите.  Задоволство от представянето на учениците изрази преподавателят по история..

публикувано на 16.04.24 в 14:08

Готова е програмата за великденските празници в Монтана

Монтана ще посрещне Великден с песните на дуета Соня Чакърова и Димитър Аргиров , съобщават от Общината. Заедно с тях на откритата сцената на пл. „ Жеравица “ ще бъде и Фолклорен ансамбъл „ Ситница “. Празничният концерт ще започне на 5 май в 10:30 ч. Великденската програма на общината включва още 4 концерта, посветени на най-големия..

публикувано на 16.04.24 в 14:00

Художничка гостува със самостоятелна изложба живопис в Мездра

По покана на Градската художествена галерия родената в гр. Мездра художничка Ивелина Ивова подреди в Община Мездра самостоятелна изложба живопис „Загадъчни пространства“ , съобщават от местната управа. Вернисажа уважиха ценители на изобразителното изкуство, близки и приятели на авторката, която е завършила „Архитектура“ в Университета по..

публикувано на 16.04.24 в 13:00

Над 100 автори участват в Осмия читалищен конкурс „Георги Тодоров“

Над 100 автори от цялата страна подадоха непубликувани свои творби в Осмия читалищен конкурс „Георги Тодоров“ , организиран от Народно читалище „Просвета 1925“ - гр. Мездра , съобщават от Общината. Конкурсът се провежда от 2016 г. насам* в памет на Георги Тодоров (1928-2001 г.)** - дългогодишен учител по български език и литература в община Мездра,..

публикувано на 16.04.24 в 11:23

Беседа "Агрокултурни полезни и практични съвети" ще се състои във Видин

Беседа за практики в овощарството  ще се проведе в сряда в читалище "Цвят" във Видин . Секретарят на читалището Любомир Илиев обясни: "Ще организираме беседа с агрокултурни съвети, практични, полезни, които са за резитба и калемене". Темата е актуална през цялата година, каза Любомир Илиев.  "Оформянето и подрязването на дървета и..

публикувано на 16.04.24 в 10:07