Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва пролетното почистване

Пролетното почистване на Мездра започва днес, обявиха от общинската екологична инспекция в железничарския град. Това предаде сътрудникът на РАДИО ВИДИН там Петко Котларски. Разкриват се 13 временни площадки за събиране на отпадъците от почистването на градини и имоти. На телефон 0910 9 33 75 се приемат заявки за транспорт за извозване на отпадъци. При необходимост Общинското предприятие "Чистота" има готовност да извозва контейнерите и извън утвърдения график за почистването. Собствениците на имоти и хората, живеещи в сгради с режим на етажна собственост са длъжни да поддържат в приветлив и естетичен вид имотите и прилежащите към тях територии, включително и тротоарните платна. 

Във Видин пролетното почистване се отлага за 8 април. Причината е прогнозата за дъждовно време. Това съобщиха от Община Видин. Почистването в града ще се извършва до 20 април. Местната администрация обяви и графикът за почистването и извозването на отпадъците на фирмата по чистотата "Титан АС". На посочените дати ще се извършват дейностите оборка, метене, почистване на площи за обществено ползване и извозване на отпадъци, съобщават от фирмата. От Общината обявиха следния график:

На 01,02 и 03.04. 2013 г. се почиства 5- ти район: ул. Редута, ул. Широка и ул. Цар Симеон Велики.

На 01.04.2013г. ще се почистват следните комплекси:
- ж.к. Видина
- ж.к. Панония
На 02.04.2013 г. ще се почистват:
- ж.к. Гео Милев- новата и старата част
На 03.04.2013г. ще се почистват:
- ж.к. Крум Бъчваров
- районът между улиците Широка, Райко Жензифов, ул. Гео Милев и ул. Цар Симеон Велики. Отговорник за почистването в района е Борислав Борисов.

На 04 и 05.04.2013 г. се почиства 2-ри район: ул. Цар Симеон Велики, бул. Панония, ул. Отец Матей Миткалото,ул. Преславска, ул. Миджур, ул. Момчил Войвода и ул. Михаил III Шишман.

На 04.04.2013 г. ще се почистват следните райони:
- ж.к. Бонония
- ул. Генерал Кръстьо Маринов, ул. Преславска до ул. П. Р. Славейков, ул. П.Р.Славейков, ул. Цар Симеон Велики и ул. Михаил III Шишман.
- ул. Миджур, ул. Момчил Войвода и ул. Преславска.
На 05.04.2013г. ще се почиства районът, граничещ със следните улици:
- бул. Панония, ул. Отец Матей Миткалото, ул. Преславска и ул. П.Р.Славейков и пътя за Граничния контролно-пропускателен пункт Ферибот.
Отговорник за почистването в района е Илчо Лилов.
На 18,19 и 20.04.2013 г. се почиства 1-ви район: ул. Дунавска, ул. Княз Батенберг, ул. Цар Симеон Велики, ул. Бдин, ул. Казармена и ул. Баба Вида.

На 18.04.2013 г. ще се почиства районът, ограничен от следните улици:
- ул. Княз Борис I, ул. Баба Вида, ул. Казармена, ул. Бдин и ул. Цар Acен I.
На 19.04.2013 г. ще се почиства районът между:
- ул. Бдин, ул. Княз Борис I и ул. Цар Асен I.
На 20.04.2013 г. ще се почистват:
- пл. Бдинци, ул. Търговска, ул. Пазарска, преките към ул. Цар Симеон Велики, ул. Цар Симеон Велики, ул. Еделвайс, ул. Рибарска, ул. Дунавска. Отговорник за почистването в района е Павел Павлов.

На 15, 16 и 17.04.2013г. се почиства 3-ти район: ул. Широка, ул.Цар Симеон Велики, ул. Екзарх Йосиф и ул. Редута.

На 15.04.201 Зг. ще се почиства
- ж.к. Строител
- ж.к. Плиска
На 16.04.2013 г. ще се почиства
- ж.к. Христо Ботев
- районът между ул. Ак. Стефан Младенов, ул. Цар Симеон Велики, ул. Екзарх Йосиф и ул. Христо Ботев.
На 17.04.2013 г. ще се почиства:
- ж.к. Ал. Стамболийски
- ж.к. Васил Левски
- районът между ул. Широка, ул. Христо Ботев, ул. Цар Симеон Велики и ул. Ак. Стефан Младенов. Отговорник за почистването в района е Цецка Петкова.

На 08 и 09.04.2013 г. се почиства кв."Нов път".Ще бъдат почистени всички главни и второстепенни улици в квартала и пл. Рома. Отговорник за почистването в района с Борислав Борисов.

На 10,11 и 12.04.2013г. се почиства 4-ти район: ул. Екзарх Йосиф, ул. Цар Симеон Велики, ул. Княз Батенберг, ул. Дунавска, ул. Цар Иван Асен II, Южна промишлена зона и Селището.

