Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотоциклетист загина в катастрофа

30-годишен неправоспособен мотоциклетист се е ударил в стълб в село Згориград. Водачът е загинал, съобщават от Областната дирекция на МВР, Враца.

В Бяла Слатина, лек автомобил е катастрофирал в оградата на училище "Н. Й. Вапцаров". Автомобилът е управляван от 19-годишен неправоспособен водач от същия град. Пробата за алкохол е отрицателна. Пътуващите в автомобила двама души са прегледани и настанени за наблюдение в хирургичното отделение на болницата в Бяла Слатина.

На пътя между селата Бутан и Гложене са катастрофирали лек автомобил, управляван водач от Русе, и друг лек автомобил, управляван от жител на Лом. Ранена е 66-годишна жена, която пътувала в една от колите. Водачите са изпробвани за алкохол, пробите са отрицателни.

По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Прекратиха предсрочно за втори път пълномощията на кмета на село Крета

С решение от 29 август Общинска избирателна комисия (ОИК) - Мездра прекрати предсрочно пълномощията на кмета на кметство Крета Васил Дацов , съобщават от Общината.  Причината е, чев едномесечен срок от полагането на клетва като кмет на Крета Дацов не е предприел необходимите действия за прекратяване на търговската си дейност и/или за освобождаването..

публикувано на 30.08.24 в 11:18

Полицейски кучета демонстрираха уменията си пред деца в Кула

Поредната инициатива на Детската академия за спорт и превенция се проведе на стадиона в Кула . Две полицейски кучета – Кай и Дарк о, и техните водачи Петьо Василев и Венцислав Игнатов от Областната дирекция на МВР-Видин гостуваха на децата в града. Малчуганите научиха как се обучават и отглеждат служебните полицейски кучета,..

публикувано на 30.08.24 в 10:58

Полицията иззе стока от магазин за облекло в Мездра

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР във Враца са провели специализирана полицейска операция на територията на община Мездра, свързана с престъпления против интелектуалната собственост, съобщават от полицията. В търговски обект в гр. Мездра (магазин за облекло), са установени артикули от..

публикувано на 30.08.24 в 09:44

Подменят уличното осветление в Мизия

Местната управа на Мизия подменя уличното осветление на града и останалите 5 села от общината. Това става по проект, финансиран по Плана за възстановяване и устойчивост с 648 153.50 лева. До края на март догодина трябва да бъде подменено уличното осветление в общинския център, както и в селата Войводово, Крушовица, Липница, Софрониево и Сараево...

публикувано на 30.08.24 в 07:45

Паднало дърво затрудни движението по пътя към Синаговци

Паднало дърво блокира за около час движението по пътя между село Синаговци и град Дунавци. Инцидентът е станал по време на бурята снощи в района на Професионалната гимназия по селско стопанство в Дунавци.  Десетки коли останаха блокирани, докато екипи на видинската пожарна служба и доброволци разчистваха падналата на пътното платно топола.  След..

публикувано на 30.08.24 в 07:00
Белоградчишки скали

Снимката на 29 август 2024 година

Северозападът  има какво да покаже, а комбинацията от добре изградена мрежа от къщи за гости, местни ферми и и винарски изби привлича туристите, казва Елеонора Йосифова, председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм.  Преоткриват го и велосипедисти, а отделно от това, има богат календар от събития, които представят фолклора и културата на..

публикувано на 29.08.24 в 18:05
Златко Живков, кмет на община Монтана

Осигурен е превоз за ученици от монтански квартал

И през тази година Община Монтана ще осигури ежедневен превоз на 241 ученици от кв. „Кошарник“ до шест приемни училища в града, съобщи кметът Златко Живков. Дейността е част от проект, финансиран по Националната  програма на Министерството на образованието и науката „Подпомагане на общините за образователна десегрегация“. Договорът е подписан с..

публикувано на 29.08.24 в 14:47