Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поругаха гроб в монтанското село Д-р Йосифово

За поругаване на гроб в село Д-р Йосифово се съобщава в бюлетина на ОД на МВР в Монтана. Неизвестен извършител през ръчно изкопан страничен отвор прониква в гроба на покойна жена от с. Д-р Йосифово, и извършва кражба на златни накити и парична сума във банкноти с различен номинал. По случая е образувано досъдебно производство и продължава работа РУП Монтана.

За кражба от помпена станция до Лом съобщават от полицията. В с. Станево, общ. Лом, неизвестен извършител с техническо средство срязал катинар на входна врата на помпена станция "Стационарна", собственост на "Напоителни системи" клон Мизия. След като демонтирал ротор на ел. двигател, срязал и отнел медни шини от статора с маса 150 кг.

Друга кражба е извършена от стопански двор в Лом. От складово помещение са откраднати 75 литра дизелово гориво, 50 литра двигателно масло, 50 метра трижилен монофазен кабел. Извършителите са двама- непълнолетен, и друг, 30- годишен, и двамата от Лом. Намерени и иззети са веществени доказателства.

Кражба е извършена и от с. Долни Цибър, общ. Вълчедръм, от сградата на читалище "Н.Й.Вапцаров". Отнети са компютърна конфигурация и уебкамера.

В ломския квартал "Момин брод" в база за зърнени храни неизвестен демонтирал и отнел 55 метални платна от оградата на базата, и оградна мрежа, собственост на фирма от Севлиево. Образувано е досъдебно производство.

На територията на РУП Лом е проведена местна специализирана полицейска операция "Превенция". Извършени са проверки на 4 сборища по направление "наркотици", 10 питейни и увеселителни заведения и 4 компютърни клубове и зали за хазарт. Констатирани са четири нарушения във връзка с установения вечерен час и присъствие на непълнолетни лица под 18 г. без придружител в питейни и увеселителни заведения. Съставени 4 акта по Закона за закрила на детето и 4 акта по Закона за българските лични документи.

На второкласния път път в района на с. Вирове, 54-годишен от с. Габровница реализира пътно- транспортно произшествие при управление на товарен автомобил. При извършената проверка с техническо средство дрегер е отчетена концентрация на алкохол от 2,16 промила в издишания въздух. На водача е съставен е акт по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е в РУП Монтана за 24 часа.

По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар в пресечена местност над Вършец

Пожар горя над Вършец. Огънят се бе разпрострял над квартал "Изток" в труднодостъпна местност.  Няма опасност за населението.  Четири екипа на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Монтана и служители на горското стопанство в Берковица участваха вчера в гасенето на пожара. Горели са сухи треви и храсти. Тъй като теренът е..

публикувано на 12.08.24 в 07:28

Куче от Монтана с първа награда на киноложка изложба

Куче от Монтана спечели първа награда на провелата се днес в град Вършец киноложка изложба за Българско овчарско куче. Изложбата беше по инициатива на Община Вършец и Българския републикански съюз, информира Аврам Петков , председател на съюза: "Участваха седем клуба с между 70-80 кучета в 3 класа: бебе / 1- 6 месеца/, подрастващи / 7-10 месеца/..

публикувано на 11.08.24 в 17:09

Симулация на шофиране след употреба на алкохол организират в Монтана

Лекция и симулация за безопасно шофиране и отговорно поведение на пътя ще се проведе утре,12-ти август в Монтана. Инициативата е по повод Международния ден на младежта и е организирана от местния Младежки център, информира Мирослава Заркова , младежки работник: "Това е полезно за младежи. От 9 до 10 часа ще има лекция. Обучителите са от..

публикувано на 11.08.24 в 15:30

С настолни игри за деца приключва "Книжно лято" във Враца

Приключва инициативата "Книжно лято" в библиотеката при Народно читалище "Развитие 1869" във Враца. Над 30 деца от 6 до 12-годишна възраст се включиха тази година в инициативата, информира Борислава Иванчева , завеждащ библиотеката към читалището: " Ще закрием програмата книжно лято с любимите креативни и забавни настолни игри на децата...

публикувано на 11.08.24 в 15:21

Събират дарения за храма в Белоградчик

Тече кампания по набиране на средства за "Свети великомъченик Георги Победоносец” в град Белоградчик, информира отец Рафаил, Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия: "В момента сме подели инициатива за зографисването на храма, като всъщност инициативата започна още преди 2-3 години, защото трудно се намират хора, които да..

публикувано на 11.08.24 в 14:31

Безплатни ехографски прегледи за рак на гърдата правят в Монтана.

От 13 до 15 август в сградата на Младежкия дом в град Монтана ще се проведат безплатни ехографски прегледи за рак на гърдата. Изследванията  за рак на гърдата могат да си направят жени на възраст от 20 до 70 години, които нямат диагноза рак на гърдата и да не са бременна. Прегледите са за жени от Монтана и областта и се правят със съдействието на..

публикувано на 11.08.24 в 13:35

Пияна шофьорка самокатастрофира край Бяла Слатина

Две жени пострадаха при катастрофа край Бяла Слатина, съобщиха от Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи във Враца. Инцидентът е станал на пътя между Бяла Слатина и Търнак. Заради движение с несъобразена скорост е самокатастрофирал мощен лек автомобил.  При катастрофата са пострадали водачката на колата и спътничката й, които са..

публикувано на 11.08.24 в 12:40