Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Махат старите коли във Враца

Акция за премахването на стари и вече излезли от употреба автомобили стартира на територията на община Враца. Заради това собствениците на спрени от движение моторни превозни средства трябва да организират извозването им за скрап, съобщи заместник-кметът по строителство Николай Йорданов.

Досега предупредителни стикери за предприемането на необходимите действия от кметството са разлепили на повече от 30 автомобила. Ако собствениците не предприемат сами конкретните стъпки, то те ще бъдат принудени с други действия да освободят свободните пространства, заети в момента с техните ненужни коли. От Община Враца отчитат, че досега твърде малък брой собственици на МПС-та са се съобразили с разпореждането на местната управа. Ако в определения срок возилата не бъдат премахнати, кметството ще поеме тази функция, като ще задължи собственика на превозното средство да плати дейността. Предупредителните стикери се слагат след изричното съгласуване с КАТ и данъчните служители.

По публикацията работи: Жоро Александров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ОИК Оряхово прекрати предсрочно пълномощията на кмет

Общинската избирателна комисия в Оряхово прекрати предсрочно пълномощията на кмета на село Лесковец Антоанета Цветкова, става ясно от решение, публикувано на сайта на Общинската избирателна комисия /ОИК/. В него се посочва, че в едномесечния законов срок от полагане на клетвата като кмет, Цветкова не е предприела необходимите действия за закриване на..

публикувано на 13.10.24 в 14:05

Борис Ангелов, стокова борса Монтана: Няма основание цената на олиото да се вдигне

Няма основание да бъде вдигната цената на олиото от слънчогледа от новата реколта. Това обясни за Радио Видин управителят на стоковата борса в Монтана, Борис Ангелов: "Не би трябвало да се вдига олиото, защото кой ще го купува. Има внос от Румъния и то е напълнило веригите...  И при слънчогледа не би трябвало да се върви нагоре с цената... Имаме..

публикувано на 13.10.24 в 10:47

Близо 250 ученици се включиха в похода до "Речка"

Близо 250 ученици  се включиха в традиционния поход „Речка". Участниците преминаха пеша по 12-километровия маршрут до историческата местност, дала името на голямата туристическа проява.  По време на спортния празник се проведоха щафетни игри, крос, теглене на въже зам.- кметът Александър Владимиров отличи най-добрите в надпреварата...

публикувано на 13.10.24 в 09:09

Празник събра жителите на Голямо Пещене

Жителите на село Голямо Пещене отбелязаха заедно 140-годишнината от създаването на храм "Св. Георги Победоносец" в населеното място.  По повод храмовия празник отец Любен Павлов отслужи водосвет за здраве и благополучие, а на жителите и гостите на селото бе раздаден курбан.  Гост на събитието бе кметът Калин Каменов: "Желая ви да бъдете силни,..

публикувано на 13.10.24 в 08:43

Втора приемна на ТЕЛК откриха във Враца

Жителите на област Враца вече могат да подават документи за явяване пред ТЕЛК на две места. Едното е в Регионалната здравна инспекция в областния град и в приемна, която беше открита наскоро в района на врачанската болница. Вторият офис е лесно достъпен за трудно подвижни хора и пред него има паркинг. До обособяването на изнесено работно място за прием..

публикувано на 13.10.24 в 08:25

Пожар затвори булевард във Враца

Голям пожар избухна край оживен булевард във Враца. Запалил се е покривът на къща, която се намира край две други здания – едната е на бившия месопреработвател Иван Гусев, а другата – на крупен земеделски производител от Врачанско. Пламъците лумнаха малко след 21.30 часа. Три пожарни, линейка и две патрулки се отзоваха на мястото на..

публикувано на 13.10.24 в 07:55

Смесеният камерен хор при читалището в Бяла Слатина с отличия от конкурс

Смесеният камерен хор при НЧ "Развитие-1892"- Бяла Слатина бе отличен на Националния фестивал на старата градска, шлагерна и популярна песен "Самоков 2024". Това съобщи секретарят на читалището Светлина Берова: "Там се представихме блестящо. Под диригентството на маестро Пламена Гешковска, бяхме отличени с най-високата награда - "Специалната..

публикувано на 12.10.24 в 17:16