Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвят два фестивала на изкуството във Видин

Два фестивала на изкуството с 1 700 участници подготвя Община Видин. Събитията са в рамките на проекта "Фестивал на изкуствата "Дунавски вълни". За организацията Общината трябва да преведе по извънбюджетна сметка 250 хиляди лева, които ще бъдат възстановени по-късно, съобщи старши експертът в отдел "Култура" Силвана Сюлейман. Предложението ще бъде обсъдено на предстоящото заседание на Общинския съвет във Видин.

"За да направим фестивалите, трябва да захраним извънбюджетната сметка. В предложението сме посочили за какво ни трябват парите- за костюми, публичност и информираност. Най-късно сумата ще бъде възстановена след окончателното плащане- през август", посочи Силвана Сюлейман.

Очаква се да бъде доставена подвижната сцена за провеждане на събитията. Проектът е на стойност 524 хиляди лева, които ще бъдат изплатени по Оперативна програма "Регионално развитие". Извършен е ремонт на фасадата на художествената галерия в града и площадката пред нея, която е сцена за културни прояви.
По публикацията работи: Анжела Каменова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Белоградчик се включва в инициативата "Да изчистим България заедно"

В кампанията "Да изчистим България заедно" се включва и град Белоградчик . Инициативата цели да обедини усилията на жителите за по-чист и приветлив град.  "Чистотата на града ни зависи от всички нас и всичко започва с една малка стъпка", каза кметът на Белоградчик Боян Минков : "Община Белоградчик за поредна година се включва в инициативата..

публикувано на 10.09.24 в 17:11

Северна промишлена зона във Видин ще остане без вода заради ремонт

Заради строително-монтажни работи и връзка между новоизграден и съществуващ водопровод водоподаването в Северна промишлена зона във Видин ще бъде прекъснато утре, на 11 септември, от 09:00 часа до 21:00 часа на 12 септември. Ремонтът включва и монтаж на спирателни кранове за подобряване на водоснабдяването в района.

публикувано на 10.09.24 в 15:56
Снимката е илюстративна

Започва прилагането на новите вариантни ваксини срещу COVID-19

От утре, 11 септември, стартира имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон, съобщиха от Министерството на здравеопазването. В страната са доставени близо 85 хиляди дози, които са разпределени към регионалните здравни инспекции и общопрактикуващите лекари. Ваксините ще се поставят безплатно, като при необходимост ще се..

публикувано на 10.09.24 в 15:50

Двама са кандидатите за кмет на Габровница

Двама кандидати ще се борят за кметското място в монтанското село Габровница . Изборите са на 20 октомври. Местна коалиция и „Партия на зелените“ се регистрираха за участие на изборите за кмет на село Габровница. Общинската избирателна комисия (ОИК) в Монтана реши да регистрира с наименованието в бюлетината МК „ГЕРБ (СДС и БНД)”. Другата..

публикувано на 10.09.24 в 15:16

Врачанският театър продължава традицията с детските постановки всяка събота

Драматично-куклен театър-Враца продължава утвърдената си традиция да радва децата с вълнуващи постановки всяка събота, съобщават от културната институция. Представленията се играят в Куклена зала. Тази събота,14 септември, малките зрители и техните родители ще могат да гледат новата постановка в репертоара на театъра -..

публикувано на 10.09.24 в 15:03

Кампанията "Детство мое" ще забавлява деца в Монтана

Здравословни дейности на открито и различни игри включва тазгодишното издание на кампанията "Дигитална хигиена" . Инициативата тази година се разраства и ще се проведе в три града - Враца , Монтана и Благоевград , обясни Сергей Георгиев от "Active kids"- Монтана, които са едни от участниците: "Канят нас да организираме спортните игри...

публикувано на 10.09.24 в 14:40
Катастрофа на разклона за Дунавци

Три катастрофи са станали за около час във Видинско

Три  пътнотранспортни произшествия са станали тази сутрин за малко повече от час, между 9:24 часа до 10:40 часа, съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. Две от катастрофите са на главен път Е-79 , третата – по пътя Видин – Иново . Четирима души са пострадалите при инцидентите, но са без тежки наранявания.  На разклона за..

обновено на 10.09.24 в 12:19