Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмъкнаха от възрастна жена 3000 лева за "операция" на дъщеря й

83-годишна жена от Оряхово е измамена с 3 000 лв., информират от Областната дирекция на МВР- Враца. Парите са отмъкнати от жената по познатата схема с обаждане по домашния телефон.

Около 22.00 ч., неизвестни лица се обаждат на домашния телефон на 83-годишна жена и й съобщават, че дъщеря й се намира в болницата на гр. Оряхово, където е настанена със счупен крак, а за операция са нужни 3 000 лв. По-късно в къщата на жената дошъл непознат мъж, който взел 3 000 лв. Малко по-късно жената разбрала, че е измамена и е сигнализирала на тел.112. Описание на извършителя: мъж на възраст около 30г., висок около 160 см., лице овално, пълно, облечен с тъмно яке.

Полицаите от Враца са разкрили извършителите на кражба от частен имот в село Девене. След издирвателни действия е установено, че Й.Д./18г./ и И.Д./15г./ от същото село, са откраднали от къща 12 кухненски стола, 2 дървени маси, 3 легла, ел. готварска печка, 2 печки на дърва и хладилник. Разкрита е и кражба на електрожен и 200 м. ел. проводник от къща в с. Паволче. Кражбата е извършена от криминално проявения Б.И./20г./ от същото село.

При обход на завод "Изгев" АД, в промишлената зона на гр. Оряхово, полицейски патрул е открил в помещението на пазача 7 туби с вместимост от 20 л. и туба с вместимост 30л., пълни с течност наподобяваща трансформаторно масло. При последвалия оглед е установено, че трансформаторното масло е предмет на кражба от трансформатор в района на завода. Работата по случая продължава. Образувано е дознание.

В село Хайредин полицейски патрул е задържал двама души- Н.Р./24г./ от с. Бутан и М.К./52г./ от гр. Козлодуй, докато източвали кондензат. Образувано е дознание.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
враца път коли кръстовище трафик

Шест рискови участъка по пътищата в област Враца

Шест пътни участъци в област Враца са определени от МВР като рискови заради концентрацията на ПТП на тях. Анализът е изготвен от КАТ на база на станали катастрофи от началото на годината. Най-коварно е кръстовището между обходния път на Враца и пътя за Криводол, на което за 9 месеца са станали 5 сблъсъка, при които са били ранени петима души. Вторият..

публикувано на 19.10.24 в 13:30

Мездренчани се обединяват в чест на народните будители

Поредно интересно предизвикателство предлагат на съгражданите си младежите от групата на БУМ (Будни, Устремени, Мездренчани). Те канят малки и големи да почетат Деня на народните будители и да си припомнят важни моменти от нашата история с една забавна викторина и игри на 1-ви ноември от 18.30 ч. в кафе "Роял". "Доведете приятели и прегледайте..

публикувано на 19.10.24 в 13:00

Потушен е пожара на Ком

Пожарът в Стара планина над Берковица е изгасен. До късно снощи огнеборци и горски служители са се борели с пламъците. Над 30 декара със сухи треви и ниски храсти са изгорели при пожара вчера в района на връх „Ком". Три екип на пожарната служба и служители на горското в Берковица са гасили до късно снощи. Пожарът се е разпрострял от към района на..

публикувано на 19.10.24 в 11:03

Поход на родолюбието подготвят във Враца

Във Враца подготвят поход на родолюбието , а идеята е на местната управа. Тя беше представена от кмета Калин Каменов. Градоначалникът уточни, че участниците в похода ще носят факли, а събитието ще е след стъмване. По думите му учебните заведения от града под Околчица могат да се включат в събитието, което е посветено на 1 ноември, когато отбелязваме..

публикувано на 19.10.24 в 10:00

Започва "Октобърфест" във Враца

Във Враца днес и утре се организира фестивал на немските традиции под надслов "Октобърфест" .   "Празник на немската култура, традиции и кулинария, разбира се. Идеята е да предизвикаме интереса във врачани към немското производство и към немските инвеститори, имайки предвид, че във Враца имаме немски инвеститори. Поне десет заведения ще предлагат..

публикувано на 19.10.24 в 09:00
На 19 октомври почитаме Св.Йоан Рилски Чудотворец

Почитаме паметта на свети Йоан Рилски

На 19 октомври почитаме паметта на свети Йоан Рилски , който е считан за най-великия български светец, небесен закрилник на целия български народ. И до днес светецът със смирението си е пример за всички нас, каза свещеник Илия Симеонов : "Свети Йоан Рилски е най-прославения български светец. Той е закрилник на целия български народ. Родил..

публикувано на 19.10.24 в 08:00

Снимката на 18 октомври 2024 година

" Видин- зелен европейски град " организираха днес във видинската ППМГ "Екзарх Антим I". Инициативата е посветена на духовния празник на крайдунавския град - Димитровден. В урока се включиха и ученици от IX в клас на гимназията с мащабна инициатива „Да опазим птиците в град Видин“. Те поставиха  къщички и хранилки за птици на парковите дървета в..

публикувано на 18.10.24 в 18:05