Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена е била изнасилена в козлодуйско село

Трима души са задържани за изнасилване, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР- Враца. В Районното управление "Полиция"- Козлодуй е получено съобщение от 23-годишна жена от село Лехчево, която е заявила, че в село Бутан е бита и насилствено качена в лек автомобил от трима познати на потърпевшата мъже. Разследването установило, че 30- годишен от село Хърлец, и двама жители на село Бутан, са осъществили насилствени полови контакти с жената. Образувано е дознание.

В 14:05 ч. и 14:07ч. вчера, на служебен телефон в Бюрото по труда във Враца е получено анонимно обаждане от мъжки глас, че в сградата има поставена бомба. Извършена е проверка, при която не е открито взривно вещество. Установено е, че сигналът е подаден от 58- годишен служител в Бюро по труда, който споделил пред полицаите, че по този начин си направил шега по повод първи април.

В полицейското управление в Мизия е получено съобщение от 73-годишен жител на село Софрониево, който заявил, че пред къщата му дошли пет души от ромски произход. Докато двама от тях са разговаряли с него, другият е влязъл в жилището му и откраднал 1200 лева. Мъжете били с лек автомобил, миниван, черен на цвят.

40-годишен мъж от Враца, съобщил, че пред клон на банка в града неизвестен извършител го напръскал със спрей, съборил го на земята и опитал да отнеме от него плик с пари. Опитът бил неуспешен.

При проверка в къщата на жител на Оряхово, полицейски служители са открили пушка с патрони 22 калибър, 40 ловни патрона и сигнален пистолет без идентификационен номер. Собственикът на оръжието и боеприпасите не притежава разрешително за тяхното притежание. Образувано е дознание.

По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 14 август 2024 година

За рекордни приходи от  данъци  през юли съобщават от Община Монтана. Почти 1 милион лева са влезли в хазната. Според кмета Златко Живков, високата събираемост се дължи на непрекъснатия натиск към фирмите и лицата длъжници с годината на данъци към общината.  76 улици в град Монтана са изкърпени, като за целта са платени 360 000 лева от бюджета на..

публикувано на 14.08.24 в 18:05

Огнеборец получи топлинен удар край Брусарци

Огнеборец получи топлинен удар при гасене на пожар край Брусарци , където са спасени къщи край жп линията.  Във Вършец горяха 1000 декара сухи треви и храсти, отново над квартал "Изток". Пожарникарят е пострадал при гасенето на огъня край Брусарци. В следствие високата температура в огнището и 40 градусовата жега, отчетена вчера, е получил..

публикувано на 14.08.24 в 16:37

Авторка гостува на "Забавно лято в библиотеката" в Мездра

Началният учител, художник и автор на две стихосбирки за възрастни и две книги с приказки и стихове за деца Рени Митева   гостува на проявата "Забавно лято в библиотеката" в Мездра . Тя предложи едно предизвикателство на децата - раздаде им маски с изобразени герои от книгата "Две весели приказки", за да драматизират случки от изданието. Рени..

публикувано на 14.08.24 в 16:31

В Кула пръскаха срещу комари, кърлежи и бълхи

Пръскане срещу комари, кърлежи и бълхи бе извършено на тревните площи в панаирен комплекс, парк, игрища и детски площадки на територията на град Кула, информираха от общинската управа. Дезинсекцията е извършена с аерозолен генератор. Използваният препарат е Цитрол 10 ULV и не представлява опасност за живота и здравето на хора и..

публикувано на 14.08.24 в 15:31

Брегово ще отбележи традиционния си празник

Програмата за празника на Брегово започва утре, 15 август. Той е традиционен и тази година съвпада с честването на 50-ата годишнина от обявяването на населеното място за град, информира Жасмина Генчева , председател на Народно читалище "Развитие". "На 15 август, от 10:00 часа ще е тържествената сесия на Общинския съвет, а следобед от 17:00 часа ще..

публикувано на 14.08.24 в 15:08

Курбан за здраве ще бъде раздаден в манастир край Враца

По традиция, на големия християнски празник – Успение на Пресвета Богородица, в манастира „Св. Иван Рилски“ (Пусти) ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве, съобщиха от общинската управа на Враца. Събитието ще се проведе на 15 август (четвъртък) от 11:30 часа. За желаещите да присъстват на празника има осигурен транспорт, който ще се..

публикувано на 14.08.24 в 14:54

Вандали нанесоха щети в Кула

Неизвестни извършители са съборили новите скамейки на стадиона в Кула само два месеца след поставянето им, съобщи председателят на Общинския съвет Димитър Цанков. Това е поредният вандалски акт , насочен към общинската собственост, който не само нанася материални щети, но и е израз на неуважение към труда и усилията на много хора, допълниха от..

публикувано на 14.08.24 в 14:26