Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват влагания материал по проекта за водния цикъл на Враца

По нареждане на Инженера по проекта за водния цикъл на Враца са взети контролни проби от влагания инертен материал в изкопите по водния цикъл. Това съобщават от местната администрация в града под Околчица. Резултатите от изследването в сертифицирана лаборатория в София все още не са готови, допълват от Общината.

Екип от Звеното за изпълнение на проекта за водния цикъл на Враца, заедно с директора на звеното инж. Марияна Рашева и Инженера по проекта- Жоао Перейра направи среща с инж. Валери Илиев- изпълнителнителен директор "Екоинмат" АД - София. Дружеството е производител на инертните материали, които се използват за засипване на изкопите на канализационната мрежа на Етап 1 от проекта за водния цикъл. "Екоинмат" АД- София е със сертифицирана производствена база на гара "Елисейна". В базата фирмата преработва, сортира и контролира радиоактивността, химическия състав на преработваните стерилни скални маси, които се влагат при засипването на изкопите по проекта за водния цикъл. На срещата изпълнителният директор на дружеството отново представи сертификатите за произвежданата от него и реализирана продукция - нестандартна баластра и пясък, протоколи за химическия им състав и извадка от дневника за дозиметричен контрол, допълват от Общината. Всички влагани инертни материали по проекта предварително са одобрени и разрешени за използване от Инженера на проекта и имат необходимия сертификат за качество. Същите материали се използват на обектите на "Своге Сушард", "Дунав мост 2" и новостроящите се ВЕЦ-ове по река Искър. Независимо от това, по нареждане на Инженера, на 27 февруари, са били взети контролни проби от влаганите материали, обясниха от местната управа.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Общинският съвет в Кула ще заседава днес

Общинският съвет в Кула ще заседава днес от 16:00 часа в салона на Община Кула. Дневният ред на съветниците включва 7 точки. Съветниците ще разгледат предложение от д-р Димитър Цанков, председател на Общински съвет - Кула, за предоставяне на имотите – полски пътища, включени в заповеди на Директора на ОД „Земеделие" – Видин за стопанската 2023-2024 г...

публикувано на 25.04.24 в 12:10

Първолаци учиха сред природата в Белоградчик

Служители на Държавно горско стопанство Белоградчик проведоха поредния си урок по Горска педагогика. Този път образователните занимания се състояха с групата „Аз, природата и света“ от 1-ви клас на НУ „Васил Левски“ с ръководител Офелия Пантева. Урокът беше в градския парк, за да могат децата максимално да усетят природата, да разгледат дърветата,..

публикувано на 25.04.24 в 11:17

Концерт в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми в Козлодуй

Писателката Цветелина Цветкова, читалищни и училищни състави излизат на една сцена в благотворителен концерт, организиран от Фондация "Искам бебе" в Козлодуй. Целта е да бъдат подкрепени двойки с репродуктивни проблеми от града, обясни координаторът на организацията за Северозападна България Здравка Гергова: "Хората, които ще бъдат подпомогнати, ще..

публикувано на 25.04.24 в 11:03

Във Вършец строят физкултурен салон за 2 млн. лева

Във Вършец строят физкултурен салон за 2 млв. лева. Училище „Иван Вазов" е единственото в област Монтана, което ще има нов салон. Средствата се отпускат по Националната програма „Изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавни и общински училища", финансирана от просветното министерство. 540 ученици се обучават в СУ..

публикувано на 25.04.24 в 09:44

Административният съд в Монтана отмени решение на ОИК - Вълчедръм

Административният съд в Монтана  отмени решението на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм от 6 април, с което е отказано предсрочно прекратяване на правомощията на кмета на общината Иван Барзин.   Той е уличен от КПКОНПИ (Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество) в конфликт на интереси, за..

публикувано на 25.04.24 в 08:35

Подлагат на обществено обсъждане затварянето за движение на пътя Мездра - Ботевград

На интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура" – www.api.bg, за обществено обсъждане са публикувани проектите на заповеди за временна организация и безопасност на движението при модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км. За продължаване изпълнението на проекта и осигуряване безопасността на движение..

публикувано на 25.04.24 в 08:05

Снимката на 24 април 2024 година

Изплащането на великденските добавки на пенсионерите започва на 26 април, петък. По 100 лева еднократно ще получат хората с пенсии до линията на бедност от 526 лева.  Изплащането на добавките ще се извърши в пощенските станции и ще продължи до 20 май-когато е крайният срок за даване пенсиите за месец май. Жители на квартал "Нов път" във Видин..

публикувано на 24.04.24 в 18:10