Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работим по-малко след празници

40 процента от хората, които се връщат на работа след дълги празнични дни, са с намалена трудоспособност, сочи статистиката.

"По време на празниците се зареждаме с много положителни емоции и връщането в ежедневния ритъм се оказва много труден за всички нас", обясни в "Цветовете на деня" по РАДИО ВИДИН психологът Силвия Славчева. За да се адаптираме отново към деловото ежедневие, трябва да редуваме задълженията си с приятни мигове, в които да си отпочиваме, каза още психологът.

"Не само спомените за приятните празнични дни забавят адаптацията на работното място, трудно се справят и самотните хора", допълва Славчева.
По публикацията работи: Пенка Милушева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Читалня на открито" за най-малките ще се проведе днес във Враца

Приключва инициативата "Читалня на открито" към библиотеката на при Народно читалище "Развитие 1869" във Враца. Тя е част от програмата "Книжно лято" на библиотеката и е организирана съвместно с Етнографско-възрожденски комплекс "Никола Войводов", информира Борислава Иванчева , завеждащ библиотеката към читалището: "Наши гости отново ще бъдат..

обновено на 09.08.24 в 08:41

Допълнителни знаци за забранено паркиране поставят във Враца

Община Враца започна поставянето на допълнителни знаци, забраняващи престоя и паркирането на превозни средства, поради множество сигнали за неправилно паркирани автомобили, които създават предпоставки за произшествия и пречат на преминаването на пешеходци , съобщиха от градската управа. Към знаците е добавена и допълнителна табела, напомняща на..

публикувано на 09.08.24 в 07:35

Снимката на 8 август 2024 година

Реконструкцията на основния довеждащ водопровод на Видин от помпена станция "Сланотрън" скоро ще приключи.  Това е един от най-важните инфраструктурни проекти във водоснабдяването в област Видин за последните 40 години. Над 10 институции обсъдиха как да се облекчи тежкотоварния трафик в страната. Инициативата е на министъра на транспорта и..

публикувано на 08.08.24 в 18:05

Пострадали от пожар в Монтана получиха дарение

Кмет, общински съветници и представител на неправителствена организация в Монтана дариха средства на пострадали от пожар . Огънят унищожи част от покрива на жилищен блок в квартал „Изгрев“. Общо 2400 лева лични средства дариха на живущите в квартал „Изгрев“, блок № 6, вход „А“ в Монтана. През миналия месец огънят унищожи част от..

публикувано на 08.08.24 в 16:41

Родиха се първите две бебета по инвитро програмата на Община Мездра

Родиха се първите две бебета , заченати инвитро с финансовата подкрепа на Община Мездра по Програмата за отпускане на финансова помощ за лечение на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми. Финансовата помощ, отпусната на родителите на новородените близнаци, е в размер на 3 500 лв., съобщиха от Дирекция „Социални..

публикувано на 08.08.24 в 15:45

Ремонт ще прекъсне временно тока в населени места в област Видин

На 12 август за периода от 07:00 ч. до 11:00 ч. ще бъде преустановено електрозахранването заради ремонт в населени места на територията на община Белоградчик - град Белоградчик, селата Боровица, Граничак, Дъбравка, Извос, Крачимир, Праужда, Пролазница, Салаш, Пешина махала, Куцарова махала, Стакевци и Чифлик, както и в махала Фалковец на село Яньовец..

публикувано на 08.08.24 в 14:48

Комисия заседава във Видин заради риска от чума по дребните преживни животни

Дезинфекция за автомобили е въведена на трите гранични пункта в област Видин , стана ясно по време на заседание на Областната епизоотична комисия за обсъждане на мерки срещу разпространението на чума по дребните преживни животни . Всички ветеринарни структури са приведени в готовност за реакция. Директорът на Областната ветеринарна служба д-р Адриян..

публикувано на 08.08.24 в 14:35