Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната обстановка във Видинско се нормализира

Пътната обстановка се нормализира след вчерашния обилен снеговалеж. Пътищата в региона са почистени и опесъчени. Това предадоха от Областното пътно управление във Видин. Няма сигнали за закъсали коли или други произшествия. Изтеглени са два ТИР-а, заседнали край село Арчар.

Техника почиства главен път Е-79, както и пътя Видин- София през с. Арчар, пътя Видин- Брегово за Граничен пункт- Брегово и пътя Видин- Кула за Граничен пункт- Връшка чука. 10-12 см. е снежната покривка в района на общините Белоградчик и Чупрене. Времето в региона продължава да е студено. Към 3:30 часа тази нощ в Белоградчик са измерени минус 4 градуса, предадоха още от ОПУ.
По публикацията работи: Катя Борисова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Конкурс за най-чаровна лазарка обявиха в Софрониево

Онлайн фотоконкурс "Най - чаровна лазарка в Софрониево" обявиха от читалище "Пробуда - 1927" в селото. Конкурсът е в 3 възрастови групи, обясни секретарят на читалището Офелия Крумова. "Желаещите да участват трябва да изпратят снимки чрез месинджър на фейсбука на читалището до 28 април включително, това е Цветница. Към снимките се..

публикувано на 27.04.24 в 10:03

На трудова борса обявиха 45 нови работни места във Враца

45 свободни работни места бяха обявени като свободни по време на трудова борса, която се проведе във Враца . Заместник-кметът на общината Александър Владимиров даде официално началото на събитието. Форумът беше организиран от Младежки център – Враца, Агенция по заетостта, Дирекция „Бюро по труда" – Враца и Сдружение „Нов път" Хайредин. Инициативата е..

публикувано на 27.04.24 в 09:47

В Белоградчик лазарки наричаха за здраве

Малките лазарки от Детска градина „Иглика" - Белоградчик , накичени с венчета от върбови клонки, изненадаха общинската администрация в града. С песни, танци и наричания за здраве и берекет донесоха истинско пролетно настроение в общината. Децата пожелаха на своите домакини здраве, изобилие, и весело посрещане на Великденските празници. От..

публикувано на 27.04.24 в 08:44

Временно се променя организацията на движение в посока Видин по път I-1 между Ружинци и Дунавци

Променя се организацията на движение в посока Видин по път I-1 Видин - Монтана в отсечката между Ружинци и Дунавци, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Между 10 ч. и 17 ч. днес  ще се ограничи движението за всички превозни средства по първокласния път в участъка от кръстовището с път III-114 Ружинци - Тополовец до кръстовището за Дунавци..

публикувано на 27.04.24 в 08:18

Раздават великденски пакети на възрастни хора от община Бойница

Възрастни хора с ниски доходи ще бъдат подпомогнати за Великден в община Бойница. Празнични пакети ще получат около 30 души от 4 населени места, каза общественикът и организатор на великденската кампания Радослав Треилов.  "Съдържанието, което сме предвидили, е по един козунак, боя за яйца и по 40 лева. В понеделник, 29 април, ще стартираме от..

публикувано на 27.04.24 в 08:00

Православната църква отбелязва Лазарова събота

В седмицата преди Великден празникът пренася спомена за най-голямото чудо в земния живот на Иисус Христос - възкресяването на починалия Лазар. В обредната традиция Лазаровден е наситен с жизнерадостни ритуали. Сред тях е лазаруването, което се изпълнява и до днес. Богослуженията на Лазарова събота с особена тържественост припомнят как преди..

публикувано на 27.04.24 в 07:50

До края на май се очакват строителни разрешения за участъка между Ружинци и Монтана от скоростния път

До края на месец май ще бъдат издадени разрешения за строеж за участъка между Ружинци и Монтан а от скоростния път Видин – Ботевград. Това заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството В иолета Коритарова-Касабова на последния парламентарен контрол в отговор на заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова...

публикувано на 27.04.24 в 07:35