На 10.04.2013г. ще се почистват:
- Южна промишлена зона, Селището и ул. Цар Александър II
На 11.04.2013г. ще се почистват:
- ж.к. Химик
- ж.к. Съединение
На 12.04.2013г. ще се почиства:
- ж.к. Баба Тонка
- районът между ул. Екзарх Йосиф, ж.п. линията и бул. Панония. Отговорник за почистването в района е Надка Якимова.
 
По допълнителна заявка от община Видин ще бъдат измити улици и площи, съобщават още от "Титан АС". В почистването на районите ще участват 18 метачи от фирмата, З самосвала ДАФ, 1 фадрома и 20 души от Бюрото по труда. След почистване на съответния район, отговорникът ще представи отчет за извършената дейност. От фимата призовават хората да поставят в близост до съдовете за смет събраните от тях отпадъци. Сигнали от граждани ще се приемат на телефони: 0893 337 608 - Управител на фирмата, 0893 337 618 - Началник- механизация и 0893 337 611- Консултант по стопанската дейност от 8 до 18 часа в делнични дни, допълват от "Титан АС".

Берковица все още е на етап подготвителен за пролетното почистване, предаде сътрудникът ни там Петя Генова. Още не е изготвен графикът за почистването на улиците и обществените места. Според заместник-кметът на общината Радослав Найденов дейностите ще стартират в средта на месец април. Тогава ще бъде оповестен и графикът, по който ще бъдат обхдени всички улици, за да могат гражданите предварително да изхвърлят натрупаните през зимата отпадъци.

"Основен проблем в момента е безразборното изхвърляне на сгур в контейнерите", допълни още Радослав Найденов. За следващата година се предвижда нова организация и поставяне на специални контейнери за такъв род отпадъци.

По традиция Берковица ще се включи и в националната кампания за почистване на България. Ще бъдат поканени за участие в мероприятията и институциите. Маркират се местата, където има нерегламентирани сметища.

Освежаването на маркировката е на етап подготовка- прави се организацията, купува се боя, съобщи Мая Горанова, експерт в Община Берковица. Отстраняват се опасните дървета на входа на града откъм София. На тяхно място ще бъдат засадени люляци, дарение от Държавно лесничейство- Берковица. Всички дейности по почистване, освежаване на маркировката и залесяване ще бъдат извършено от общинско дружество "Комунални дейности".
По публикацията работи: Екип на РАДИО ВИДИН


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мъж от Берковица е задържан за побой над майка му

Жител на берковския квартал „Раковица“ е задържан за причиняване на средна телесна повреда при нанасяне на побой над майка си , съобщават от полицията.  Сигналът за престъплението постъпил на вчера, 2 октомври, в 19:35 ч. в Районното управление в града.  Криминалистите установили, че докато гостувала в дома на дъщеря си през деня в същия..

публикувано на 03.10.24 в 10:39

Полицейска акция срещу купуването на гласове се провежда в Бяла Слатина

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите се провежда на територията на град Бяла Слатина , съобщиха от полицията. Седем екипа на Районното полицейско управление, с екипи от Жандармерията, извършват масови проверки в града срещу купуване на гласове . Проверяват се частни..

публикувано на 03.10.24 в 10:00

Стожери на българския език гостуват в Монтана

В Монтана организират среща-разговор с професор Румен Стоянов - поет, писател, дипломат, университетски преподавател и преводач на Маркес и Борхес, както и с Йордан Атанасов , главен редактор на вестник "Литературен глас". Модератор на срещата е писателят Мартен Калеев . "Това са двама човека, които със своята биография могат да се наредят..

публикувано на 03.10.24 в 09:36

Къща изгоря в Динковица

Къща е напълно изгоряла в село Динковица. Пристигналите на адреса два екипа на видинската пожарна служба потушили пламъците. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Спасени са домашните животни на стопанина.

публикувано на 03.10.24 в 09:00

Тече конкурс за ръководство на видинската болница

Д-р Ивета Найденова е единственият кандидат, допуснат до финалния етап по конкурса на Министерството на здравеопазването за изпълнителен директор, представител на държавата в съвета на директорите, на видинската МБАЛ "Св. Петка". Д-р Найденова управлява лечебното заведение от 2020 година и ако премине успешно третия етап на конкурса, който е събеседване,..

публикувано на 03.10.24 в 07:39

Във Враца обсъждат по-строг контрол на тротинетките

Предстои обществено обсъждане дали да се изземват и задържат индивидуални електрически и самобалансиращи превозни средства при установяване на нарушение от страна на водачите им. Това предвижда промяна в Наредба за организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в община Враца. Документите заедно..

публикувано на 03.10.24 в 07:30

И днес няма да има водоподаване във Видинско

От 07:00 до 19:00 часа днес ще бъде преустановено водоподаването във видинските села Кошава, Сланотрън, Гомотарци, Антимово, Кутово, Капитановци, Иново, Слана бара, Новоселци, Рупци и Акациево. Вода няма да има и в кв. „Нов път“ във Видин, както и в част от Западна промишлена зона на града. За същия период водоподаването в останалата част на град Видин ще..

публикувано на 03.10.24 в 07:26